..: Oživeno: Začíná rozsáhlá stávka v Maďarsku :..

Ilustrační obrázekMaďarsko - Po téměř kompletní paralýze vlakových spojů v Německu postihne podobný vývoj tento týden i Maďarsko. Odborová sdružení v zemi vyzývají své členy ke stávce, která podle nejnovějších informací začne ve středu, 21. listopadu v 6.00 a potrvá v průběhu celého dopoledne. V uvedenou dobu do zaměstnání nenastoupí pracovníci železnice, autobusové dopravy, ale ani učitelé a pracovníci ve zdravotnictví.

Tímto krokem odborová hnutí v Maďarsku vyjadřují nesouhlas s připravovanými reformami ve zdravotnictví a důchodovém systému, ale také s chystanými škrty v železniční dopravě. Ministerstvo hospodářství a dopravy chce totiž společně s MÁV (H-START) zrušit celkem 38 regionálních tratí, na nichž je provozování osobní dopravy ztrátové. Ani jedna strana ovšem nevylučuje možnost provozování těchto spojů jinými dopravci. Jako další alternativa se uvádí dotování provozu na zmíněných tratích z vlastních zdrojů krajů nebo obcí.

Stávka na železnici zasáhne i do pravidelné vlakové dopravy v ČR a na Slovensku: jedná se hlavně o spoje EC 174, EC 170 Hungaria a EC 278 Jaroslav Hašek.

Doplněno 20. 11. 2007, 23.30: Podle nejnovějších zpráv nedošla jednání mezi vládou a odboráři k oboustranně přijatelnému výsledku, a tak by se cestující měli připravit na výrazná omezení způsobená zastavením vlakové dopravy v Maďarsku.

Zdroj: Híradó, Népszava, HirTV


Mr.IC Poslat mail autorovi | 20.11.2007 (23:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci Nehody a mimořádnosti

Další z regionu Maďarsko


  1 ... 5 6 7 8 9      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel M 
21.11.2007 (12:28)  
dohlib - jo, presne tak, poctive a tvrde pracuje kazdej... A kdyz by kazdej dostal dvojnasobek toho, co dostava ted (a uz by se vlastne spatne nemel), tak bude chtit stavkovat znova, protoze porad si nepolepsi ani o milimetr ve srovnani s ostatnima...
Takze miro, Vousaci a podobni - stavkujte co to da. Doufam ale ze jednou prijdete k baraku a vchod budete mit zaskladany vysypanyma popelnicema, protoze popelari taky pracujou tvrde a aspon tu dvacitku by si taky zaslouzili urcite. A jak jinak muzou popelari demonstrovat nez sibovanim s popelnicema...
registrovaný uživatel M 
21.11.2007 (12:16)  
Ale jo, stavkujte... Az se na ty vase unudeny ksichty ale lidi vykaslou, tak hlavne nelezte na vladu, at vam zase doplati ztratu, protoze tohle je to jediny, v cem jsou CD fakt dobry - natahnout packu a rict "state, dej"...
registrovaný uživatel dohlib 
21.11.2007 (12:14)  
Každý má právo stávkovat. Jenže když je to skoro pořád, lidé se naučí služeb stávkujícího používat co nejméně, protože je pro něj nespolehlivý. A v Německu by asi chtěli platy pilotů letadel, stávkují skoro pořád. Jenže je fakt, že mocný nástroj stávky v rukou jakýchkoliv velkých dopravců nemají třeba uklízečky, úředníci, prodavači a jiné profese, bez kterých se jaksi jakž takž obejdeme. Ne všichni železničáři (a nejen Ti) by si zasloužili zvýšit plat. Každý si řekne, já makám jak šroub za málo a chci taky. Někdo by si vyšší plat zasloužil. Ale brát si za rukojmí zákazníky a "dobré" jméno firmy ? Lze snad bojovat jinak, třeba soudně ? A nezpůsobovat si tak mediální "reklamu" a kolaps pro zákazníky.
21.11.2007 (12:07)  
mira: Ženete to do zcela opačného extrému. Holt zůstává faktem, že stávka na železnici ovlivní životy mnohem většího počtu lidí než stávka v nějaké továrně. A s tím, že nádražáky vnímá většina veřejnosti velmi negativně, nemá téměř nikdo zájem něco dělat, a ze všeho nejméně Času Dost, a.s.
21.11.2007 (11:48)  
Ad mira:stoprocentní souhlas!Podpořený čtyřiceti léty práce na železnici,počínaje vyhrabáváním popela parních lokomotiv přes strojvedoucího na všem možném až po technika v depu.
Ad M:nic si z toho nedělejte,Turnov s Trutnovem si často spletou i opravdoví novináři,a nejen ti.
registrovaný uživatel mira 
21.11.2007 (11:37)  
Tý brďo. Tak na tuhle stránku fakt žádnej web nemá. Spíš než zelpage by se měla jmenovat nějak antizelpage, nebo protizeleznicniweb. Co vy na to? Co tu tak čtu, tak stávkovat se nesmí a už vůbec ne na železnici. Proč? No protože ti co na ní pracují jsou podlidi, nemají nárok na zvyšování mezd, nemají právo na vlastní názor, nejsou svéprávní, jsou stádo modrých gum, nepracují a ještě za to něco chcou, nesnáší ostatní lidi-cestující atd. Zato ostatní pracují až do morku kostí, jsou ti nejpoctivější pod sluncem, všchno se jim v práci líbí, na nic si nestěžují, když je někdo chce zrušit tak se ani neozvou a ještě zaměstnavateli poděkují,nikde jinde než na železnici se nestávkuje a všichni jenom doplácejí na dráhu. Jděte........... Však vy víte kam.
21.11.2007 (8:59)  
Zdenek84: Taky mi to prijde jako nejlogictejsi reseni.
21.11.2007 (0:43)  
snad se vedení pařížského metra poučí, nasadí automatické soupravy bez řidiče na další trasy a ty lenochy povyhazuje. o to jim přece de, ne?
registrovaný uživatel Vampir  mail  
21.11.2007 (0:14)  
Zatím u nás naštěstí všechno funguje takže to na stávku nevypadá.Nedávno sice stávkovali železničáři,ale to bylo chvíli,takže jsem a buďte rádi tam kde žijete a rozhodně platí to co se zpívá v hymně a to je ta krásná země,země Česká,domov můj
registrovaný uživatel M 
19.11.2007 (15:09)  
Kazdopadne netrpelive cekam, kdy zacnou stavkovat i v Cesku (zda se, ze Postduskovci situace dost zanedbavaji). Treba proti pokutam za zpozdeni. Neco se najde vzdycky:-)
  1 ... 5 6 7 8 9      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko