..: Železničáři ve Francii vyhlásili stávku :..

Ilustrační obrázekFrancie - V úterý ve 20:00 vyhlásili francouzští železničáři ve veřejné dopravě časově neomezenou stávku. Poté se k nim přidali zaměstnanci státních plynáren a sektoru energetiky, dnes zaměstnanci pařížského metra a autobusoví dopravci. Vlaků, kterých se stávka nedotkla, je málo. Například společnost Eurostar ujistila, že její stěžejní linka Lonýn St. Pancras do Paříže omezena nebude. Ze 700 vlaků TGV je v provozu pouze 90, metro v Paříži "ve většině případů" také jezdit nebude.

Stávka se vede proti penzijní reformě, kterou plánuje francouzský prezident Nicolas Sarkozy. Podle průzkumů však lidé se stávkou převážně nesouhlasí. Omezení pařížského metra jim způsobuje velké problémy a mnoho z nich se jen obtížně dostane do práce. Další vývoj stávky bude zřejmě v rukou francouzského premiéra. Od 20. listopadu budou stávkovat i učitelé a státní úředníci.

zdroj: BBC


Jik | 14.11.2007 (8:57)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu Francie


  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   
14.11.2007 (20:10)  
Ad Georgo:jste si jist že na to,aby ve Francii odcházeli nejen železničáři,ale i jiní,v nepřetržitém provozu sloužící zaměstnanci dříve do důchodu doplácí ostatní občané? Já tedy ne! Analogie s námi:předčasný důchod(vynucený zaměstnavatelem),co nejdelší doba podpory v nezaměstnanosti,popř. ještě nemoc v ochranné lhůtě je lepší a ostatní občany nezatěžující?
14.11.2007 (19:23)  
V tvém systému chybí zdanění lidí s moc vysokejma příjmama kteří si to určitě nezasloužej
Aj aj! Proletariát se bouří... Čarovné je, že keď tu niekto má pripomienky k režijkám pre celú rodinu, tak je to závisť, ale keď má niekto vyšší príjem, ako "pozorovatelia" považujú za normálne (napríklad preto, že oni taký príjem nemajú), tak už je ten dotyčný automaticky zlodej a nezaslúži si to. Skrátka všetci jedno stádo, aby náhodou nikto nebol úspešnejší...
registrovaný uživatel M 
14.11.2007 (19:01)  
Kazdej system ma svoje diry:-))

Hele, ale kdyz ti strojvudci dostanou pridany, tak to si pak taky nezaslouzi a meli by mit superdane, ne?:-))
registrovaný uživatel Foxx  mail  
14.11.2007 (18:24)  
M: Klííd :-) V tvém systému chybí zdanění lidí s moc vysokejma příjmama kteří si to určitě nezasloužej a těch co maj moc majetku kterej si určitě nakradli. Pak to klapne :-)
registrovaný uživatel M 
14.11.2007 (17:58)  
Takze ano, snizime dane a do duchodu budeme chodit v 50 (predcasne duchody budou uz od 45). Prumerny duchodce v penzi stravi 25 let, takze vzhledem k tomu, ze se pracuje v prumeru 25 let, tak jeden pracujici ze svych dani (snizenych na minimum - to aby zbylo na chleba) bude zivit jednoho duchodce. Plus samozrejme jednoho policajta/zdravotnika/ucitela/ZELEZNICARE atd...

Ano, snizme dane na minimum, chodme do duchodu v 50. Vzdyt prece to je kurva jedno, ze to ciselne nvychazi, pojdme za to stavkovat at se mame tak krasne jako ve Francii!
registrovaný uživatel Anowis 
14.11.2007 (17:34)  
Nevíte někdo, jak s ohledem na stávku u DB budou jezdit EC. Potřebuji v pátek do Dráždan asi EC 170 Hungár.?
registrovaný uživatel Foxx  mail  
14.11.2007 (17:29)  
No jo Frantíci se nemohli nechat zahambit. Nekorunovaní mistři světa ve stávkování a největší železniční štrajk by byl v Německu ? To přece ten hrdý francouzský duch nemůže nechat jen tak !
14.11.2007 (16:26)  
Ano,ano mašinko to je pravda. A všichni dříve třeba museli být v KSČ.A třeba ani do důchodu chodit nebudeme.Jít třeba do důchodu v 57 po turnuse a beze srážektopřece nejde, dělat až do smrti. Už jsem si myslel,že k tomuto tématu se nevysloví nikdo rozumný.
Měli jsme minulý týden v rodině dívku z Francie a to jsou pohodáři. Teď mají třeba 14 prázdnin.Měj se krásně!
registrovaný uživatel mašinka  mail  
14.11.2007 (15:27)  
My Češi Francouze nepochopíme. Francouzi se postavili i Hitlerovi. My jsme rádi, že se nadřeme. O peníze anebo věk odchodu do důchodu nám nejde. Bez Duška rádi obětujeme i režijky. Jen aby vláda byla spokojená.
registrovaný uživatel M 
14.11.2007 (13:21)  
Jojo, navrhuju zrusit dane, davky v nemoci, nezamestnanosti, starobni duchody. Takze zrusime vystavbu silnic, zeleznic, zpoplatnime skolstvi, zdravotnictvi, soudnictvi a policii.
Ale hlavne ze tupa chasa bude mit slastny pocit, ze nemusi platit dane...

PS: Pokud jde o to zdrazeni MHD, tak jestli ctu spravne, tak prislibili napriklad snizeni intervalu mezi spoji... (osobne si sice myslim, ze kdyz snizi intervaly, tak jim vzrostou naklady a ty vyssi nakladove vstupy, ktere za tim zdrazenim stoji tak nepokryji, ale OK:-)
  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko