..: Z další nehody na přejezdu vyvázl řidič jen se zraněním hlavy :..

Ilustrační obrázek
autor: Martin HrubešHolostřevy - O obrovském štěstí může mluvit 66letý řidič Škody 120, který vjel včera krátce po 17. hodině na koleje přejezdu u Holostřev na Tachovsku právě ve chvíli, kdy tudy projížděl vlak. Motorový vůz 810.676 do auta narazil a odhodil jej několik metrů stranou. Bok vozu na straně spolujezdce byl zcela zdemolován, řidič z nedalekého Stříbra však vyvázl jen se zraněním hlavy. "Tak tohle jsem zažil poprvé," kroutí hlavou strojvedoucí vlaku Zdeněk Merunka, který má za sebou dvanáctiletou praxi.

Strojvedoucí začal houkat a brzdit, zastavit už ale nestačil. Nehoda se stala na trati číslo 178, spojující Bor u Tachova a Svojšín. Lokálka zůstala stát 65 metrů od vozu. Na předním nárazníku zůstalo viset přední sklo automobilu. Cestující vlaku neutrpěli žádná zranění. Řidiče odvezla záchranná služba na chirurgii nemocnice ve Stodu. Policie nehodu dále šetří. Jednou z verzí možných příčin je přehlédnutí signalizace řidičem.

Výstražná signalizace fungovala

Výstražná signalizace u přejezdu byla podle strojvedoucího po celou dobu v provozu. "Šla ještě, když jsem šel k přejezdu. Řidič už v autě nebyl, seděl vedle a pomáhali mu jiní řidiči." O fungující signalizaci mluvili také drážní hasiči, kteří se odvolávali i na 2 údajné svědky. "Samozřejmě to bude ještě předmětem šetření," uvádí Josef Junk, vrchní inspektor Inspektorátu bezpečnosti železničního provozu Plzeň. Auto totiž urazilo zabezpečovací zařízení přejezdu. "Trať zprovozníme hned, jak bude odvezen vrak. O něco déle bude trvat oprava zabezpečovacího zařízení a vytržených kabelů. Zvládneme to ale ještě dnes," informoval. Vlak jel v době střetu rychlostí asi 50 km/h a vznikla na něm škoda zhruba za 20 000 Kč.

zdroj: Právo a iDNES


Adys Poslat mail autorovi | 28.6.2007 (21:00)
Související zprávyopen/close

  1 2 3      Zpráv na stránku:   
28.06.2007 (23:15)  
Výpravčí: Tvrdím pouze to, že ke krytí škod způsobeným provozem motorového vozidla slouží povinné ručení nikoliv bankovní účet řidiče. To je jako kdybych přišel k doktorovi se zlomenou rukou s tím, že jsem nedával pozor a upadl, a on by mi sdělil, že si tedy léčbu zaplatím ze svého.

Ve zbytku příspěvku pouze opakuješ to, co už jsem napsal.
28.06.2007 (23:07)  
2 Pjetro: Signalizace byla s největší pravděpodobností v pořádku a pokud jel strojvedoucí tak jak měl (což lze velmi přesně zjistit z rychloměrného proužku) tak mne opravdu nenapadá jiný viník :-)

K té mapě: odkaz musíš celý zkopírovat do adresního řádku prohlížeče.
registrovaný uživatel Robb 
28.06.2007 (23:05)  
Pjetro na tý mapě je jasně vidět, kdo za tu nehodu nejspíš může, a koho považuješ za viníka ty?
28.06.2007 (23:02)  
2 Cestující: V tom případě tedy nevím co tu blekotáš o povinném ručení.

Výjezd záchranky a léčebné výlohy se zaplatí ze zdravotního pojištění, čili z peněz nás všech (nejhezčí je představa, že to na silnici dělá ročně několik desítek miliard korun).

Výjezd policie a drážní inspekce se zaplatí ze státního rozpočtu, čili opět z našich peněz.

Škoda na drážních vozidlech a zařízení dráhy se možná zaplatí z povinného pojištění odpovědnosti za provoz silničního vozidla viníka.

Jen to zpoždění (a také škody na vozidlech a zařízení dráhy v případě že to pojišťovna nezacáluje) naúčtuje dráha viníkovi nehody.

PS: Velmi by mne zajímalo, co by dělal viník v případě, že by neoprávněným vjetím na přejezd zrušil Pendolino. Pojišťovna má strop cca sto milionů, z čehož mi při ceně jednotky cca 650 milionů vychází, že by dráha po viníkovi nárokovala více než půl miliardy škody :-)
registrovaný uživatel Pjetro 
28.06.2007 (22:46)  
To Mapro: já na tom odkazu mapy.cz vidím teda kulové:-)

Jinak nevím proč hned odsuzovat řidiče, když ani neznáte podrobnosti jak se to semlelo.
28.06.2007 (22:44)  
Výpravčí: Náklady na léčení s hradí ze zdravotního pojištění (čili si to hradí z části sám a zbytek my). nákaldy na výjezdy se hradí z rozpočtu (státu, krajů?). Když třeba nedobrzdíš na vozem před tebou a ťukneš do něj, tak výjezd policie taky nebudeš hradit ze svého, ikdyž je to tvoje blbost. Pokud by toto měl hradit viník, tak to stejně půjde z povinného ručení.

Tím se ale nechci zastávat té testovací figuríny.
28.06.2007 (22:14)  
2 Cestující: Kdo tedy zaplatí výjezd záchranářů a náklady na léčení?
28.06.2007 (21:59)  
Výpravčí: Od kdy je požadované po vinících nehod?
28.06.2007 (21:58)  
2 Cestující: odkdy proplácejí pojišťovny z povinného ručení výjezd záchranky a účet v nemocnici???
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko