..: ČSA chtějí ukončit spolupráci s ČD k 1.4.2007 :..

Ilustrační obrázekPraha - ČSA oznámily, že hodlají ukončit spolupráci s ČD. Důvodem je údajně nízký zájem o návazné jízdenky (k letenkám) do Pardubic, Olomouce a Ostravy vlaky SC Pendolino. Službu prý využívají pouze 2 lidé denně, přičemž v každém spoji je nabízeno 8 míst v rámci rezervačního systému ČSA. ČD hodnotí spolupráci pozitivně a ČSA prý nevznikají žádné další náklady, mimo přeúčtování ceny jízdenky 1. třídy v odpovídající vzdálenosti. ČSA vadí (mimo nízké vytíženosti), že musí platit svým cestujícím náhrady za spoje, které byly zrušeny. ČD věří, že spolupráce bude zachována, ale v případě opačného rozhodnutí ČSA, hodlají využít zkušeností a oslovit jiného leteckého dopravce. Případné ukončení se nijak nedotkne provozu vlaků SC Penodlino ani Airport Expressu.

zdroj: Novinky, ČD


CSPSV | 15.3.2007 (17:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci

Další z regionu ČR Moravskoslezský ČR Olomoucký ČR Pardubický ČR Praha Česká republika (celá)


  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   
15.03.2007 (18:17)  
: Mato: cetl jste ten clanek? vzdyt tam o tom prave pisou, ze CSA se nelibi, ze v takovem pripade musi platit nahrady oni a CD se na tom nechteji podilet.
registrovaný uživatel Mato 
15.03.2007 (18:03)  
Chápu to až moc dobře. A jen takový dotaz.Kdybych jel z OV do Nového Jorku s mezipřistáním v Praze a Pendolíno by zamrzlo u Polomi a do Jorku by letělo letadlo bezemně, na koho bych se měl obrátit o náhradu škody? Smetly by to ČD pod stůl s tím, že oni za to nemůžou a dle přepravních podmínek si můžu oškrábat mrkvičku (stejně jako když jsem se pokoušel něco dostat za dvouhodinové zpoždění kdyžz jsem jel do Brna, sice mi nic neulítlo, ale mohlo by)
15.03.2007 (17:55)  
Nechápu, co tu kdo nechápe ohledně letenky na Pendolino. Kdyby to v tom článku aspoň nebylo napsané.
Prostě ČSA vám ochotně prodá například letenku Pardubice - Nový Jork s "mezipřistáním" v Praze.
Pokud se spolupráce ukončí, nebude (přinejmenším společností ČSA) SC Pendolino (a "letiště Olomouc a Pardubice") nabízeno klientům letecké dopravy.
15.03.2007 (17:52)  
: Mato: prostě si koupíte u ČSA letenku Pardubice - New York, do Prahy dojedete vlakem a pak poletíte letadlem.

Nevím, čemu se ČSA diví. Zkoušel jsem si kdysi vyhledat v jejich rezervačním systému stejnou letenku, jednosměrnou, jednou do prahy a jednou až do ostravy vlakem a ta do ostravy byla dražší o 750 - 800Kč, takže je jasné, že většina lidí si spíše koupí jízdenku samostatně, když stojí 600, včetně AE dejme tomu 650Kč.

Naopak bych si možná, třeba kvůli sbírání mil, rád koupil letenku praha ostrava hl. n., místo vlakové jízdenky, ale tohle se mi nikdy nepodařilo na internetu zabookovat.
registrovaný uživatel Mato 
15.03.2007 (17:41)  
Aha, takže když pojedu z Olmiku do Prahy na a pak na letiště rychlíkem, tak budu mít jízdenku a pojedu, ale když využiju na stejných kolejích SC Kundolíno, tak budu mít letenku a poletím? Asi jsem blb, ale to nedává smysl. celý projekt SC nedává smysl :D
registrovaný uživatel Qaws 
15.03.2007 (17:29)  
Mato: letenky v hladině 0, tzn. pozemní cestou..
registrovaný uživatel Mato 
15.03.2007 (17:27)  
letenky do Pardubic, Olomouce a Ostravy? Ta věta nedává absolutně smysl. Doufám, že tím myslí k letence návaznou jízdenku. Rád bych se proletěl s ČSA z Pardubic do Olmiku
15.03.2007 (17:21)  
Zadny zruseny spoje, jenom CSA nebudou mit SC Pendolino jako svuj produkt.
Netusite nekdo, jak moc je vyuzivan Airport Express? Jeste kdyz jezdil ze stanoviste MHD autobusu v Holesovicich, jezdil temer prazdny...
registrovaný uživatel Qaws 
15.03.2007 (17:07)  
Ví někdo o jakých zrušených spojích se tu mluví?
  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko