..: ČSA chtějí ukončit spolupráci s ČD k 1.4.2007 :..

Ilustrační obrázekPraha - ČSA oznámily, že hodlají ukončit spolupráci s ČD. Důvodem je údajně nízký zájem o návazné jízdenky (k letenkám) do Pardubic, Olomouce a Ostravy vlaky SC Pendolino. Službu prý využívají pouze 2 lidé denně, přičemž v každém spoji je nabízeno 8 míst v rámci rezervačního systému ČSA. ČD hodnotí spolupráci pozitivně a ČSA prý nevznikají žádné další náklady, mimo přeúčtování ceny jízdenky 1. třídy v odpovídající vzdálenosti. ČSA vadí (mimo nízké vytíženosti), že musí platit svým cestujícím náhrady za spoje, které byly zrušeny. ČD věří, že spolupráce bude zachována, ale v případě opačného rozhodnutí ČSA, hodlají využít zkušeností a oslovit jiného leteckého dopravce. Případné ukončení se nijak nedotkne provozu vlaků SC Penodlino ani Airport Expressu.

zdroj: Novinky, ČD


CSPSV | 15.3.2007 (17:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci

Další z regionu ČR Moravskoslezský ČR Olomoucký ČR Pardubický ČR Praha Česká republika (celá)


  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Redispero  mail  
16.03.2007 (14:34)  
M: Nepisu teorii, ale to, co DENNE na zastavce Dejvicka zazivam. Oni turisti neuvazuji v relacich pul eura, euro, dve eura, ale: mam pouzit neco, co uz mam zaplaceny (vetsina ma docasne litacky), anebo zaplatit za neco, co me nakam doveze o deset minut rychleji. Mentalita lidi je stejna, jedno kolik v ktere zemi vydelavaji...
16.03.2007 (12:55)  
No konec dubna, to by s tou cestou primátora sedělo :-)
Ale co budou letečtí pasažéři dělat v Bubnech? To se nacpou na jednu stanici do metra nebo se na pendolíno a EC/IC bude přesedat v Libni.
registrovaný uživatel Laborec425  mail  
16.03.2007 (12:08)  
Borovička: Já nevím. Určitě se něco začíná dít. Dostali jsme zakázku na projekt a má to být do konce dubna hotové (Bubny - Ruzyně).
16.03.2007 (11:07)  
Spěchá? To se to má rychle upéct, co bude primátor v těch Himalájích? .-)
Vypadá to, že pro HMP spěchá metro, pro MD železnice.
registrovaný uživatel Laborec425  mail  
16.03.2007 (8:13)  
Myslím, že ta spolupráce s ČSA bude mít cenu, až budou vlaky jezdit na letiště.
A možná, že to někdy realizovatelné bude. Zrovna se pracuje na projektech a dost to údajně spěchá :).
16.03.2007 (4:57)  
M: je to jisté, kód letiště XJV, tedy ostravské vlakové nádraží. takže pokud neumí ČSA přistát v ostravě na nádraží, jako že asi ne:), tak to jisté je.
registrovaný uživatel M 
15.03.2007 (23:28)  
Georgo: nechapu... Kdyz priletis na Schwechat s Austrian, tak pripoj s Austrian nekam do Klagenfurtu dostanes taky za bargain price ve srovnani s tim, kdyz priletis s nekym jinym, ne?
Co je na tom tak divneho?

Nekde tu plave clanek o spolupraci germanwings a DB. Nevim to jiste, ale pokud z Berlina poletis s Air France, tak myslim ten vyhodnej listek asi taky nedostanes... A ze byly Pardubice a Olomouc vedeny jako letiste? To te tak hrozne "sere"? Proste nechapu, co jsi chtel rict... Anebo jinak - nechapu, proc jsi totez nenapsal k tomu clanku o germanwings, kteri maji defacto totez
15.03.2007 (23:05)  
Vždy keď som o tejto službe uvažoval, tak ma nakoniec celý systém odradil. "Virtuálne letiská" v Pardubicích a Olomouci síce mali nejaké provizórne IATA kódy, ale zrejme len vo svete ČSA. Žiaden iný rezervačný systém - a to ani český - ich vôbec neobsahoval. Lenže "nezávislé" rezervačné systémy majú často - paradoxne - lepšie ceny ako web konkrétneho dopravcu. Keď teda vezmem do úvahy, že ČSA nikdy neboli celkom cenovo atraktívne, a zároveň je všetko viazané na ich vlastný RS, bolo to fakt maximálne nepohodlné.
registrovaný uživatel M 
15.03.2007 (22:59)  
Redispero - sorry, ale turista (zahranicni) se kvuli cene za AE z toho busu pohrne asi dost tezko, protoze 0,5 nebo 1,5 eura asi moc neresi (jednak doma za spoj na letiste zaplatil asi o dost vic, dvak kdyz da 100 euro za letenku, tak nemslim, ze euro bude tak fatalni zalezitost:-)) - tos napsal celkem koninu...
registrovaný uživatel M 
15.03.2007 (22:56)  
Cestujici - tak to bylo dost dobry:-))

taipeiboy - Praha-Ostrava se da i letet, takze neni uplne jiste, ze tech 750-800 bylo za vlak, mam pocit (a pak uz je to celkem rozdil - motat se na Ruzyni, Holesovicih a vlaku nebo si priplatit 200 za hodku v letadle)...

Krome toho, co hledavam ja, tak CSA maji levnejsi let z Vidne s prestupem v Praze nez samotny let Praha-Neco
  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko