..: Na Vysočinu už pohodlněji :..

Ilustrační obrázekVysočina - České dráhy včera oficiálně uvedly do provozu 2 motorové jednotky řady 814 a 914 RegioNova, které budou využívány zejména na trati z Pardubic do Havlíčkova Brodu nebo Poličky. „Sériové dodávky jednotek RegioNova jsme zahájili před necelým rokem,“ řekl generální ředitel společnosti Pars Nova Šumperk Tomáš Ignačák. „Kromě již realizovaných dvouvozových jednotek dokončujeme i třívozovou verzi, která rovněž posílí regionální dopravu v našich krajích,“ dodal. „Do konce roku bychom měli nasadit ještě další 2 jednotky, které by se měly pohybovat mezi Chocní a Vysokým Mýtem, respektive v okolí České Třebové na Orlickoústecku,“ řekl šéf krajského centra osobní dopravy v Pardubicích Michal Štěpán.

„Je to po dlouhé době poprvé, kdy se i naše regionální tratě dočkaly moderních pohodlných souprav, které vylepší kulturu cestování v naší zemi. Cestující je navíc stále náročnější. Už mu nestačí mít dobrý jízdní řád a jízdenku za přijatelnou cenu, ale chce i určitý komfort. Tyto vozy se velice dobře povedly nejen venkovním designem, ale i pohodlím nabízeným uvnitř vozu. Pendolino je pouze pro někoho, tyto vozy však může užívat denně široká veřejnost včetně mládeže cestující vlaky do škol,“ zdůraznil náměstek primátora Pardubického kraje Ivo Toman, zodpovědný za dopravu. „Pokud vlaky přesvědčí cestující, aby dali přednost před cestování vlastními auty hromadné dopravě, uleví se nám všem, kteří jsme takřka denně na cestách a potýkáme se s předimenzovanou a velice nebezpečnou silniční dopravou,“ konstatoval starosta města Chrudimi Jan Čechlovský.

zdroj: Právo


Adys Poslat mail autorovi | 15.2.2007 (23:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Vozidla

Další z regionu ČR Pardubický ČR Vysočina Česká republika (celá)


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel happy 
16.02.2007 (0:37)  
po přečtení sem dostal záchvat smíchu,to nemůžou myslet vážně??!! Obzvláště trať z HB do PA zrovna kvalitou neoplývá.Oraniště a ještě pomalé
15.02.2007 (23:35)  
Pan náměstek a pan starosta znají vlaky asi jen z vyprávění a někdo jim asi řekl že jejich krajem jezdí mimo jiné Pendolino. Jistěže regionova je znatelné zlepšení, ale co z toho oni vyvozují...
registrovaný uživatel basnik  mail  
15.02.2007 (23:30)  
"Cestující je navíc stále náročnější. Už mu nestačí mít dobrý jízdní řád a jízdenku za přijatelnou cenu, ale chce i určitý komfort."

A on snad dnes cestující má u nás k dispozici dobrý jízdní řád a jízdenku za přijatelnou cenu? Já jsem si toho totiž asi nějak nevšiml ... Skutečně je někdo TAK slepý, aby mohl toto napsat? Je sice skvělé, že třeba máme v porovnání s Evropou o něco nižší jízdné, ale zamyslel se už třeba taky někdo nad tím, v čem se za tu "Skoroevropskou" cenu u nás většinou jezdí ???

Zkrátka a jednoduše: ČD - východní kvalita za západní cenu ... no neberte to ;)
registrovaný uživatel Semík  mail  
15.02.2007 (23:18)  
Dovolím si opravit 2 chyby. Místo regionální tratě dočkaly moderních by mělo být zmodernizovaných. A vzhledem k tomu, že vozy 810 jezdí již několik desetiletí, proč by najednou měli přesvědčovat cestující. To byl snad úkol když nahrazovali M131.
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko