..: Na Vysočinu už pohodlněji :..

Ilustrační obrázekVysočina - České dráhy včera oficiálně uvedly do provozu 2 motorové jednotky řady 814 a 914 RegioNova, které budou využívány zejména na trati z Pardubic do Havlíčkova Brodu nebo Poličky. „Sériové dodávky jednotek RegioNova jsme zahájili před necelým rokem,“ řekl generální ředitel společnosti Pars Nova Šumperk Tomáš Ignačák. „Kromě již realizovaných dvouvozových jednotek dokončujeme i třívozovou verzi, která rovněž posílí regionální dopravu v našich krajích,“ dodal. „Do konce roku bychom měli nasadit ještě další 2 jednotky, které by se měly pohybovat mezi Chocní a Vysokým Mýtem, respektive v okolí České Třebové na Orlickoústecku,“ řekl šéf krajského centra osobní dopravy v Pardubicích Michal Štěpán.

„Je to po dlouhé době poprvé, kdy se i naše regionální tratě dočkaly moderních pohodlných souprav, které vylepší kulturu cestování v naší zemi. Cestující je navíc stále náročnější. Už mu nestačí mít dobrý jízdní řád a jízdenku za přijatelnou cenu, ale chce i určitý komfort. Tyto vozy se velice dobře povedly nejen venkovním designem, ale i pohodlím nabízeným uvnitř vozu. Pendolino je pouze pro někoho, tyto vozy však může užívat denně široká veřejnost včetně mládeže cestující vlaky do škol,“ zdůraznil náměstek primátora Pardubického kraje Ivo Toman, zodpovědný za dopravu. „Pokud vlaky přesvědčí cestující, aby dali přednost před cestování vlastními auty hromadné dopravě, uleví se nám všem, kteří jsme takřka denně na cestách a potýkáme se s předimenzovanou a velice nebezpečnou silniční dopravou,“ konstatoval starosta města Chrudimi Jan Čechlovský.

zdroj: Právo


Adys Poslat mail autorovi | 15.2.2007 (23:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Vozidla

Další z regionu ČR Pardubický ČR Vysočina Česká republika (celá)


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
16.02.2007 (10:22)  
Co se týká reklamy, tak je především určena na vozy a osobně si myslí, že by se ČD mohli zaměřit více i na tratě. Ano snaží se, ale 90% tratí žádnou prezentaci nemá a je to škoda...
registrovaný uživatel greens 
16.02.2007 (10:15)  
Nevíte někdo jestli ty další série-třeba ta třívozová budou nějak upravený? Třeba nový nátěr či interiér?-Ten neni vyřešenej zrovna nejlíp.V 814 čím dále jste od stanoviště tak tim víc jde mezi okny dpoprostřed půlící sloupec.Nevim proč si to ty konstruktéři tak pochvalujou.
registrovaný uživatel DK 
16.02.2007 (10:01)  
Můžeme být rádi, že se ČD vůbec o nějakou reklamu starají. Máte pravdu, že kolem Regionovy je vždy velký poprask, ale je to tak správně.
Uvědomte se, že my jsme tady většinou všichni "postižení" dráhou a známe detaily kolem provozu.
Obyčejný cestující nikoliv a tak je potřeba mu "naservírovat" i modernizaci "Šukafonu".
Reklama spojená s novými vozidly (471, 814/914) je tou nejzdařilejší, která kdy na ČD byla uplatněna.
Nehledě na skutečnost, že ve sdělovacích prostředcích se konečně v této souvislosti hovoří o ČD pozitivně :-)
16.02.2007 (9:57)  
Takhle přemýšlím, jestli cílem mnoha mých předdiskutérů je skutečná diskuse, nebo jen ventilace frustrace z toho, že se nepohodli s milenkou, manželkou, seřval je šéf, nebo vyletěli od zkoušky... Říká se tomu přenesení agrese. A protože MF dnes a televize na dráhu nadává, nadávat na ČD je "IN", tak tu je to co tu je.
Myslím se, že tu platí heslo, které bejvávalo na divokém západě nad piánem "NESTŘÍLEJTE NA PIANISTU, DĚLÁ CO MŮŽE". A Pochopte, že nějaký Viamont dokáže ledacos na jediný nebo pěti tratích ale pokud by převzal celou síť ČD, tak se nic nezmění, alespoň pro cestujícího, maximálně by se po propuštění několika zaměstnanců zvedly zisky akcionářům (majitelům). To platí i v případě, že by vedle Viamontu byl na druhý půlce sítě nějakej xmont (kdo nevěří ať si analyzuje rozdíly u mobilních operátorů).
Jinak je zajímavé, že když si dělá reklamu ČD (blbě) ta k to každýmu vadí, když dělají reklamu jiní (blbě) tak to nevadí.
16.02.2007 (9:27)  
pavelC:
ale je rozdíl, zda za dopravní obslužnost zaplatím 300 miliónů nebo 1 miliardu ne?? Všechno je to o penězích a přiznejme si, že těch moc není. Navíc si myslím, že s dotacemi v rukou ČD není nakládáno zrovna nejlépe...
16.02.2007 (9:24)  
Je neuvěřitelné jak z dvou mototáčků dělají takovou show!ČD jsou nejlepší ochotníci v ČR.Takové divadlo!A loutky z krajských černých dir na finance, jsou taky chutní. Mluví jak by jim ČD pouštely nějaké fantasmagorismy o železnici. Je sice pěkné že přalakovali 810 na jinou barvu, vyměnili sedačky, to vše za x miliónů a za rekordně dlouhou dobu. Jen čekám kdy udělají státní svátek pro Regionovu.
registrovaný uživatel zdenda 
16.02.2007 (8:48)  
pozitivní je na tom aspoň to, že cokoli je pohodlnější než 810...a to Regionova asi bude, i když jsem s ní ještě nejel...jen doufám, že dvouvozové regionovy nebudou nasazovat tam, kde jezdí dneska třívozové motoráčky
registrovaný uživatel pavelC 
16.02.2007 (6:58)  
Taky je hezké, jak pan Ondrůj vysvětluje v Ostravě na výstavě Czechraildays vysvětluje redaktorce ČT, jak je regionova úžasná a 3x levnější než vedle stojící desiro. Asi neví, že srovnává něco nového s něčím 30 let starým, pouze rekonstruovaným. Navíc desiro je nízopodlažní téměř celé, nejen vstupní choba v řídíčáku. Myslím, že to s regionovou žádný region nevyhraje. A co vím od kolegů, tak zatím ty stroje nejsou ani moc spolehlivé...
registrovaný uživatel mrkvo  mail  
16.02.2007 (1:15)  
panove.. priznejme si, ze ty krasne doby jsou pryc.. a jde to vsechno do haje, ale jeste rychlejc nez jsem ocekaval. jestli chcete hezke bydleni a sporadanou moralku, tak se odstehujte do rakouska, vrele doporucuji, ale => ČD, uz jenom to jejich logo se nevratne zapsalo do hlav lidi jako spinavy osklivy podnik kteremu je lepsi se vyhybat, ja myslim ze se neni cemu divit, co myslite? ehmm to ze se zakoupi par RegioNov(a) a esusu (i kdyz tech je docela dost) neznamena zvyseni urovne cestovani. RegioNova na nadrazi s jednou koleji v provozu z peti, budovou spinave a rozsekane.... ztrata penez a snazeni, tady to uz proste nepujde, CD za chvili opravdu vsechno zrusi a ze vseho zbydou jenom ruiny
registrovaný uživatel mrkvo  mail  
16.02.2007 (1:06)  
po přečtení tohoto sem nejetom take dostal zachvat smichu, ale jsem musel uklidňovat kolegu aby se nezadusil
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko