..: Nádraží okupují tlupy bezdomovců :..
cdHavlíčkův Brod/Žďár nad Sázavou - Početné tlupy bezdomovců stále více obtěžují cestující v nádražní hale ve Žďáře nad Sázavou. "V červnu jsme na základě neustálých stížností cestujících zaměstnali v nádražní hale bezpečnostní agenturu. Podařilo se tak aspoň na měsíc zajistit pořádek," říká Lenka Horáková, vrchní přednostka uzlové železniční stanice Havlíčkův Brod. Jenže práce agentury už skončila a daleko početnější, drzejší a agresivnější bezdomovci jsou zpět. Okupují už nejen halu, ale nocují i v odstavených vlakových soupravách, znečisťují je a ničí. Bezdomovci neustále naloženi v alkoholu svým neurvalým a drzým chováním otravují jak drážní personál, tak i cestující čekající na vlakové a autobusové spoje. Ti jsou pobouřeni a stěžují si. Proto se železničáři opět rozhodli zaměstnat bezpečnostní agenturu, která bude prostory haly hlídat. Pro dráhu to bude znamenat samozřejmě vysoké výdaje. Přednostka doufala,že tento problém vyřeší i za pomocí žďárské radnice, ale ta to odmítá s tím, že problém na nádraží ČD je problémem a vizitkou Českých drah. Naopak radnice oponuje tím, že na nádraží až čtyřikrát denně posílá městskou policii,což jindy nebývalo zvykem. Naopak v Jihlavě i Havlíčkově Brodě jsou s osobami bez přístřeší jen minimální problémy.

zdroj: Vysočina

Aktualizace v 15 hod.:
Přítrž řádění bezdomovců na nádraží ve Žďáru nad Sázavou má nakonec učinit bezpečnostní agentura. Na ostrahu nádraží její pracovníci již nastoupili. Navíc se chystá i otevření čekárny pro cestující.

zdroj: Právo


Payus Poslat mail autorovi | 5.12.2006 (12:29)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Legislativa

Další z regionu ČR Vysočina


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
05.12.2006 (12:52)  
Co to tam maji za voly. Jestli otravujou cestujici tak bych se s nima extra nepáral. Když na ne neplatěj fíci, tak co s nima. a vůbec bych jim nedovolil spat v odstavencych vagonech. Tam bych dal ostrahu s čoklem. (ale kdo by to zaplatil) To bych radši zvýšil pravomoc městkým policajtům aby je mohly vyhodit, páč platit bezb. agenturu to je fakt majlant.
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko