..: Nádraží okupují tlupy bezdomovců :..
cdHavlíčkův Brod/Žďár nad Sázavou - Početné tlupy bezdomovců stále více obtěžují cestující v nádražní hale ve Žďáře nad Sázavou. "V červnu jsme na základě neustálých stížností cestujících zaměstnali v nádražní hale bezpečnostní agenturu. Podařilo se tak aspoň na měsíc zajistit pořádek," říká Lenka Horáková, vrchní přednostka uzlové železniční stanice Havlíčkův Brod. Jenže práce agentury už skončila a daleko početnější, drzejší a agresivnější bezdomovci jsou zpět. Okupují už nejen halu, ale nocují i v odstavených vlakových soupravách, znečisťují je a ničí. Bezdomovci neustále naloženi v alkoholu svým neurvalým a drzým chováním otravují jak drážní personál, tak i cestující čekající na vlakové a autobusové spoje. Ti jsou pobouřeni a stěžují si. Proto se železničáři opět rozhodli zaměstnat bezpečnostní agenturu, která bude prostory haly hlídat. Pro dráhu to bude znamenat samozřejmě vysoké výdaje. Přednostka doufala,že tento problém vyřeší i za pomocí žďárské radnice, ale ta to odmítá s tím, že problém na nádraží ČD je problémem a vizitkou Českých drah. Naopak radnice oponuje tím, že na nádraží až čtyřikrát denně posílá městskou policii,což jindy nebývalo zvykem. Naopak v Jihlavě i Havlíčkově Brodě jsou s osobami bez přístřeší jen minimální problémy.

zdroj: Vysočina

Aktualizace v 15 hod.:
Přítrž řádění bezdomovců na nádraží ve Žďáru nad Sázavou má nakonec učinit bezpečnostní agentura. Na ostrahu nádraží její pracovníci již nastoupili. Navíc se chystá i otevření čekárny pro cestující.

zdroj: Právo


Payus Poslat mail autorovi | 5.12.2006 (12:29)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Legislativa

Další z regionu ČR Vysočina


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
05.12.2006 (18:25)  
Payus: už hodně dlouho ne!Nejbližší je v Brně, Pardubicích, Nymburce..Já osobně i v těch největších mrazech radši čekám venku na peroně, tam má člověk aspoň klid.
05.12.2006 (18:24)  
OndraMálek: sem tam dloubnutí tomfou pod žebro, nejaky ten kopanec a hned je klid
dopisovatel nebo člen ŽP Payus  mail  
05.12.2006 (16:57)  
v HavlBrodě není železniční policie? to se divím,když to je uzlová stanice
registrovaný uživatel Ondra Málek  mail  
05.12.2006 (16:25)  
Je to fakt v Brodě je to hrůza - vágusové se tam válej po lavičkách chlastaj a žebraj! Často je tam i problém si sednout protože sou tak oprsklí že furt lidi vopruzujou a každej radši odejde.

To ve Žďáře se to razantně změnilo. Je tam jeden člen ochranky a ten ty pobudy poctivě vyvádí z haly. Dneska sem byl svědkem jeho práce a musím říct že si počíná precizně! Není tam smrad ani bordel a bezďáci se pomalu začínají bát vlízt dovnitř. Dobrá práce!!
05.12.2006 (14:55)  
ladik: V Brodě čekárnu nehledej. Socky jsou všude, docela mě zaráží, že se v článku píše, že v Brodě problémy nejsou. Opak je pravdou, to co se tam děje poslední dobou je děs! A takové to bylo pěkné nádraží..Nezbývá neý věřit, že AŽD zjedná pořádek.
registrovaný uživatel ladik 
05.12.2006 (14:30)  
Nevím jak je to v HavlBrodě,ale v Českéch Budějovicích je vestibul, kde u příjezdu jsou lavičky dřevěné a u nich socky. a pak
nahoře je nová vytopená čekárna,kde se smí s kízdenkou
registrovaný uživatel Váňa 
05.12.2006 (14:23)  
Kupříkladu v Ostravě hl.n. se s různými nekalými živly potýkají zdatně, krouží tam dva šerifové a je klid. Přitom v okolním Přívoze je různých pobudů, kteří by tam rádi dělali bordel více než dost.
05.12.2006 (14:04)  
Ale ale... keby tu bol Ondrůj (alebo ČD4ever), povedal by, že vybavenie ničia hlavne zákazníci (a potenciálni zákazníci) konkurencie, zatiaľ čo ČD sa o stanice vzorne stará.
Neschopnosť zakročiť proti bezdomovcom je chronická. ČD to očividne nezvládajú. Ďalší argument, prečo by sa mali venovať čisto vozeniu ľudí a správu staníc zveriť organizácii na správu infraštruktúry. Hlavne, že máme všade ČD centra a ČD Lounge, ktoré sú v tých najlepších časoch zatvorené.
dopisovatel nebo člen ŽP Payus  mail  
05.12.2006 (13:24)  
Sandokan: to není tak jednoduché...zaplatit strážníkům. Do veřejnosti přístupného objektu mohou vstoupit,ale nemusí vůbec pokud nemají důvod;
musí zakročit při výtržnostech, ale nemůžou dělat ochranku soukromému subjektu,i kdyby chtěli...takže ochranka
registrovaný uživatel Crozz  mail  
05.12.2006 (13:13)  
a zase je to o penezich :-)
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko