..: Krkonošské vlaky pojedou také přes náchodský okres :..
oredoNáchod - Dopravní společnost Oredo zahrne do nového jízdního řádu, který platí od 10.12. letošního roku, také pět nových železničních linek směřujících do Krkonoš. Dvě z nich pojedou také přes náchodský region. Podle Vladimíra Záleského, jednatele Oreda, není sice posílení železniční dopravy v oblasti Krkonoš nijak rozsáhlé, ale lepším seskupením a navýšením nynějších výkonů se podařilo docílit vzniku pěti nových linek do této oblasti.

Jednotné jízdné

Obyvatelé Náchodska mohou tedy využít vlaku na trase Trutnov - Malé Svatoňovice - Červený Kostelec - Jaroměř - Hradec Králové - Praha, případně také spoj Jablonec nad Jizerou - Jilemnice - Martinice v Krkonoších - Stará Paka - Dvůr Králové nad Labem - Jaroměř. "Významnou změnou bude rozšíření integrovaného systému do Trutnova z Náchodska, Broumovska přes Adršpach a Červený Kostelec," uvedl Záleský, který tvrdí, že právě tento integrovaný systém přinese především na Červenokostelecku a Úpicku navýšení počtu autobusových spojů. Navíc zajistí jejich lepší provázání s vlaky a zavedení jednotného jízdného, které bude platit pro vlaky i autobusy.

854 Nový železniční jízdní řád v oblasti je sestaven v pravidelných intervalech, což přináší výhody zejména pravidelným cestujícím. Jak upozorňuje jednatel Oreda, jízdní řád je snadno zapamatovatelný. " Stačí si pamatovat, že po celý den každé dvě hodiny, vždy ve čtyřicátou minutu po sudé hodině jede přímý rychlík nebo spěšný vlak do Hradce Králové a Prahy. Z této krátké informace si cestující může zapamatovat z jízdního řádu vše, co potřebuje," slibuje jednatel Oreda Záleský. Mezi Hradcem Králové a Trutnovem dojde ke zkrácení jízdní doby rychlíků o deset minut. Trasu z Hradce Králové do Trutnova ujede vlak za hodinu a čtvrt. Na všechny vlaky z krajského města budou v Trutnově navazovat vlaky do Svobody nad Úpou, která je výchozím bodem při cestě do Krkonoš.

zdroj: Náchodský deník


Payus Poslat mail autorovi | 10.11.2006 (14:48)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Jízdní řád

Další z regionu ČR Královéhradecký


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
11.11.2006 (20:15)  
Petr Krček: to je pravda. Komentovat nebudu, byl bych velmi sprostý.
11.11.2006 (19:48)  
Ted mimo:Bohužel v deníku právo(dnešním) píšou,že Řebíček se chystá snižovat cenu míta pro linkové autobusy!S těmito rozhodnutími,ať jde do p....e.Znovu se ukazuje,že ODS jsou podnikaté a silniční dopravci.Od modré vlády podporu železnice nemůžem očekávat.Chtělo by to Newsku.
11.11.2006 (16:09)  
Petr: s tou vhodnou dobou bych takový optimista nebyl. Kromě pondělí (HK - Pha) a pátku (Pha - HK) v semestru není obsazenost v tomto úseku nic moc. Na jaře jsem tak často jezdil a měl jsem skoro vždycky kupé v Bee sám pro sebe :-( Příjezd do Prahy v půl desáté je už po špičce a odjezd je zase spíš před špičkou.

Naopak oceňuji hodinový takt R na 020, protože to pomůže i lidem z mezilehlých stanic.

Spojení Pha - TU jednou za dvě hodiny (a většinou bez přestupu), myslím, stačí. Nevšiml jsem si, že by celou trasu jezdilo nějak moc lidí. Většinou je veliký "zlom frekvence" v HK (od oka :-)
registrovaný uživatel petrsv  mail  
11.11.2006 (15:02)  
Pavel Z: Krakonoš měl několik výhod. Jel ve vhodnou dobu, do HK bez zastavení a měl lepší vozy. Rychlík pojede buď o půl hodiny dřív nebo až za 1,5 hod, cesta bude trvat dýl díky zastávkám a nejspíš na něm budou klasický béčka.
11.11.2006 (10:41)  
No tak zrušili Expresy. Moravana nahradí rychlíky v taktu po celý den a Budvar byl parodií, zvlášť když se začal dělat koridor. Místo Krakonoše pojede rychlík, sice s delší jízdní dobou do Prahy, ale pojede.
registrovaný uživatel Johny A.  mail  
10.11.2006 (20:00)  
NO ono na trati 120 je to taky dost síla, pro změnu s rychlíky.
registrovaný uživatel mira 
10.11.2006 (19:55)  
Spíš bych řekl no jo ministerstvo dopravy.A těch zrušených ex je víc Moravan,Budvar. Na tom ministerstvu snad sedí nějací sliniční lobysti kteří nechtějí aby byly vlaky rychlejší.
registrovaný uživatel Hans  mail  
10.11.2006 (18:09)  
No to mi povídej. Takovej skvělej spoj a oni ho zrušej. No jo ČD
registrovaný uživatel petrsv  mail  
10.11.2006 (17:59)  
No jo, ale zrušení Krakonoše jim stejně neodpustím...:-(
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko