..: Pokus o vykolejení vlaku :..
Liberec - Duchapřítomnost strojvedoucího vlaku a zásah policistů zabránily neštěstí, které se mohlo po hře čtyř dětí ve věku od sedmi do čtrnácti let odehrát ve čtvrtek večer na železniční trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou v severních Čechách. Hned dvakrát se pokusila skupinka dětí vykolejit projíždějící vlak pomocí klády na kolejích. Nikdo nebyl naštěstí zraněn. Důmyslnou překážku děti na trati vytvořily pomocí klády a kbelíků, které zatížily kameny. Strojvedoucí soupravy jedoucí z Jablonce si u obce Proseč zátarasu včas všiml a podařilo se mu zastavit. Pracovníci drah potom překážku odstranili a přivolali policisty.

Těm se podařilo objevit děti v okamžiku, kdy pracovaly na druhém zátarasu proti vlaku, který jel v opačném směru z Liberce. "V současnosti vyšetřujeme, zda vlak mohl vykolejit. Pokud ano, pak by šlo o obecné ohrožení s trestní sazbou tří až osmi let vězení. Dětským pachatelům ale trestní stíhání podle zákona nehrozí," uvedla mluvčí jablonecké policie Ludmila Knopová.

Za posledních 15 let se na trati z Liberce do Harrachova odehrála řada útoků na vlaky. Žádný si nevyžádal těžká zranění či smrt lidí. Při jednom takovém případě spustil někdo na vlak betonovou skruž, na vagóny létaly také kameny a hořící louče.

Zdroj: Novinky


Jiří Hovorka Poslat mail autorovi | 21.4.2006 (12:47)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky

Další z regionu ČR Liberecký


  1 2      Zpráv na stránku:   
21.04.2006 (17:48)  
Já kdybych někoho viděl jak ty říkáš lisovat, tak to nemusí bejt ani v oblouku a nedopadne to s ním dobře.

Jina za obecné ohrožení by si odsedět měl, ale nejspíš dostane jen podmínku v tomto prohnilém státě, ale za pokus o vraždu těžko... on se nikoho nepokusil zabít, on chtěl přeci jen vykolejit vlak, mohl být nákladní a strojvedoucí by stihl včas vyskočit (nějak takhle by mohla znít primitivní obhajoba a nikdo mu nedokáže opak) :(((
registrovaný uživatel Zel.am  mail  
21.04.2006 (17:26)  
Jako kluk jsem dělal různé blbiny, přiznávám, že jsem lisoval vršky a 100 hřebíky na kolejích, cpal šutry do žlábku na přejezdu atd....dneska už si uvědomuji že to bylo o hubu, ale vysvětlete tohle 10 letému smradovi.....Ovšem dělat na kolejích zátaras ze dřeva a jiného bordelu mě nikdy nenapadlo. Chtěl bych poprosit všechny lisovače..."nelisujte" nikdy v oblouku na vnější kolejnici.
registrovaný uživatel tenzor 
21.04.2006 (17:23)  
On tam byl jeden zajímavý problém - tu překážku s nima tvořil i tatínek toho jednoho kluka. Mám to skoro přímo od zdroje (známý tam dělá fíru a dneska měl službu).
Potom je to jednoduché, doufám že si pár let odsedí za obecné ohrožení a mnohonásobný pokus o vraždu a děti půjdou do ústavu. Ale něco mi říká, že v tomhle státě se nikomu nic nestane.. :(
21.04.2006 (16:30)  
Stejně se to zamete pod stůl jako vždycky. Motivace pro další následovníky je jako hrom "Dětským pachatelům ale trestní stíhání podle zákona nehrozí"
registrovaný uživatel Best  mail  
21.04.2006 (15:35)  
A nebyli to trvale opálení spoluobčané?
registrovaný uživatel gapa 
21.04.2006 (14:51)  
On tam byl jeden zajímavý problém - tu překážku s nima tvořil i tatínek toho jednoho kluka. Mám to skoro přímo od zdroje (známý tam dělá fíru a dneska měl službu).
21.04.2006 (13:17)  
JN: Jo a v nějaký rachotině a spoutaný a doufal bych že zařvou šmajdi jedni zasr***!
registrovaný uživatel JN 
21.04.2006 (13:03)  
já bych je posadil do vagónu na nějaký vlečce a nechal bych je projet podobným zatarasem...
21.04.2006 (12:50)  
No tak co s takovyma spratkama? Byt jejich rodic, tak ma zaracha, je spraskanej. Ale kdo vi jak to dopadne, asi nijak. Chtelo by to bud postihy rodicu, nebo odebrani a prevychovne akce. Zas je pravda, ze to kolikrat vede, ze se nauci jeste horsim lumparnam. Mozna povinnej letni tabor s uklidovymi pracemi a vychovnym programem.
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko