..: Pokus o vykolejení vlaku :..
Liberec - Duchapřítomnost strojvedoucího vlaku a zásah policistů zabránily neštěstí, které se mohlo po hře čtyř dětí ve věku od sedmi do čtrnácti let odehrát ve čtvrtek večer na železniční trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou v severních Čechách. Hned dvakrát se pokusila skupinka dětí vykolejit projíždějící vlak pomocí klády na kolejích. Nikdo nebyl naštěstí zraněn. Důmyslnou překážku děti na trati vytvořily pomocí klády a kbelíků, které zatížily kameny. Strojvedoucí soupravy jedoucí z Jablonce si u obce Proseč zátarasu včas všiml a podařilo se mu zastavit. Pracovníci drah potom překážku odstranili a přivolali policisty.

Těm se podařilo objevit děti v okamžiku, kdy pracovaly na druhém zátarasu proti vlaku, který jel v opačném směru z Liberce. "V současnosti vyšetřujeme, zda vlak mohl vykolejit. Pokud ano, pak by šlo o obecné ohrožení s trestní sazbou tří až osmi let vězení. Dětským pachatelům ale trestní stíhání podle zákona nehrozí," uvedla mluvčí jablonecké policie Ludmila Knopová.

Za posledních 15 let se na trati z Liberce do Harrachova odehrála řada útoků na vlaky. Žádný si nevyžádal těžká zranění či smrt lidí. Při jednom takovém případě spustil někdo na vlak betonovou skruž, na vagóny létaly také kameny a hořící louče.

Zdroj: Novinky


Jiří Hovorka Poslat mail autorovi | 21.4.2006 (12:47)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky

Další z regionu ČR Liberecký


  1 2      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel tenzor 
23.04.2006 (22:28)  
860: pokud dokáže "automobilní mafie" zabít 100 lidí a poté natolik zmanipulovat vyšetřování, pak docela nechápu, jak je možné že ještě nějaké vlaky jezdí :) Nezlobte se ale já bych spíš řekl, že je problém jinde, v odborných kruzích se tomu říká paranoia :))
23.04.2006 (17:18)  
Původní verze byla spadlý automobil z mostu na trať, pak se nějak objevila verze o prasklé obruči je to už dlouho a zprávy se nejdříve rozcházely. Proč by automobilní mafie nazabila 100 lidí, ta jde přes mrtvoly. Na Liberecku má vzniknout něco jako v Karlsruhe a to oni nepotřebují.
registrovaný uživatel Web 
23.04.2006 (9:30)  
860003: LOL :)) Takže ty zaměstnanci železnice, co "nastražili" auto na most nad tratí byli v automobilové mafii :)) A výhybku a nezkontrolované kolo tomu vlaku asi přičarovali, že?

To si doopravdu myslíte, že tratě na Liberecku jsou pro benzínkáře jakoukoliv konkurencí?! :-))
registrovaný uživatel Zel.am  mail  
23.04.2006 (7:28)  
pro 860 003
To snad stím Eschede nemyslíš vážně?, To jako nastražili i o pár km blíž ty okuje z obruče atd, a zabili 100 lidí jo?
22.04.2006 (23:24)  
Synáčkové taxikářů, majitelů autobazarů, autoopraven, benzinových pump a prodejen nových aut a buhvíco ještě. Zkrátka automobilní mafie jde přes mrtvoly. V Eschede nakladli na koleje vrak auta, pak se to svedlo na prasklou obruč. A pak následoval pokles zájmu o cesty expresními vlaky a o to jim šlo. Až budou v každé rodině 2 auta tak snad dají pokoj. Potom ale nebude čemu klást překážky, koleje zarostou křovím.
22.04.2006 (13:27)  
Někdy jsem zahlíd paragraf, že umyslné poškození a přerušení tratě s ohrožením provozu = teroristický čin - jednalo se nejspíše ještě o socialistické zákony. Ale souhlasil bych s trestáním viníků podle tohoto zákona. Sice by byla ČR na výši v počtu "teroristů" ale část populace by to od podobných činů odradilo.
22.04.2006 (10:27)  
No jistě. Hodnoty většiny společnosti jsou jasné - majetek nade vše, veřejná doprava je okrajová záležitost. Glorifikace individuálního motorismu, a na silnice nikoho klást nástrahy nenapadne... Není to obdoba ohrožování bezdomovců? Něčeho, co kazí obraz úspěšné individualistické společnosti? Nebo si jen rodinka chtěla neodborně nařezat dříví? Jsem také zvědav, jak to dopadne. Veřejně prospěšné práce by těmto nudícím se lidem jistě prospěly.
registrovaný uživatel Stealth  mail  
21.04.2006 (21:07)  
Nikomu se nic nestane... Zkuste ale jít a vykrást trafiku, půjdete pěkně na rok dva natvrdo.
21.04.2006 (21:01)  
Nebyli to opět nějací duševně postižení? Jeden takový na této trati asi před 3 lety kamenem rozbil čelní sklo 810 a dost vážně poranil strojvůdce. Toho pak odvezli a s vlakem pokračoval jiný strojvůdce který s ním náhodou cestoval.
registrovaný uživatel Smrtka 
21.04.2006 (18:13)  
Nejen že sem taky lisoval, ale ještě jsem znehodnocoval měnu komunistickýho zřízení. Ještěže mě nikdo nechytil. No měli by dostat přez držku, ještě jim ukázat nějaký foto jak to může dopadnout utržený ruce nohy, já myslim že by to stačilo, že by to pomohlo snad a s fotrem bez slitování samozřejmně.
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko