..: Křížem krážem republikou 2010 :..

Logo Křížem krážem, foto: Mišák Česká republika — Již třetí ročník železniční cestovatelské akce Křížem krážem republikou se uskuteční na Den železnice, v sobotu 25. září 2010. Cílem akce je za 24 hodin jízdy vlakem urazit co nejvíce kilometrů, a také poznat zajímavá místa České republiky. Zúčastnit se mohou pětičlenné týmy soutěžících z řad skautů i veřejnosti. Týmy pro svoji cestu využívají víkendové síťové jízdenky SoNe+. Pořadatelem akce je skautský oddíl Krnovská Trojka. Hlavním partnerem jsou České dráhy, které poskytnou věcné ceny pro vítězné týmy a zajišťují také propagaci akce v železničních stanicích.

Křížem krážem republikou již potřetí!

Loňský ročník cestovatelské akce Křížem krážem republikou se uskutečnil v sobotu 26. září 2009. Akce se zúčastnilo celkem 47 týmů. Nejúspěšnější byl tým Motoráci z Loun, který za 24 hodin urazil 1325 km. Stříbrnou pozici obhájil tým Svatopluk z Břeclavi, na třetím místě stanuli Oustečáci z Ústí nad Labem. Šest týmů zvládlo urazit více než 1200 km, hranici 1000 km překonalo jednadvacet týmů.

Chceepteam 2, foto: Chceepteam Tým Opozdílci, foto: archiv KKR 09 Svatopluk z Břeclavi, foto: Svatopluk Skauti z Bojkovic, foto: Archiv KKR Tým RS Lidi, foto: archiv KKR 09Týmy BDs a Dračí oko, foto: JeňaOustečáci, foto: archiv KKR 09

Pravidla akce

  • Akce se koná na území České republiky. Start závodu bude v sobotu 25. září 2010 v 0.00 z libovolné železniční stanice, závod končí ve 24.00 téhož dne nejlépe ve startovní stanici (maximálně však v železniční stanici ve vzdálenosti do 50 km od startovní stanice).
  • Akce je určena pro členy skautských organizací a pro zájemce z řad veřejnosti (rodiny s dětmi, železniční nadšenci…)
  • Akce se účastní pětičlenné týmy, jejichž vedoucí dosáhl věku alespoň 18 let a za svůj tým plně odpovídá.
  • Týmy cestují na víkendovou jízdenku SoNe+ za 450 korun. Jízdenka SoNe+ platí ve všech vlacích Českých drah (ve vlacích kategorie SuperCity Pendolino nutno zakoupit místenku), a dále ve vlacích provozovaných společností Viamont. Během Dne železnice, tedy 25. září 2010, na ni může cestovat až pět osob bez ohledu na věk.
  • Každý tým musí během akce navštívit minimálně jeden památkový, kulturní či turistický objekt – může se jednat například o hrad, zámek, muzeum, rozhledna, modelové kolejiště či aquapark. Tým svoji návštěvu doloží zakoupenými vstupenkami nebo razítkem z místa.
  • Každý úsek trati můžete s plným kilometrickým ziskem využít pouze jednou. Pokud tento úsek projedete podruhé, bude se vám počítat jen 10 % z projeté vzdálenosti daného úseku. Cílem akce je projet co největší spektrum tratí České republiky, nikoliv opakované cestování z jednoho města do druhého.
  • Celou cestu je nutné důkladně dokumentovat – zapsat každý přestup, přesné časy odjezdů a příjezdů vlaků, čísla projetých tratí.

Zapojte se do největší železniční cestovatelské akce!

Křížem krážem republikou – to je 24 hodin cestování vlakem okořeněných poznáváním zajímavých míst naší vlasti, setkáními se stejně laděnými lidmi a trochou adrenalinu nejen při přestupech.

Bude letos překonán rekord 1325 km? To záleží i na vás! Svůj tým můžete přihlásit na webových stránkách akce, kde také naleznete podrobné informace o akci.


Mišák | 1.9.2010 (13:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Pozvánky

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Ross  mail  
02.09.2010 (6:04)  
To zní zajimavě :-)
registrovaný uživatel JK ml. 
01.09.2010 (21:18)  
reaktor: ale jo proč ne pardubice? :-) "před start" v pardubicích v posledním osobáku do přelouče, zde "ostrý" start v 0.12 R471, "letmý" konec v Kolíně týmž vlakem v 23.54 o "24 hodin" později a do Pce docestovat,podmínky na startovní a cílové místo to splňuje.........záleží ale jak to uchopit a co dál a potom že? :-)))
Kdybych chtěl spojit požadované s příjemným a užitečným návštěva jednoho ze sítě podniků "restaurace Výtopna" se asi počítá, že? Věřejně přístupné modelové kolejiště by tam bylo....
Hlodá vě mně jedna hrozná myšlenka, mám ještě jednu nepoužitou "globusenku", ale to bych při použití nesměl projet dvakrát ne trať ale ani železniční uzel aby to šlo napsat "z - do" ale bylo by to levnější než sone.:-)))A ještě dotaz nešlo by mých takřka 100kg živé váhy počítat jako dva nedospělé účastníky? :-)))Bo když se sejdeme 4 o váze á 100kg výšce tak á 1,9m tak nás v kupé bude tak jak tak osm :-)))
registrovaný uživatel karosa  mail  
01.09.2010 (20:12)  
ReActor: U vás by asi bylo nejlépší začínat a končit v e stanici Nymburk, hl.n.
registrovaný uživatel ReActor  mail  
01.09.2010 (19:34)  
Lukyn14: já bych se našel :-) ale pokud chceš vyhrát (jako já) stejně se musí začít někde, kde jede vlak aspoň v 0:xx a končí tam vlak v 23:xx (Praha, Brno, Ostrava ... ) HK, ani PCE to nejsou.

btw. železniční rallye je lepší
registrovaný uživatel Nechic  mail  
01.09.2010 (15:50)  
Doufám, že letos to uskutečnim :) Nevíte co jsou ty "hodnotné ceny" od ČD? Třeba KMB? O:-)
01.09.2010 (15:14)  
nenaslo by se par nadsencu s jicina a okolí? nemam s kym jet
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko