..: Křížem krážem republikou 2010 :..

Logo Křížem krážem, foto: Mišák Česká republika — Již třetí ročník železniční cestovatelské akce Křížem krážem republikou se uskuteční na Den železnice, v sobotu 25. září 2010. Cílem akce je za 24 hodin jízdy vlakem urazit co nejvíce kilometrů, a také poznat zajímavá místa České republiky. Zúčastnit se mohou pětičlenné týmy soutěžících z řad skautů i veřejnosti. Týmy pro svoji cestu využívají víkendové síťové jízdenky SoNe+. Pořadatelem akce je skautský oddíl Krnovská Trojka. Hlavním partnerem jsou České dráhy, které poskytnou věcné ceny pro vítězné týmy a zajišťují také propagaci akce v železničních stanicích.

Křížem krážem republikou již potřetí!

Loňský ročník cestovatelské akce Křížem krážem republikou se uskutečnil v sobotu 26. září 2009. Akce se zúčastnilo celkem 47 týmů. Nejúspěšnější byl tým Motoráci z Loun, který za 24 hodin urazil 1325 km. Stříbrnou pozici obhájil tým Svatopluk z Břeclavi, na třetím místě stanuli Oustečáci z Ústí nad Labem. Šest týmů zvládlo urazit více než 1200 km, hranici 1000 km překonalo jednadvacet týmů.

Chceepteam 2, foto: Chceepteam Tým Opozdílci, foto: archiv KKR 09 Svatopluk z Břeclavi, foto: Svatopluk Skauti z Bojkovic, foto: Archiv KKR Tým RS Lidi, foto: archiv KKR 09Týmy BDs a Dračí oko, foto: JeňaOustečáci, foto: archiv KKR 09

Pravidla akce

  • Akce se koná na území České republiky. Start závodu bude v sobotu 25. září 2010 v 0.00 z libovolné železniční stanice, závod končí ve 24.00 téhož dne nejlépe ve startovní stanici (maximálně však v železniční stanici ve vzdálenosti do 50 km od startovní stanice).
  • Akce je určena pro členy skautských organizací a pro zájemce z řad veřejnosti (rodiny s dětmi, železniční nadšenci…)
  • Akce se účastní pětičlenné týmy, jejichž vedoucí dosáhl věku alespoň 18 let a za svůj tým plně odpovídá.
  • Týmy cestují na víkendovou jízdenku SoNe+ za 450 korun. Jízdenka SoNe+ platí ve všech vlacích Českých drah (ve vlacích kategorie SuperCity Pendolino nutno zakoupit místenku), a dále ve vlacích provozovaných společností Viamont. Během Dne železnice, tedy 25. září 2010, na ni může cestovat až pět osob bez ohledu na věk.
  • Každý tým musí během akce navštívit minimálně jeden památkový, kulturní či turistický objekt – může se jednat například o hrad, zámek, muzeum, rozhledna, modelové kolejiště či aquapark. Tým svoji návštěvu doloží zakoupenými vstupenkami nebo razítkem z místa.
  • Každý úsek trati můžete s plným kilometrickým ziskem využít pouze jednou. Pokud tento úsek projedete podruhé, bude se vám počítat jen 10 % z projeté vzdálenosti daného úseku. Cílem akce je projet co největší spektrum tratí České republiky, nikoliv opakované cestování z jednoho města do druhého.
  • Celou cestu je nutné důkladně dokumentovat – zapsat každý přestup, přesné časy odjezdů a příjezdů vlaků, čísla projetých tratí.

Zapojte se do největší železniční cestovatelské akce!

Křížem krážem republikou – to je 24 hodin cestování vlakem okořeněných poznáváním zajímavých míst naší vlasti, setkáními se stejně laděnými lidmi a trochou adrenalinu nejen při přestupech.

Bude letos překonán rekord 1325 km? To záleží i na vás! Svůj tým můžete přihlásit na webových stránkách akce, kde také naleznete podrobné informace o akci.


Mišák | 1.9.2010 (13:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Pozvánky

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Nechic  mail  
06.09.2010 (16:00)  
Mě by zajímalo jestli, když vyjedu ve 23:56 rychlíkem, tak jestli můžu počítat cestu od 0:00 od zastávky, kterou vlak projíždí...
registrovaný uživatel D_N 
06.09.2010 (9:28)  
A já bych doplnil:
1) Jak řešíte úseky ležící na více tratích (např. České Budějovice-České Budějovice severní zastávka, Brno hl. n.-Brno Židenice, Brno hl. n.-Brno Horní Heršpice)
2) Jak řešíte spojky (např. Prosenice-Rokytnice u Přerova, Bludov lázně-Postřelmov)
3) Jak řešíte úseky ke státním hranicím (boduje se do poslední stanice na našem území, do hraničního bodu, nebo až tam, kam platí SONE)
registrovaný uživatel ReActor  mail  
05.09.2010 (23:47)  
přidám pár dotazů:
1. Může se použít autostop, taxík v rámci jednoho města?
2. Jak budeme dokazovat cestu?
3. Jak dlouho se musíme zdržet na památkovém, kulturním či turistickém místě? Budou tyto místa konkrétněji specifikována?(stačí sebrat lístek, nebo se u toho jen vyfotit?)
4. Je podmínkou ZASTAVENÍ vlaku u cílové stanice?(Příklad: začínám a končim v Praze, můžu ukončit soutěž vlakem EN 477 "Metropol",který se pohybuje o půlnoci někde u Kralup nad Vltavou což je do 50km avšak stavěl naposledy až v Ústí n/L)

Nerad bych byl znevýhodňován nebo diskvalifikován pro svoji neznalost ... předem děkuji za odpovědi a ostatním týmům přeji šťastnou cestu :-)
05.09.2010 (22:33)  
JnR: jak říká Nechic - časy reálné, vzdálenosti vždy jen po železnici... Co se týče přesunu pěšky, busem, MHD, tak je povolen přesun v rámci jednoho města - tedy je možné např. přeběhnout z Prahy hl.n. na Masarykáč nebo z Křenovic dol.z. na horní z., z Opavy východ na Opavu západ apod. Není tedy možné se např. přesunout z Prahy do Brna busem po dálnici, pak jezdit chvíli vlakem a pak opět kamsi odcestovat autobusem... Náhradní autobusová doprava se samozřejmě použít může, tarifní vzdálenost je stejná jako kdyby jste jeli v daném úseku vlakem. V průběhu týdne zprovozníme Časté dotazy - FAQ na webu akce.
registrovaný uživatel Nechic  mail  
05.09.2010 (21:25)  
JnR: Podle mě všechno se počítá podle jízdního řádu (tedy tarifní vzdálenost) a časy jsou reálné, takže se zpožděním si musíš dát bacha, započítat jedině místo, kde vlak byl v 23:59 a doufat, že to je do 50km od místa začátku (taky podle JŘ). Spojitost bych neřešil, započítávají se ti stejně jen kilometry po železnici, co děláš jinde je jedno.
registrovaný uživatel JnR 
05.09.2010 (20:38)  
mám několik dotazů:
- počítá se skutečná, nebo tarifní vzdálenost? (př. Blažovice - Holubice reálně cca 3 km, ale ČD mají tu drzost účtovat si 6 km)
- počítají se i kilometry v NAD?
- musí být cesta po kolejích spojitá, nebo se lze mezi nádražími přesouvat i pěšky / busem / MHD / autem (př. Křenovice horní n. - Křenovice dolní n., Ú/L Střekov - Ú/L hl.n, Jemnice - Dačice atd.)
- co když vlak, kterým mám do mé cílové stanice dojet např. 23:58, bude mít zpoždění a dojede např. až 00:10? Smí se to započítat?
- vzdálenost výchozí a cílové stanice závodu 50 km se počítá po kolejích, po silnici, nebo vzdušná? (např. Jemnice - Slavonice)
registrovaný uživatel ReActor  mail  
05.09.2010 (17:28)  
Lukyn14: máš tam maila ;-)
registrovaný uživatel vjta00  mail  
05.09.2010 (13:28)  
Tak všem týmům přeji hodně štěstí a co nejméně komplikací a zpoždění :-) vím o čem mluvím minulý rok jsme byli jako tým 3. jen kvůli tomu, že z rozjíždějícího vlaku vypadl kluk...Mohli jsme být 2., ale to už je jedno, tak tenhle rok snad budeme 2. :-), už plánuji trasu...
03.09.2010 (7:27)  
ReActor, Michal Jaroš: mate ode me mail, poslete mi vase navrhy, svuj jsem vam poslal, diky
02.09.2010 (19:37)  
Lukyn14, reActor - já bych se taky našel, rád bych jel ale taky nemám tým...
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko