..: Elfíkova krabička v Kauflandu se slevou :..

Elfíkova krabička ze supermarketu Kaufland, foto: Josef Petrák Ostrava/PrahaAktualizováno 15. 7. v 18.30 h. Prakticky přesně před měsícem jsme představili různé nabídky jízdních dokladů na vlaky Českých drah v prodejnách Pont, supermarketech Globus a Kaufland. Zatímco o poukazy na zpáteční jízdenky byl v supermarketech Globus zájem takový, že se pár dní po začátku prodeje objevovaly v diskusi zprávy o vyprodaných kupónech v jednotlivých prodejnách, o nabídkách v prodejnách Pont a Kaufland se prakticky nemluvilo. Prodejny Kaufland v tichosti snížily ceny svých „Elfíkových krabiček“ o 43 %, což jsme shodou okolností zjistili v jedné z ostravských prodejen tohoto řetězce. Zatímco původní nabídka dvou jízdenek SoNe+ společně s dárky pro děti za cenu 890 korun přinášela bonus hlavně v podobě doplňků pro nejmenší cestující, současná cena nezměněného balení je rovných 500 korun a dá se tedy předpokládat, že této nabídky využíjí nyní i ti, které původní varianta neoslovila. Zbývá jen dodat, že uvedená cena platí celoplošně — ve všech prodejnách Kaufland — do vyprodání zásob. Balení obsahuje poukázky na odběr zmíněných jízdních dokladů. Ty je třeba nechat orazit na informační přepážce prodejny a u dopravce vyměnit za jízdenky nejpozději do 31. října tohoto roku. Samozřejmě lze uplatnit dvouměsíční předprodej a získat jízdní doklady i na prosincové víkendy.

Odpovědi Kauflandu a ČD na často kladené dotazy

Po přečtení zdejší diskuze, kde se objevily rozporuplné zkušenosti, jsme požádali o vyjádření tiskového mluvčího Kauflandu pana Michaela Šperla.

Potvrdil, že oproti původním záměrům jsou v krabičce pouze poukázky místo plnohodnotných jízdenek SONE+. Zaměstnanci na pokladnách jsou informováni o tom, že při placení musí ke každé krabičce zákazníkovi vydat list s informacemi o dalším postupu, mimo jiné i o tom, že zákazník musí nechat poukázky, které jsou uvnitř krabičky, orazítkovat přímo na prodejně.

Pokud opomenete orazítkování poukázky hned při koupení a nebo pokud už ji máte doma, ale neorazítkovanou, není to žádný velký problém. Můžete si nechat orazítkovat poukázku na libovolné prodejně Kaufland v České republice a to bez předložení pokladního dokladu.

Pokud se někdo rozhodne Elfíkovu krabičku vrátit, může tak učinit v kterékoliv prodejně Kaufland v České republice, bez ohledu na to, kde ji koupil a bez pokladního lístku.

A aby byla informace úplná, doplňme ji o vyjádření z Odboru produktů a obchodu GŘ ČD od Ing. Madly Maconové, výkonné ředitelky pro obchod: "Datum platnosti uvedené na poukázce 31. 10. 2010 znamená, že nejpozději 31. 10. 2010 je nutné provést výměnu poukázek na kterékoliv pokladní přepážce ČD za jízdenky s prvním dnem platnosti do 60 dnů ode dne výměny, tj. minimálně do data uvedeném na krabičce výrobku 11. 12. 2010." Toto vyjádření ČD bude neprodleně vyvěšeno ve všech prodejnách Kaufland.

Když to tedy shrneme - pokud si koupíte Elfíkovu krabičku, máte v ruce poukázky na dvě plnohodnotné jízdenky SONE , které můžete vyřídit v předprodeji až 60 dnů předem, nikoliv jen v den odjezdu. V neobsazené stanici vyřešíte s průvodčím v prvním vlaku, kterým pojedete. Nezbývá, než Vám všem popřát příjemnou cestu.

Zdroj: Kaufland, České dráhy, ŽelPage


Sim | 12.7.2010 (0:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Tarify

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4 5 6 ... 14      Zpráv na stránku:   
15.07.2010 (10:34)  
slate: Jízdenky můžete využít jakkoliv a kdykoliv, ale vždy jen v sobotu nebo v neděli. Tedy můžete jet na jednu v sobotu tam a na druhou v neděli nebo příští sobotu nebo v neděli za 2 měsíce zpátky. Použít obě ve stejný den má smysl jen pro skupiny, které jsou větší než 2 dospělí a 3 děti.
15.07.2010 (10:29)  
Pane M, skutečně nemám Kaufland ani nádraží nijak při ruce, ani auto, cestuji MHD, na kterou je nutno trochu čekat a jezdí docela plná. Krabice sice nejsou těžké, ale zato poměrně neskladné tvarově a pokud si nevezmete dostatečně velkou tašku nebo batoh, 4 se vám tam nevejdou. Možná je to tím názvem, pod Elfíkovou krabičkou jsem si představil něco malinkatého, jmenovat se to Elfíkova krabice, bedna, truhla nebo rakev, beru velký batoh a velkou ikeáckou tašku k tomu :-)

Jinak já osobně z té 1.600 kč úspory téměř nic nemám. Jedu jako člen té skupiny, takže ušetřím 80 kč. Zbytek jsem ušetřil rodičům dětí. Opravdu mě to stálo 8 hodin práce navíc. Ono cestování s železnicemi je sice levné, ale ten čas, který strávíte výpočtem nejlevnější varianty, poctivě náklady na osobu dle věku, opakované nákupy složitých kombinací jízdného, a pak se setkáte s takovou přebubřelou byrokracií jako tady, tak opravdu z toho mám "dojem", že se na to můžu vykašlat a objednat raději autobus, rodiče holt bude tábor stát o 200 kč na osobu víc, ale jak sám píšete, bude to podpořeno pádnými argumenty požadavku třetí strany na rozpočet a ne nějakými těžko uvěřitelnými dojmy, že vyřídit prkotinu je tak pracné.
registrovaný uživatel slate 
15.07.2010 (10:24)  
Jde použít druhou jízdenku v balíčku jako zpáteční? Nebo se musí použít ve stejný den. Děkuji.
registrovaný uživatel Sim 
14.07.2010 (23:06)  
M > zrovna Petr bych rekl, ze si s krabickami uzil svoje - a ja jsem rad, ze jeho snazeni bylo nakonec aspon korunovano uspechem.
registrovaný uživatel M 
14.07.2010 (21:45)  
Nic ve zlem, ale argmenty jsou lepsi nez "dojmy". Co to je "tahani krabic ve vedru"? Ta krabice vazi aji se slonem tak 15 deka... A 8 hodin makani? Pokud jsi jel do Kauflandu jen kvuli krabickam, tak dobry. V opacnem pripade tato uvaha postrada smyslu.
registrovaný uživatel M 
14.07.2010 (21:41)  
Jiri Pekarek - stejny text ("vraceni neni mozne") je i na poukazkach z Kauflandu. Oboji je stejny papir, lisi se jen obsahem policek k vyplneni
14.07.2010 (19:29)  
Tak zase obrat. Zkusil jsem odpoledne znovu žst Praha-Smíchov, jinou pokladnu, jiná obsluha. A ejhle, bez problémů mi všech 8 poukázek vyměnili za SONE na požadované dny. Pokladník velmi zručný a na jednu mu stačilo cca 45 sekund, takže za 6 minut jsem byl odbaven.

Takže musím dementovat své původní informace od včerejších pokladníků a infolinky ČD, že se v předprodeji jízdenka koupit nedá vůbec a v den odjezdu to bude trvat dlouho. Vydat v předprodeji se zjevně dá a pokud to pokladník umí a chce, jde to velmi rychle.

Samozřejmě je otázka, zda neexistuje nějaký tajný výnos, kterým by byl předprodej zakázán. V tom případě byl ovšem dokonale utajen i před některými pokladníky, tento o ničem takovém nevěděl a ani ti, kteří tvrdili, že se předprodej nesmí, nebyli schopni ničím písemným zdůvodnit, jen "nadřízení povídali".

Můj celkový dojem z celé záležitosti v podstatě totožný jako u pana Babilona - omezení si podle mě dodatečně začali vymýšlet někteří zaměstnanci ČD z lenosti a po zlevnění v Kauflandu z touhy znepříjemnit život dětem, které si dovolují jezdit za takto výhodné ceny. Dostali jsem sice s dětmi krásnou slevu 1.600 kč a pár slonů, ale za cenu dvou cest do Kauflandu, tahání krabic ve vedru, tří cest na nádraží, telefonátu, pátrání po webu, celkem tak 8 hodin makání, takže jsem víceméně na svých, ani jsem neprodělal, ale nic moc nezískal.
14.07.2010 (17:45)  
...akže je vhodné si opatřit potřebná potvrzení o nevyužití...

Aha, už vidím, jak mi budou v Kauflandu vracet peníze. Řeknou mi, že jsem si měl vyzvednout jízdenku na ten den, kdy ji skutečně využiji...!
Na globuli je napsáno, že není vyplácen návratek byť jen z části jízdného.
14.07.2010 (15:35)  
Vyjádření "paní Čáslavské" (jméno jsem si vymyslel) je v jednom z prvních příspěvků, zopakuji:
Podle telefonickeho rozhovoru se zakaznickym centrem CD: Poukazku je nutne vymenit za jizdenku SONE+ nejpozdeji 31. 10. 2010 s tim, ze je mozne vyuzit dvoumesicni predprodej (tj. SONE+ si zakoupit do budoucnosti).

Pro zajímavost vyjádření pana Sušického, který do toho vidí víc než paní Kolínská:
-odbavení je možné jen na funkčním zařízení UNIPOK nebo POP, nelze vystavit psanou jízdenku;
-předprodej je možný jen ve stanici a je standardní, tedy 60 dnů.
-ve vlaku je odbavení bez přirážky při dodržení podmínek SPPO pro odbavení v neobsazené stanici.
-pro jízdenku platí standardní podmínky dle SPPO a tarifu není-li v kontrétních případech stanoveno jinak
-na vydanou jízdenku se uplaňuje právo z přepravní smlouvy vždy a pouze u prodejce poukázky, takže je vhodné si opatřit potřebná potvrzení o nevyužití.


Ale počkejme si na oficiální vyjádření.
registrovaný uživatel M 
14.07.2010 (15:35)  
Tedy... Muj dost laicky nazor je ten, ze tiskovy mluvci Kauflandu se muze vyjadrit maximalne k tomu, jak spravne dat to razitko. Teda taky k tomu, kam a dokdy si jit tu poukazku vymenit. Tohle vsechno je ale asi jasne, "spory" jsou az u te CD casti.
Tim ale samozrejme nechci rict, ze byla hloupost se ptat (i) v Kauflandu
  1 2 3 4 5 6 ... 14      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko