..: Elfíkova krabička v Kauflandu se slevou :..

Elfíkova krabička ze supermarketu Kaufland, foto: Josef Petrák Ostrava/PrahaAktualizováno 15. 7. v 18.30 h. Prakticky přesně před měsícem jsme představili různé nabídky jízdních dokladů na vlaky Českých drah v prodejnách Pont, supermarketech Globus a Kaufland. Zatímco o poukazy na zpáteční jízdenky byl v supermarketech Globus zájem takový, že se pár dní po začátku prodeje objevovaly v diskusi zprávy o vyprodaných kupónech v jednotlivých prodejnách, o nabídkách v prodejnách Pont a Kaufland se prakticky nemluvilo. Prodejny Kaufland v tichosti snížily ceny svých „Elfíkových krabiček“ o 43 %, což jsme shodou okolností zjistili v jedné z ostravských prodejen tohoto řetězce. Zatímco původní nabídka dvou jízdenek SoNe+ společně s dárky pro děti za cenu 890 korun přinášela bonus hlavně v podobě doplňků pro nejmenší cestující, současná cena nezměněného balení je rovných 500 korun a dá se tedy předpokládat, že této nabídky využíjí nyní i ti, které původní varianta neoslovila. Zbývá jen dodat, že uvedená cena platí celoplošně — ve všech prodejnách Kaufland — do vyprodání zásob. Balení obsahuje poukázky na odběr zmíněných jízdních dokladů. Ty je třeba nechat orazit na informační přepážce prodejny a u dopravce vyměnit za jízdenky nejpozději do 31. října tohoto roku. Samozřejmě lze uplatnit dvouměsíční předprodej a získat jízdní doklady i na prosincové víkendy.

Odpovědi Kauflandu a ČD na často kladené dotazy

Po přečtení zdejší diskuze, kde se objevily rozporuplné zkušenosti, jsme požádali o vyjádření tiskového mluvčího Kauflandu pana Michaela Šperla.

Potvrdil, že oproti původním záměrům jsou v krabičce pouze poukázky místo plnohodnotných jízdenek SONE+. Zaměstnanci na pokladnách jsou informováni o tom, že při placení musí ke každé krabičce zákazníkovi vydat list s informacemi o dalším postupu, mimo jiné i o tom, že zákazník musí nechat poukázky, které jsou uvnitř krabičky, orazítkovat přímo na prodejně.

Pokud opomenete orazítkování poukázky hned při koupení a nebo pokud už ji máte doma, ale neorazítkovanou, není to žádný velký problém. Můžete si nechat orazítkovat poukázku na libovolné prodejně Kaufland v České republice a to bez předložení pokladního dokladu.

Pokud se někdo rozhodne Elfíkovu krabičku vrátit, může tak učinit v kterékoliv prodejně Kaufland v České republice, bez ohledu na to, kde ji koupil a bez pokladního lístku.

A aby byla informace úplná, doplňme ji o vyjádření z Odboru produktů a obchodu GŘ ČD od Ing. Madly Maconové, výkonné ředitelky pro obchod: "Datum platnosti uvedené na poukázce 31. 10. 2010 znamená, že nejpozději 31. 10. 2010 je nutné provést výměnu poukázek na kterékoliv pokladní přepážce ČD za jízdenky s prvním dnem platnosti do 60 dnů ode dne výměny, tj. minimálně do data uvedeném na krabičce výrobku 11. 12. 2010." Toto vyjádření ČD bude neprodleně vyvěšeno ve všech prodejnách Kaufland.

Když to tedy shrneme - pokud si koupíte Elfíkovu krabičku, máte v ruce poukázky na dvě plnohodnotné jízdenky SONE , které můžete vyřídit v předprodeji až 60 dnů předem, nikoliv jen v den odjezdu. V neobsazené stanici vyřešíte s průvodčím v prvním vlaku, kterým pojedete. Nezbývá, než Vám všem popřát příjemnou cestu.

Zdroj: Kaufland, České dráhy, ŽelPage


Sim | 12.7.2010 (0:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Tarify

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4 5 ... 14      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Mozek 
17.07.2010 (10:50)  
Když se tedy jedná o poukazy na plnohodnotné jízdenky SONE+, znamená to, že 25.9. na ně může cestovat až 5 dospělých cestujících (TR10, V., 308.)
registrovaný uživatel Pyro 
16.07.2010 (11:18)  
Aha, takze pokud jsem pochopil dobre, tak tato nabidka byla jen u globu, protoze ani na tom poukazu neni nic takoveho napsano.
16.07.2010 (11:10)  
Pyro: Nedostanete dvě jízdenky, ale jednu zpáteční s příslušně prodlouženou platností. Asi to bude platit pro všechny jízdenky přes zprostředkovatele, ale neznám žádného dalšího, který by prodával zpáteční jízdenky.
registrovaný uživatel Pyro 
16.07.2010 (10:51)  
Mel bych dotaz ohledne poukazu z globu, pokud se nepletu, tak poukaz za 250,- plati na cestu tam i zpet pokud se vracim do 1 tydne, takze tim padem na pokladne dostanu 2 listky po predlozeni jednoho poukazu, jeden na cestu tam a druhy na cestu zpet. A dale by me zajimalo jestli se toto (1 poukaz na cestu tam a pokud se vracim do jednoho tydne, tak i zpet) vztauje jen na poukaz, ktery lze zakoupit v globu nebo i na ty, ktere nabizeji jine instituce, diky.
16.07.2010 (9:24)  
Vlad

Je mi jasné, že umisťování na oficiální stránky ČD není v kompetenci ŽelPage, ale ČD by snad měli do svých vlaků cestující nalákat.
Ne všichni ŽelPage znají. Kdežto na těch materiálech je určině napsána webová adresa ČD, takže lidé budou v případě problémů hledat informace mimo jiné na webových stránkách ČD. Jediný článek, který jsem od nich ohledně krabičky četl byl příspěvek do ČD pro Vás 7/10.
registrovaný uživatel M 
15.07.2010 (22:29)  
Vlad - ja to nemyslel ve smyslu "podivejte, to jsou hlupaci", ale rozhodne ve smyslu "dejte si, ctenari, na to pozor"
editor nebo admin ŽP Vlad  mail  
15.07.2010 (21:09)  
Jiří Pekárek: Zkuste si, prosím, tu část aktuality s mezinadpisem Odpovědi Kauflandu a ČD na často kladené dotazy přečíst ještě jednou. Na ČD byste za poukaz měl dostat plnohodnotnou jízdenku SONE+.
Umisťování zpráv na web ČD není v kompetenci ŽelPage.
15.07.2010 (20:39)  
A dají to tedy alespoň na webovky ČD nebo se mám hnát na pokladní přepážku? (já je sice nemám ale abych věděl, jak se zachovat pro příště - chci vidět, jak ČD ten "modrý bordel v krabici, který hlídá plyšový slon" řeší)
editor nebo admin ŽP Vlad  mail  
15.07.2010 (19:55)  
M: Myslím, že jsme trošku rozbouřili vody jak v Kauflandu, který je hlavním organizátorem akce, tak v ČD. Kaufland po své vnitřní linii informoval manažery prodejen a ti (určitě) přenesli informace dále. Stejně tak se vnitřními cestami předaly informace u ČD. Narazíte-li ještě na problém, vytočte bezplatnou zákaznickou linku Kauflandu.
registrovaný uživatel M 
15.07.2010 (19:43)  
Vlad - k tem updatum bych dodal, ze ta informace o predprodeji by nemusela byt az tak v Kauflandu, jako spis nekde na pokladnach CD:-)

A jedna vecna - na pokladne jsem od pokladni letacek informujici o tom, ze poukazky** je nutne si orazitkovat dostal. Co ale z letacku neni patrne - ze ty poukazky jsou uvnitr v krabici a ne ze se tou poukazkou mysli ten letacek. To je mozna divna konstrukce, nicmene "laik" tomu velmi snadno muze uverit, protoze toto mi pri placeni tvrdila pokladni - ze orazitkovat je nutno ten letacek. Pravda, je pravdepodobne, ze tento omyl by napravila osoba na informacich, ktera to razitkuje

**Informace na krabici cloveku taky moc nepomuzou, protoze na dvou mistech je na ni napsane, ze krabice obsahuje jizdenky. Plus na dvou jinych mistech je zase informace o poukazkach:-)
  1 2 3 4 5 ... 14      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko