..: Elfíkova krabička v Kauflandu se slevou :..

Elfíkova krabička ze supermarketu Kaufland, foto: Josef Petrák Ostrava/PrahaAktualizováno 15. 7. v 18.30 h. Prakticky přesně před měsícem jsme představili různé nabídky jízdních dokladů na vlaky Českých drah v prodejnách Pont, supermarketech Globus a Kaufland. Zatímco o poukazy na zpáteční jízdenky byl v supermarketech Globus zájem takový, že se pár dní po začátku prodeje objevovaly v diskusi zprávy o vyprodaných kupónech v jednotlivých prodejnách, o nabídkách v prodejnách Pont a Kaufland se prakticky nemluvilo. Prodejny Kaufland v tichosti snížily ceny svých „Elfíkových krabiček“ o 43 %, což jsme shodou okolností zjistili v jedné z ostravských prodejen tohoto řetězce. Zatímco původní nabídka dvou jízdenek SoNe+ společně s dárky pro děti za cenu 890 korun přinášela bonus hlavně v podobě doplňků pro nejmenší cestující, současná cena nezměněného balení je rovných 500 korun a dá se tedy předpokládat, že této nabídky využíjí nyní i ti, které původní varianta neoslovila. Zbývá jen dodat, že uvedená cena platí celoplošně — ve všech prodejnách Kaufland — do vyprodání zásob. Balení obsahuje poukázky na odběr zmíněných jízdních dokladů. Ty je třeba nechat orazit na informační přepážce prodejny a u dopravce vyměnit za jízdenky nejpozději do 31. října tohoto roku. Samozřejmě lze uplatnit dvouměsíční předprodej a získat jízdní doklady i na prosincové víkendy.

Odpovědi Kauflandu a ČD na často kladené dotazy

Po přečtení zdejší diskuze, kde se objevily rozporuplné zkušenosti, jsme požádali o vyjádření tiskového mluvčího Kauflandu pana Michaela Šperla.

Potvrdil, že oproti původním záměrům jsou v krabičce pouze poukázky místo plnohodnotných jízdenek SONE+. Zaměstnanci na pokladnách jsou informováni o tom, že při placení musí ke každé krabičce zákazníkovi vydat list s informacemi o dalším postupu, mimo jiné i o tom, že zákazník musí nechat poukázky, které jsou uvnitř krabičky, orazítkovat přímo na prodejně.

Pokud opomenete orazítkování poukázky hned při koupení a nebo pokud už ji máte doma, ale neorazítkovanou, není to žádný velký problém. Můžete si nechat orazítkovat poukázku na libovolné prodejně Kaufland v České republice a to bez předložení pokladního dokladu.

Pokud se někdo rozhodne Elfíkovu krabičku vrátit, může tak učinit v kterékoliv prodejně Kaufland v České republice, bez ohledu na to, kde ji koupil a bez pokladního lístku.

A aby byla informace úplná, doplňme ji o vyjádření z Odboru produktů a obchodu GŘ ČD od Ing. Madly Maconové, výkonné ředitelky pro obchod: "Datum platnosti uvedené na poukázce 31. 10. 2010 znamená, že nejpozději 31. 10. 2010 je nutné provést výměnu poukázek na kterékoliv pokladní přepážce ČD za jízdenky s prvním dnem platnosti do 60 dnů ode dne výměny, tj. minimálně do data uvedeném na krabičce výrobku 11. 12. 2010." Toto vyjádření ČD bude neprodleně vyvěšeno ve všech prodejnách Kaufland.

Když to tedy shrneme - pokud si koupíte Elfíkovu krabičku, máte v ruce poukázky na dvě plnohodnotné jízdenky SONE , které můžete vyřídit v předprodeji až 60 dnů předem, nikoliv jen v den odjezdu. V neobsazené stanici vyřešíte s průvodčím v prvním vlaku, kterým pojedete. Nezbývá, než Vám všem popřát příjemnou cestu.

Zdroj: Kaufland, České dráhy, ŽelPage


Sim | 12.7.2010 (0:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Tarify

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4 5 ... 14      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel M 
15.07.2010 (19:32)  
babilon

1.krabici o hmotnosti 150 gramu (nebo kolik) nepovazuji za tezko, takze mi nedela potize ji odnest a proto ji nikde nemusim nechavat. Pokud clovek **, co je obsahem krabice, tak
A) **vedel - asi nemohl cekat, ze obsah 8 krabic da do naprsni kapsy
B **nevedel - ty "zbytecne veci, ktere zabiraji misto a jsou silene tezke a nepotrebne" mohl vyhodit a nebyla by to pro nej ztrata

2.pokud by u nas jako bordel byli plysaci nebo mapy ve stokorunovych hodnotach, tak by to tady bylo jeste krasnejsi, nez to je..

Krabice skladna neni, to ne. Nicmene samotne poukazky skladne jsou velmi a obsah krabic zas neni tak velky, aby se nedal nekde vyhodit (kdyz uz to cloveka tak strasne obtezuje). Prijde mi to jako kdybych si sel treba ty boty a k nim zdarma dostal lyzaky, golfovej bag a velkej karton dzusu. Pokud by mi tyto darky byly tak neprijemne, tak bych si je prece nemusel brat! Kdyz nekdo jeste skoro nadava prodavacce, ze co mu to dava, tak to mi hlava nechce vzit a proti tomu jsem se vyjadroval...
editor nebo admin ŽP Vlad  mail  
15.07.2010 (18:31)  
Čerstvě aktualizováno!
Některé informace uvedené v komentářích dříve nemusí odpovídat skutečnosti.
registrovaný uživatel Sim 
15.07.2010 (14:41)  
Lo Wang > co schroupe jizdenka.cz, to zvladne i pokladni system a dokaze vystavit i pokladna za globuli. Otazkou je pouze, zda to bude chtit nebo umet pokladni - nedej boze oboji najednou.
15.07.2010 (14:19)  
babilon : Děkuju za informaci :)
15.07.2010 (13:34)  
Lo Wang: Pokud si pokladní nezačne vymýšlet vlastní pravidla, tak by to neměl být problém.
15.07.2010 (13:25)  
Ahoj,
nemáte někdo prosím zkušonosti, jaké "psí kusy" se dají dělat s jízdenkou od Globusu? Potřeboval bych jet Zábřeh na Moravě/Olomouc/Břeclav/Děčín a nejsem si úplně jistý, jestli mi to projde :o) (pozn.: všechny spoje na sebe navazují)
Díky moc
15.07.2010 (13:17)  
M: Jestli jsou všichni jako vy, tak tam u vás musíte mít na lavičkách pěkný bordel.
Já jsem měl oproti běžnému nákupu navíc jednu krabici s botama a jednu krabici se slonem, a taky jsem měl problém to pobrat.
15.07.2010 (12:55)  
M

A mapu by tam nechal? Magnetky?
To by mu asi doma dali, kdyby nedones Elfíka!
registrovaný uživatel Sim 
15.07.2010 (12:34)  
slate > Petr to popsal presne, ja jen doplnim, ze - i kdyz to tak podle nazvu nevypada - jizdenka SoNe+ plati jen v sobotu nebo jen v nedeli. Na cestu v sobotu tam a v nedeli zpet tedy jednu jizdenku pouzit nelze.
registrovaný uživatel M 
15.07.2010 (10:46)  
Pokud byly tak tezke a velke, tak se z toho ty kupony daly vytahnout a ten "tezky" zbytek nechat na lavicce na zastavce. Trochu zasnu, ale co uz...
  1 2 3 4 5 ... 14      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko