..: Spadlá trolej v Praze-Vršovicích, ranní kolaps dopravy v Praze :..

PragotronPraha – Při průjezdu vlaku R 200 Silesia stanicí Praha–Vršovice došlo dnes ráno k poškození trolejového vedení. Následkem toho byla ochromena doprava v okolí stanice Praha-Vršovice a z velké části i hlavního nádraží. Neprůjezdný je i úsek Praha-Vršovice – Praha-Malešice, který slouží pro jízdu dálkových vlaků z Prahy směrem na Kolín.


Přijatá dopravní opatření

  • Vlaky ze směru Plzeň a Beroun končí ve stanici Praha-Smíchov, cestující dostanou v pokladně od ČD zdarma jízdenky na MHD, do centra pokračují metrem nebo tramvají.
  • Rychlíky od Hradce Králové a Nymburku končí ve stanici Praha-Vysočany, cestující dostanou v pokladně od ČD zdarma jízdenky na MHD, do centra pokračují metrem nebo tramvají.
  • Rychlíky od Mladé Boleslavi a Neratovic končí ve stanici Praha-Vysočany, cestující dostanou v pokladně od ČD zdarma jízdenky na MHD, do centra pokračují metrem nebo tramvají.
  • Osobní vlaky a rychlíky od Benešova u Prahy (směr od Českých Budějovic) zatím provizorně končí ve stanici Praha-Vršovice, v některých vyjímječných případech i ve stanici Praha-Hostivař, cestující dostanou v pokladně od ČD zdarma jízdenky na MHD, do centra pokračují metrem nebo tramvají.
  • Dálkové vlaky od Kolína (směr z Moravy) pojedou v řadě případů mimořádně do stanice Praha-Libeň, cestující dostanou v pokladně od ČD zdarma jízdenky na MHD, do centra pokračují MHD a mohou také využít příměstskou linku S 41 do stanice Praha-Holešovice

Dopravu komplikuje i vykolejený vůz ve vjezdové skupině odstavného nádraží Praha ONJ, které není možné projet. Nasvědčují tomu vysoká zpoždění prvních ranních spojů, které mají z hlavního nádraží pravidelný odjezd ještě před příjezdem R 200. Vlak SC 501 odjel z Prahy se zpožděním 87 minut, R 865 uvízl na téměř 2 hodiny v Praze-Vršovicích, IC 583 se na svou trasu vydal teprve před chvílí se zpožděním 162 minut.

Aktualizace stavu v 9:00

Cca od 8:30 je možné jezdit na hlavní nádraží od Smíchova. Rychlíky z Plzně a osobní vlaky od Berouna tak už nemusí končit ve stanici Praha-Smíchov a jedou standardně do centra Prahy.

Osobní vlaky a rychlíky od Mladé Boleslavi a Neratovic už jezdí také na hlavní nádraží a do centra Prahy dojíždí už i osobní vlaky od Benešova u Prahy.

Aktualizace stavu v 9:30

Železniční provoz v centru Prahy byl zcela obnoven, ruší se všechna mimořádná dispečerská opatření. Je třeba počítat s tím, že ještě cca 2 hodiny mohou odjíždět z Prahy zpožděné vlaky, pak už by měla být situace stabilizovaná.

Zdroje a další informace: vlastní pozorování, Tisková zpráva ČD, Novinky.cz


Pavel Ch. | 18.11.2008 (9:02)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu ČR Praha


  1 2 3 4 5 ... 7      Zpráv na stránku:   
18.11.2008 (21:46)  
R 634 byl ukončen v Hostivaři, průvodčí se ani nezmínila, že si klienti můžou vyzvednout jízdenky v kase :(
editor nebo admin ŽP Chary  mail  
18.11.2008 (20:55)  
Jiří Průša, Randy: obojí je možné a záleží jen na tom, jak to kdo říká. Místní bydlí v Nymburce a jezdí do Nymburka, jiní bydlí v Rumburku a jezdí do Rumburku. Už se to tu myslím někdy řešilo. To je to samé jako do Vsetína a na Vsetín, dle stejného vzoru na Hovězí a na Mělník.
registrovaný uživatel PES38 
18.11.2008 (20:54)  
František: Částečně je to tím, že to ještě není hotový. Myslím, že hlavas je dočasně napájen z Vršovic a stačí to ve špičkách jen taktak. Jenže, když ti třeba z nějakého důvodu vypadné sudá kol. skupina, tak se to nouzově propojit z liché nebo ze sousedního úseku. Jenže pak už kapacita opravdu nestačí a když už, tak se musí jezdt krokem, aby to nevypadlo a byl co nejmenší odběr.
18.11.2008 (20:39)  
Nejpravděpodobnější mi přijde vysvětlení v podobě více závad. Doufám totiž, že systém není nastaven tak chatrně, aby závada na trolejovém vedení jedné zapojené tratě ochromila provoz v celém uzlu. Vždyť spousta vlaků na hlavním nádraží "obrací" běžně (díky čemuž je teoreticky snížena jeho kapacita, holt průjezdný model - s možností nouzové izolace ramen - zatím nemáme), navíc vlaky od Mladé Boleslavi jsou vedeny v nezávislé trakci.
18.11.2008 (20:36)  
AD Randy já ale v Nymburku čeština je zákeřná a mě to vůbec nejde přes pys.. ale je to tak.
registrovaný uživatel Randy 
18.11.2008 (20:14)  
A já žiju v Nymburce. Samozřejmě, pro hodnotu inforamcí to nemá význam...;-)
18.11.2008 (20:09)  
Ale žiju v dojmu že od Nymburku je správně.
registrovaný uživatel Randy 
18.11.2008 (19:44)  
Někteří se to tu opravdu nenaučí... rychlíky od Nymburka, prosím. Ne od Nymburku;-)
registrovaný uživatel 362.118-2  mail  
18.11.2008 (19:02)  
V té Praze to vedení padá nějak často. :-D
registrovaný uživatel karosa  mail  
18.11.2008 (18:55)  
Nick: Tipnul bych Silesii, ale jezdí tudy např. Posázavský Pacifik a některé další vlaky
  1 2 3 4 5 ... 7      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko