..: Spadlá trolej v Praze-Vršovicích, ranní kolaps dopravy v Praze :..

PragotronPraha – Při průjezdu vlaku R 200 Silesia stanicí Praha–Vršovice došlo dnes ráno k poškození trolejového vedení. Následkem toho byla ochromena doprava v okolí stanice Praha-Vršovice a z velké části i hlavního nádraží. Neprůjezdný je i úsek Praha-Vršovice – Praha-Malešice, který slouží pro jízdu dálkových vlaků z Prahy směrem na Kolín.


Přijatá dopravní opatření

  • Vlaky ze směru Plzeň a Beroun končí ve stanici Praha-Smíchov, cestující dostanou v pokladně od ČD zdarma jízdenky na MHD, do centra pokračují metrem nebo tramvají.
  • Rychlíky od Hradce Králové a Nymburku končí ve stanici Praha-Vysočany, cestující dostanou v pokladně od ČD zdarma jízdenky na MHD, do centra pokračují metrem nebo tramvají.
  • Rychlíky od Mladé Boleslavi a Neratovic končí ve stanici Praha-Vysočany, cestující dostanou v pokladně od ČD zdarma jízdenky na MHD, do centra pokračují metrem nebo tramvají.
  • Osobní vlaky a rychlíky od Benešova u Prahy (směr od Českých Budějovic) zatím provizorně končí ve stanici Praha-Vršovice, v některých vyjímječných případech i ve stanici Praha-Hostivař, cestující dostanou v pokladně od ČD zdarma jízdenky na MHD, do centra pokračují metrem nebo tramvají.
  • Dálkové vlaky od Kolína (směr z Moravy) pojedou v řadě případů mimořádně do stanice Praha-Libeň, cestující dostanou v pokladně od ČD zdarma jízdenky na MHD, do centra pokračují MHD a mohou také využít příměstskou linku S 41 do stanice Praha-Holešovice

Dopravu komplikuje i vykolejený vůz ve vjezdové skupině odstavného nádraží Praha ONJ, které není možné projet. Nasvědčují tomu vysoká zpoždění prvních ranních spojů, které mají z hlavního nádraží pravidelný odjezd ještě před příjezdem R 200. Vlak SC 501 odjel z Prahy se zpožděním 87 minut, R 865 uvízl na téměř 2 hodiny v Praze-Vršovicích, IC 583 se na svou trasu vydal teprve před chvílí se zpožděním 162 minut.

Aktualizace stavu v 9:00

Cca od 8:30 je možné jezdit na hlavní nádraží od Smíchova. Rychlíky z Plzně a osobní vlaky od Berouna tak už nemusí končit ve stanici Praha-Smíchov a jedou standardně do centra Prahy.

Osobní vlaky a rychlíky od Mladé Boleslavi a Neratovic už jezdí také na hlavní nádraží a do centra Prahy dojíždí už i osobní vlaky od Benešova u Prahy.

Aktualizace stavu v 9:30

Železniční provoz v centru Prahy byl zcela obnoven, ruší se všechna mimořádná dispečerská opatření. Je třeba počítat s tím, že ještě cca 2 hodiny mohou odjíždět z Prahy zpožděné vlaky, pak už by měla být situace stabilizovaná.

Zdroje a další informace: vlastní pozorování, Tisková zpráva ČD, Novinky.cz


Pavel Ch. | 18.11.2008 (9:02)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu ČR Praha


  1 2 3 4 5 ... 7      Zpráv na stránku:   
19.11.2008 (15:11)  
Poborkiii: ano, většina, průvodčí nioc neřekla, na nádraží taky nic...
19.11.2008 (14:34)  
JB: Logicky je to možná správně, ale češtinářsky už asi ne. Mně zní spojení "od Nymburka" asi stejně česky, jako když někdo řekne "dva roky nazad" místo "před dvěma roky".
19.11.2008 (11:14)  
A co takhle rychlík "z Písku". Jako dítě učící se číst a psát a moc jsem ještě v první třídě češtinu neuměl, tudíž velká a malá písmenka přece jen nic moc a o zeměpise taky žádné ponětí, tak mi vrtalo hlavičkou při poslouchání jednoho příběhu z pohádek o mašinkách, jak může být "rychlík z písku".
registrovaný uživatel JB 
19.11.2008 (8:28)  
Cestující: Jenomže rychlík z Nymburka vyvolává představu, že Nymburk je výchozí stanice toho vlaku. Taky dávám přednost vazbě od Nymburka, protože chci vyjádřit, že jde jenom o směr jízdy, protože ten rychlík ve skutečnosti jede z Prahy nebo z Ústí nad Labem.
registrovaný uživatel JB 
19.11.2008 (8:23)  
IDS: To platí, pokud za "češtinářské" hledisko berete to, co je v normativních příručkách. To je ale politická záležitost, ne jazykovědná; zajímavější by mohlo být, co opravdu říkají lingvisté. Četl jsem někde například, že tvary v Nymburce apod. jsou vývojově starší. Pokud je na ně někdo zvyklý, včetně třeba mě, můžou mu novější tvary připadat nesprávné, jak tady i pozorujeme.
registrovaný uživatel Randy 
18.11.2008 (23:51)  
Já vím, že je přípustné oboje, ale za místní obyvatele oroduji - naučte se to v Nymburce;s) My to slýcháme od malička, tak nám nejde přes pusu to -ku;-D
18.11.2008 (23:35)  
Někteří se to tu opravdu nenaučí... rychlíky od Nymburka, prosím. Ne od Nymburku;-)

A není to správně spíš z Nymburka/u. :)
18.11.2008 (22:56)  
Velmi hezké, dokonce to hlásili v München Hbf u ALX 457 (R 457), takže místo pěti vozů ČD tam byl 1x A přeznačený na dvojku, jedno B a jeden BRmz pročež vlak byl podle toho hezky přecpaný.
V "Brodu nad Lesy" byla exkluzivní náhradní souprava ČD v složení Bt 21 19 157-6 DKV Olomouc, dom. stanice Přerov a B 20 41 495 - 3 DKV Brno, dom. stanice Brno hl.n., ažené 754.059
Tak dobře jsem se už dlouho nepobavil. Skutečné situace hodná jména spisovatelova, jímž se honosí tento vlak. Pro německou řvocí mládež neopakovatelný zážitek, s nímž se v Německu nesetkají ani při historických jízdách.
18.11.2008 (22:27)  
240.025: a oni šli lidi z 634 na MHD? Dyť za deset minut jel osobák(9114) až na hlavní nádraží.
18.11.2008 (21:51)  
Randy - z češtinářského hlediska jsou správně oba (od Nymburku i od Nymburka - vzor hrad a les)
  1 2 3 4 5 ... 7      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko