..: Spadlá trolej v Praze-Vršovicích, ranní kolaps dopravy v Praze :..

PragotronPraha – Při průjezdu vlaku R 200 Silesia stanicí Praha–Vršovice došlo dnes ráno k poškození trolejového vedení. Následkem toho byla ochromena doprava v okolí stanice Praha-Vršovice a z velké části i hlavního nádraží. Neprůjezdný je i úsek Praha-Vršovice – Praha-Malešice, který slouží pro jízdu dálkových vlaků z Prahy směrem na Kolín.


Přijatá dopravní opatření

  • Vlaky ze směru Plzeň a Beroun končí ve stanici Praha-Smíchov, cestující dostanou v pokladně od ČD zdarma jízdenky na MHD, do centra pokračují metrem nebo tramvají.
  • Rychlíky od Hradce Králové a Nymburku končí ve stanici Praha-Vysočany, cestující dostanou v pokladně od ČD zdarma jízdenky na MHD, do centra pokračují metrem nebo tramvají.
  • Rychlíky od Mladé Boleslavi a Neratovic končí ve stanici Praha-Vysočany, cestující dostanou v pokladně od ČD zdarma jízdenky na MHD, do centra pokračují metrem nebo tramvají.
  • Osobní vlaky a rychlíky od Benešova u Prahy (směr od Českých Budějovic) zatím provizorně končí ve stanici Praha-Vršovice, v některých vyjímječných případech i ve stanici Praha-Hostivař, cestující dostanou v pokladně od ČD zdarma jízdenky na MHD, do centra pokračují metrem nebo tramvají.
  • Dálkové vlaky od Kolína (směr z Moravy) pojedou v řadě případů mimořádně do stanice Praha-Libeň, cestující dostanou v pokladně od ČD zdarma jízdenky na MHD, do centra pokračují MHD a mohou také využít příměstskou linku S 41 do stanice Praha-Holešovice

Dopravu komplikuje i vykolejený vůz ve vjezdové skupině odstavného nádraží Praha ONJ, které není možné projet. Nasvědčují tomu vysoká zpoždění prvních ranních spojů, které mají z hlavního nádraží pravidelný odjezd ještě před příjezdem R 200. Vlak SC 501 odjel z Prahy se zpožděním 87 minut, R 865 uvízl na téměř 2 hodiny v Praze-Vršovicích, IC 583 se na svou trasu vydal teprve před chvílí se zpožděním 162 minut.

Aktualizace stavu v 9:00

Cca od 8:30 je možné jezdit na hlavní nádraží od Smíchova. Rychlíky z Plzně a osobní vlaky od Berouna tak už nemusí končit ve stanici Praha-Smíchov a jedou standardně do centra Prahy.

Osobní vlaky a rychlíky od Mladé Boleslavi a Neratovic už jezdí také na hlavní nádraží a do centra Prahy dojíždí už i osobní vlaky od Benešova u Prahy.

Aktualizace stavu v 9:30

Železniční provoz v centru Prahy byl zcela obnoven, ruší se všechna mimořádná dispečerská opatření. Je třeba počítat s tím, že ještě cca 2 hodiny mohou odjíždět z Prahy zpožděné vlaky, pak už by měla být situace stabilizovaná.

Zdroje a další informace: vlastní pozorování, Tisková zpráva ČD, Novinky.cz


Pavel Ch. | 18.11.2008 (9:02)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu ČR Praha


  1 ... 3 4 5 6 7      Zpráv na stránku:   
editor nebo admin ŽP Nick  mail  
18.11.2008 (9:39)  
Dnes je zvláštní den. Původně jsem chtěl jet Sileskou (jako každé úterý), ale těsně před nosem mi ujela. S R 604 jsme dojeli do Vršovic vjezdového, po chvíli čekání průvodčí prošla vlak, že spadly troleje (na to, že to byla pár minut stará událost, vskutku pokrok v informovanosti). Jak málo stačí, aby byl substrát v klidu a zbytečně nenadával. Loko objela vlak a na hl.n. jsme dojeli přes Malešice a Libeň.

Na hl.n. se dav hrnul do jižního(!!) podchodu, který nebyl nijak zapáskován a navíc pod dohledem dělníků (ani nehli brvou, že jim tam lidi lezou). V podchodu se někdo přerazil přes otevřený poklop kanálu, na konci tunelu byl jen průchod pro jednoho člověka, navíc přes paletu s materiálem. Ale podchod vypadá už teď moc pěkně ;-)
18.11.2008 (9:35)  
Tradiční ukončení vlaků od Berouna na Smíchově a od Nymburka a Všetat ve Vysočanech, jen ta Hostivař je netradiční. Neměli by do JŘ dát konečně poznámku, že v úseku Vysočany - hlavní n. - Smíchov se jezdí jen za příznivého počasí.
18.11.2008 (9:25)  
PavelZ: Vypnout to asi jde, ale kudy to v té Praze objet? A neboj, žádnej S-Bahn v Praze fungovat nikdy nebude, to se na hlavním nedá vyjezdit:))
18.11.2008 (9:17)  
Mě jen překvapuje, jak jedna stržená trolej (rozsah samozřejmě neznám) kdesi ve Vršovicích, zazdí celou Prahu od Smíchova až po Malešice. To je to tak blbě udělaný, že nejde vypnout jen ta postižená část? Takhle se ten S-Bahn dělat nedá.
registrovaný uživatel zarkow  mail  
18.11.2008 (9:17)  
Proč jsou ale zpožděny i vlaky, co odjíždí z Prahy před 7h ranní (např EC 71, Ex 141 atd...)než došlo k pádu troleje?
18.11.2008 (9:16)  
nebyl to rychlík 630 ?
registrovaný uživatel Qaws 
18.11.2008 (9:07)  
Aj, to bude zase v Práglu veselo:(
EDIT: Ví se, kterej vlak to shodil?
  1 ... 3 4 5 6 7      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko