..: Policie zadržela první podezřelé kvůli páteční tragédii :..

Nový Jičín - Policie zadržela dva pracovníky ze stavby silničního nadjezdu ve Studénce, firmy zaměstnance firmy Bögl & Krýsl. Oba jsou podezřelí z obecného ohrožení v souvislosti s páteční tragickou nehodou mezinárodního vlaku EC 108 "Comenius". "Mohu potvrdit, že jsme ve středu večer zadrželi dva muže, kteří jsou podezřelí obecného ohrožení," potvrdila informaci mluvčí novojičínské policie Miroslava Michálková - Šálková.

Žádné další informace o mužích nechce policie zveřejňovat, oba podezřelí jsou umístění v policejní cele. "Jakmile bude podáno na podezřelé obvinění, okamžitě svoláme tiskovou konferenci," doplnila Šálková. Nadále pokračuje vyšetřování neštěstí. "Zatím se přikláníme k verzi, že most nebyl řádně zajištěn, čekáme ale na znalecké posudky," sdělila Šálková. Firma ODS - Dopravní stavby Ostrava zatím neví nic bližšího. "Informaci o zadržení dvou mužů jsem se dozvěděl před chvilkou a nevím, o koho přesně se jedná," řekl mluvčí stavební firmy Dan Šabík.

zdroj: tyden.cz


NIcKON Poslat mail autorovi | 14.8.2008 (13:31)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu ČR Moravskoslezský


  1 ... 3 4 5 6 7 ... 9      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel stoupa  mail  
15.08.2008 (15:44)  
2 taz - a bohuzel z osobni zkusenosti. Zkuseni a vpravde dobri delnici zaliti provozni slepotou porusili (krome alkoholu) snad vse, co porusit mohli, pracovne-pravni zalezitost jasna a resena smirne, ale bdele oko zakona stihalo vedouciho, jehoz prikazy porusili, ze "mohl predvidat a ucinit opatreni, aby neporusili". Z danovych duvodu zamestnavatel dotycnemu nemohl platit pravnika a tak v pravde nevinneho z toho (v dohode) vysekaly paradoxne odbory, jejichz nebyl clenem.
registrovaný uživatel taz 
15.08.2008 (15:20)  
stoupa, já bych komentoval až to, jak to vyšetřovatel uzavře, to co uvádíte, jsou všechno předčasné spekulace.
registrovaný uživatel stoupa  mail  
15.08.2008 (14:52)  
2 M a taz:

... a nakonec moudry organ nasledne moudrosti bude zkoumat, ze padouch neni ten, co se odchylil od technologickeho postupu, porvedl prace bez povoleni v neodsouhlasenem case, ale najde se vhodny "mezinacelnik", ktery bude alespon pokusne stihan, ze nezamezil tomu, aby se nekdo mohl odchylititit....

A jsme zase u problematicke odpovednost za blbost druhych.
registrovaný uživatel taz 
15.08.2008 (12:52)  
M, spolupracovníci, nadřízení, podřízení, schvalovatelé, úprava dokumentů, úprava dokumentace, úprava projektu, antidatování, atd. atd, ... trošku fantazie zapojit, příteli...
registrovaný uživatel M 
15.08.2008 (12:31)  
taz - jasne, tady je svedku k ovlivneni plno - betonova kostka A, betonova kostka B, ...:-)) Co tam mas jeste?

860 - mas dost...
15.08.2008 (11:58)  
Vůbec bych se nedivil, kdyby to někdo udělal schválně, v zemi, kde může řádit heparinový vrah. Je to moc náhod najednou, proč to spadlo 6 vteřin před vlakem převážejícím osoby, proč to nespadlo na koleje nebo na nákladní vlak? Pak jsem taky zaslechl variantu, že dělníci měli osadit nějaké zajišťovací prvky, místo toho je odnesli do sběrny.
registrovaný uživatel Semík  mail  
15.08.2008 (11:35)  
No dnes říkali v rádiu, že ti dva dělníci pospíchali, aby stihli v televizi zahájení olympiády. Tak nevím co si mám o tom myslet. Že by narychlo sehnaní 2 obětní beránci, aby se nepřišlo na něco mnohem většího?
registrovaný uživatel dohlib 
15.08.2008 (11:04)  
:danovy poradce
no, na vojně to bylo taky tak : když něco "provedl" voják, tak měl po opušťáku jeho velitel družstva a dle míry provinění měl průser i jeho velitel čety, roty, ...praporu..brigády. Všichni byli voláni k zopovědnosti a trestáni, proč to "jejich" voják udělal a nikdo se jich neptal, že při tom nebyli....
Ano, vojna byla nespravedlivá...
(aplikováno dle "vojny" na Studénku : může za to stavbyvedoucí, ředitel, větší ředitel...atd.)
registrovaný uživatel taz 
15.08.2008 (10:34)  
Chikatetsujin, "Tedy opravdu mě znechucují některé jednoznačné soudy o proviněních stavbařů a exemplárních trestech. Vinu je nejdříve někomu třeba prokázat, doby inkvizice už snad v tomto státě pominuly."
Na který příspěvek to je reakce?
radekedar napsal "Zavřít všechny viníky až zčernají!..." Mohu se domnívat, že měl na mysli pravomocně odsouzené, nic jiného za tím nevidím.
Další příspěvky glosují postup vyšetřování, všechno jsou to jen spekulace vytvářené na základě dostupných informací. Jedna z posledních je taková, že údajně fachmani na mostě chtěli stihnout olympiádu a urychlili výstavbu. Všechny tyto "zaručené" zprávy ovšem každý rozumný člověk musí brát s maximální rezervou. Nedomnívám se, že by tu někdo tvrdil, že na základě těchto novinářských zjištění někdo trval na okamžitém vyslovení viny. Např. já mám dojem, že vina je spíš na straně některé z firem, které stavbu projektovaly nebo prováděly. To je můj současný dojem. Až někdo přinese informaci, že měli od počátku stavby do jejího konce jezdit rychlostí třeba 15 Km/h, budu zastávat názor, že je to zřejmě jejich chyba. Pak by bylo na místě potrestat exemplárně toho, kdo by nařídil maximální traťovou.
15.08.2008 (9:52)  
to Chikatetsujin:
asi to tady nepatří, ale když jsme na vojně chtěli naštvat naše "nadřízené", začali jsme perfektně 100%ně plnit vojenské rozkazy.. a ono se to zastavilo...
všechny varianty, které mohou nastat, vždy nejde 100%ně popsat..
za svůj příspěvek se omlouvám
  1 ... 3 4 5 6 7 ... 9      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko