..: Ve stanici Praha hlavní nádraží začala sloužit nová nástupiště :..

Ilustrační obrázek Praha - Od úterý 17.6. zastavují ve stanici Praha hlavní nádraží vlaky u dvou nově zrekonstruovaných nástupišť. Současně byl také právě na zrekonstruovaných nástupištích zprovozněn nový informační systém o odjezdech a příjezdech vlaků. Elektronické panely zobrazují kromě odjezdů a příjezdů vlaků také řazení dálkových vlaků. Další prvky informačního systému se na nádraží objeví v následujících fázích přestavby nádraží

„Na konci letošního roku budou cestujícím v této nejfrekventovanější železniční stanici u nás sloužit širší a tím i bezpečnější a komfortnější perony a také 3 moderní podchody,“ sděluje mluvčí SŽDC Anna Kodysová. Náklady celé stavby dosáhnou 1,6 miliardy korun, část chce SŽDC získat z fondů Evropské unie. Obě etapy zahrnují rekonstrukci kolejí, výhybek, trolejového vedení a zabezpečovacího zařízení, moderní nástupiště a podchody. Nástupní hrany budou ve výšce 0,55 metru, což umožní pohodlnější výměnu cestujících.

„Součástí modernizace hlavního nádraží je i nový informační systém včetně kvalitního rozhlasového ozvučení, samozřejmostí jsou bezbariérové přístupy na všechna nástupiště,“ dodává Kodysová. Kromě schodišť povedou z nových podchodů také eskalátory a výtahy. Až do konce roku zůstane v provozu pouze jediný ze tří podchodů, a to nejnovější severní. Další procházejí rekonstrukcí, včetně rozšíření úzkých částí přiléhajících k historické budově nádraží. Její rekonstrukce bude pokračovat i v příštích letech.

Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek

fotografie: Metrostav a.s. (www.hlavninadrazi.eu)

zdroj: České dráhy a Deník


Adys Poslat mail autorovi | 20.6.2008 (13:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby

Další z regionu ČR Praha


  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   
20.06.2008 (20:05)  
MirekM Pjetro :
Tady v ČR se vůbe všecho dělá nějak obráceně
u nás taky udělaly nou křižovatku a hned to za půl roku rozbouraly kvůli kanalizaci .
registrovaný uživatel Pjetro 
20.06.2008 (19:47)  
MirekM: Jsem téhož názoru, že tohle je naprostý Kocourkov. Tohle mi prostě nikdo nevymluví, že je vyložená blbost nejdřív realizovat přestavbu svršku a nástupišť a někdy potom, až se najdou peníze, tak teprve něco dělat s halou. To je něco jak v našem městě - nejdřív se udělá nový asfaltový koberec na komunikacích a za rok se to rozkope z důvodu výstavby přivaděčů ČOV.
registrovaný uživatel MirekM  mail  
20.06.2008 (18:42)  
alex2111, Bokša: Koleje jsou SŽDC, budova včetně haly ČD. Rekonstrukce budovy a kolejí tudíž probíhají zvlášť. Na střechu haly bude čas, až budou pod ní nově zrekonstruovaná nástupiště, aby se na ně mohl sypat nejrůznější sajrajt… :-D (Pardon, to není k smíchu, ale k pláči…)
20.06.2008 (18:30)  
Nový nástupiště, moderní pragotron a přistavený Desiro by mohly snad alespoň připomínat 21.století. :o/
registrovaný uživatel sAd 
20.06.2008 (18:29)  
Nick: Co jsem sledoval diskuzi na novespojeni.cz, tak na tohle nezbyly peníze. A těžko říct, jestli nějaké další seženou.
registrovaný uživatel Pjetro 
20.06.2008 (18:07)  
Nick: Otázkou je, co si lze představit pod pojmem "dohledná doba"
editor nebo admin ŽP Nick  mail  
20.06.2008 (17:43)  
Bokša: Info z K-Repu:

V současné době bude dostána z nejhoršího, v dohledné době bude kompletně obnovena - tj. výměna již téměř neprůhledných drátoskel za průzračná bezpečnostní skla a to jak na bocích, tak ve světlících na střeše, střešní vlnitý plech bude zevnitř natřen na bílo pro lepší prostětlenost uvnitř haly, vlnité plechy na čelech budou vyměněny za tónované sklo a drobné prvky haly (zejm. dekorativního charakteru) budou repasovány.


(http://www.k-report.net/diskuse/messages/28/146999.html#POST1072102)
20.06.2008 (17:00)  
Bokša: S 5. - 7. peronem se teď nic dělat nebude. Ta hala se má rekonstruovat.
registrovaný uživatel filip 
20.06.2008 (16:59)  
heske to teda je a snad i bude...
registrovaný uživatel Bokša 
20.06.2008 (16:50)  
Nevíte, zda se sjednotí i 5.-7. nástupiště nebo se s nimi nebude nic dělat?

A (to už bych možná chtěl moc) umyjou při rekonstrukci skla v hale nad nástupišti?
  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko