..: Cestující kvůli nehodě přestupovali na náhradní vlak kolem mrtvoly :..

Ilustrační obrázek Pardubice - V sobotu 6.10. po půl deváté ráno skočil muž pod vlak v blízkosti železniční zastávky Pardubice-Černá za Bory. Rychlík v plné rychlosti v prostoru zastávky smetl třiapadesátiletého muže z Pardubicka. Podle prvotních zpráv přímo z místa nehody existuje velmi pravděpodobná možnost, že muž skokem pod kola lokomotivy spáchal sebevraždu. Policie však tuto událost dosud nepotvrdila s tím, že věc je teprve v počátku šetření. Nehoda zhruba na hodinu a půl zastavila provoz na hlavní trati Praha - Ostrava.

Zatímco policejní vyšetřovatelé pracovali na místě činu, zaměstnanci ČD se rozhodli přistavit náhradní soupravu a dovézt cestující do Pardubic. Náhradní vlak byl ale přistaven na druhé koleji, ale přesně v místě, kde pod nevelkým kouskem igelitu leželo zohavené tělo. „Jednalo se o vlak IC Ostravan, který vezl některé pasažéry do Prahy na letiště. Z tohoto důvodu jsme mimořádně zastavili rychlík ve směru na Prahu a umožnili cestujícím, kteří nutně potřebovali pokračovat v cestě přestup do tohoto rychlíku,“ říká Ondřej Kubala. Dodává, že cestující byli vlakovou četou upozorněni, že půjdou kolem místa činu a že pokud nechtějí, přestoupit nemusí.

Tisková mluvčí pardubické policie Jitka Vavřinová uvádí, že na místě se policisté věnovali v té chvíli vyšetřování. Obvyklá praxe v těchto případech je, že cestující zůstávají ve vlaku. Mezi zaměstnanci ČD a Policie ČR byla domluvena pouze jediná věc, že provoz na druhé koleji zůstane zachován v omezené rychlosti a na tento nestandardní postup přestupu cestujících policisty údajně nikdo z ČD neupozornil.

zdroj a foto: Deník a iDNES


Adys Poslat mail autorovi | 8.10.2007 (6:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu ČR Pardubický


  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Hejk 
08.10.2007 (9:44)  
Můj názor nad celou věcí je že se novinář snaží o senzaci.Na jednu stranu je napadáno ČD,že lidi hnalo z vlaku přes mrtvolu a pro tyto to byl hrůzný zážitek (jednalo se o pár desítek lidí z jednoho vlaku,které k přesunu nikdo nenutil) a na druhou stranu to samé se přehraje v hlavní zpravodajské relaci TV Nova,kde je sledovanost v milionech lidí a divák zde též nebyl upozorněn o jakou podívanou se bude jednat. A zajímavé bylo kam sledoval zrak většiny,kteří si přestoupily - přehrajte si TV archiv zpravodajství Tv Nova. A ještě jeden odkaz: http://cdpardubice.blog.cz/0710/sebevrazda-v-cerne-za-bory
registrovaný uživatel funTomas  mail  
08.10.2007 (9:43)  
no, ja sem jel v 10:16(4 hodiny po nehode) z Pardubic domu, pres Cernou za Bory a vlaky meli stale 2 hodiny zpozdeni. Nakonec sem to musel objet pres Hradec..
08.10.2007 (9:24)  
Měli je tam nechat 3 hodiny o hladu a žízni a hlídat aby nikdo neopustil soupravu, jak je to v podobných případech pravidlem? Zde se někdo snažil, aby cestující byli co nejdříve v cíli cesty a zase je to špatně. Co tedy média chtějí? Aby přestaly jezdit vlaky, protože jsou nebezpečné??? Zaráži mně, že se bralo ohled na ty co poletí, ostatní plebs, který nemá na letenky po světě, ale potřebuje se dostat všas do práce nikoho nezajímá. Na druhou stranu je dobré, že si to prohlídli, alespoň nebudou podlézat závory a přecházet kde nemají-možná.
08.10.2007 (9:21)  
Holt televize něco natočí a už je humbuk, i když je realita někde jinde. Jen ať to lidé vidí, ať vidí i zohavená těla a autovraky; nejlépe se tak zamyslí, že raději půjdou do podchodu, že sundají nohu z plynu... .
08.10.2007 (8:51)  
V TV je vraždění nonstop na všech kanálech a v reálu najednou tolik ohledů. Si ten sebevrah měl vybrat nějakou lokálku.
  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko