..: Cestující kvůli nehodě přestupovali na náhradní vlak kolem mrtvoly :..

Ilustrační obrázek Pardubice - V sobotu 6.10. po půl deváté ráno skočil muž pod vlak v blízkosti železniční zastávky Pardubice-Černá za Bory. Rychlík v plné rychlosti v prostoru zastávky smetl třiapadesátiletého muže z Pardubicka. Podle prvotních zpráv přímo z místa nehody existuje velmi pravděpodobná možnost, že muž skokem pod kola lokomotivy spáchal sebevraždu. Policie však tuto událost dosud nepotvrdila s tím, že věc je teprve v počátku šetření. Nehoda zhruba na hodinu a půl zastavila provoz na hlavní trati Praha - Ostrava.

Zatímco policejní vyšetřovatelé pracovali na místě činu, zaměstnanci ČD se rozhodli přistavit náhradní soupravu a dovézt cestující do Pardubic. Náhradní vlak byl ale přistaven na druhé koleji, ale přesně v místě, kde pod nevelkým kouskem igelitu leželo zohavené tělo. „Jednalo se o vlak IC Ostravan, který vezl některé pasažéry do Prahy na letiště. Z tohoto důvodu jsme mimořádně zastavili rychlík ve směru na Prahu a umožnili cestujícím, kteří nutně potřebovali pokračovat v cestě přestup do tohoto rychlíku,“ říká Ondřej Kubala. Dodává, že cestující byli vlakovou četou upozorněni, že půjdou kolem místa činu a že pokud nechtějí, přestoupit nemusí.

Tisková mluvčí pardubické policie Jitka Vavřinová uvádí, že na místě se policisté věnovali v té chvíli vyšetřování. Obvyklá praxe v těchto případech je, že cestující zůstávají ve vlaku. Mezi zaměstnanci ČD a Policie ČR byla domluvena pouze jediná věc, že provoz na druhé koleji zůstane zachován v omezené rychlosti a na tento nestandardní postup přestupu cestujících policisty údajně nikdo z ČD neupozornil.

zdroj a foto: Deník a iDNES


Adys Poslat mail autorovi | 8.10.2007 (6:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu ČR Pardubický


  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel ladik 
08.10.2007 (20:01)  
jestli si tv nova nezaplatila vlak :D
registrovaný uživatel Mozek 
08.10.2007 (19:14)  
Vzpomínám, že loni (na DEN ŽELEZNICE to bylo) také ležela na kolejích mrtvola. Bylo to kdesi u Kolína, ale na širé trati. Provoz na jedné koleji byl zastaven a na druhé pomalá jízda, takže výhled z okna vlaku na mrtvolu (nepřikrytou) byl dokonalý. Samozřejmě, že vlakový rozhlas nehlásil "a teď po levé straně ležící sebevrah", ale znáte to, vlak jede pomalu, zvědavý člověk kouká, proč asi. A pak vidí takový nepěkný úkaz.
registrovaný uživatel SergeS 
08.10.2007 (19:04)  
Cestujici: si asi fakt nevidel misto kde to bylo - fira by urcite pridal kdyby videl neco vetsiho na ko0lejich - a v takove rovince by to urcite nebylo videt daaal nez na brzdnou vzdalenost ;-)
08.10.2007 (18:49)  
Nehody na železnici šetří Drážní inspekce.Jak rychle to jde dnes neví,už jsem dva roky v důchodu,ale před pěti léty jsem čekal s vlakem obsazeným cestujícími na Drážní inspekci čtyři a půl hodiny.A jednalo se o střetnutí na přejezdu,evidentně vina řidiče,rozbitý předek osobního auta a na 810 ohnutá stupačka.Nikomu se nic nestalo. Policie na místě vše vyšetřila,sepsala,nafotila,za půl hodiny hotovo.Další čtyři hodiny čekání na Drážní inspekci,inspektor si vzal proužek z rychloměru a požádal mne,abych zařídil zaslání policejního protokolu na adresu Drážní inspekce.Pak opět odjel,samozřejmě služebním autem.
08.10.2007 (18:47)  
SergeS: tam NENI prechod pres koleje - tkz vrazda to byt nemuze

:) :) Jasně, zločinci respektujou zákaz vstupu do kolejiště.
registrovaný uživatel aron 
08.10.2007 (18:28)  
SergeS: a ono se vraždí jenom na přejezdech?
registrovaný uživatel SergeS 
08.10.2007 (18:21)  
_AP_ tak to byl ten "nahradni vlak" ve kterym si jel , tam pak presadili i nas :-D

zAnri05: tam NENI prechod pres koleje - tkz vrazda to byt nemuze , a opilce taky vylucuji , kdyz ja za strizliva sem mel problemy se dostat na ten nasyp co tam je.
registrovaný uživatel xAnri05  mail  
08.10.2007 (17:54)  
Chapu, ze mnozi z Vas nesouhlasi s mym predchozim prispevkem (ja taky moc ne :)
), ale trvam na tom, ze prosetrit se to musi. Nebot se nemusi jednat o sebevrazdu (za dne si jo), ale treba o pokus o zakryti nasledku trestneho cinu (vrazdy). Take muze jit o opilce, zdravotni indispozici, nestastnou nahodu a kdovi co jeste. Take je jiste, ze clovek po stretu s vlakem nemusi byt na miste mrtvy. Neposkytnuti pomoci pak skutecne hrozi. Vzpominam si na nedavny pripad, jak v UL,hl.n. si lehl sebevrah pred pantak pred lidmi. A i kdyz ho to prejelo, zustal nazivu az do prijezdu zachranaru!
Chapu tu druhou vec. A to je, ze vysetrovani se desne tahne a zpozdeni narusta. To je ale vec procesni a take mi to vadi. Prochazeni cestujich pres misto cinu je drsne a asi by s tim neco delat melo. Sam jsem toho byl asi pred mesicem svedkem z vlaku u Prelouce po srazce cloveka a Vindobony.
registrovaný uživatel _AP_ 
08.10.2007 (17:53)  
Jsem v sobotu jel z Pardubic do Prahy (v o 2 hodiny zpozdenem R874) a musim pochvalit pruvodciho, ktery prochazel vlak a kazdeho se ptal, zda nepotrebuje najit nejaky spoj
08.10.2007 (17:05)  
Aby novinářům zase něco neuteklo!!!Jinak chudák vlak!!!
  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko