..: Cestující kvůli nehodě přestupovali na náhradní vlak kolem mrtvoly :..

Ilustrační obrázek Pardubice - V sobotu 6.10. po půl deváté ráno skočil muž pod vlak v blízkosti železniční zastávky Pardubice-Černá za Bory. Rychlík v plné rychlosti v prostoru zastávky smetl třiapadesátiletého muže z Pardubicka. Podle prvotních zpráv přímo z místa nehody existuje velmi pravděpodobná možnost, že muž skokem pod kola lokomotivy spáchal sebevraždu. Policie však tuto událost dosud nepotvrdila s tím, že věc je teprve v počátku šetření. Nehoda zhruba na hodinu a půl zastavila provoz na hlavní trati Praha - Ostrava.

Zatímco policejní vyšetřovatelé pracovali na místě činu, zaměstnanci ČD se rozhodli přistavit náhradní soupravu a dovézt cestující do Pardubic. Náhradní vlak byl ale přistaven na druhé koleji, ale přesně v místě, kde pod nevelkým kouskem igelitu leželo zohavené tělo. „Jednalo se o vlak IC Ostravan, který vezl některé pasažéry do Prahy na letiště. Z tohoto důvodu jsme mimořádně zastavili rychlík ve směru na Prahu a umožnili cestujícím, kteří nutně potřebovali pokračovat v cestě přestup do tohoto rychlíku,“ říká Ondřej Kubala. Dodává, že cestující byli vlakovou četou upozorněni, že půjdou kolem místa činu a že pokud nechtějí, přestoupit nemusí.

Tisková mluvčí pardubické policie Jitka Vavřinová uvádí, že na místě se policisté věnovali v té chvíli vyšetřování. Obvyklá praxe v těchto případech je, že cestující zůstávají ve vlaku. Mezi zaměstnanci ČD a Policie ČR byla domluvena pouze jediná věc, že provoz na druhé koleji zůstane zachován v omezené rychlosti a na tento nestandardní postup přestupu cestujících policisty údajně nikdo z ČD neupozornil.

zdroj a foto: Deník a iDNES


Adys Poslat mail autorovi | 8.10.2007 (6:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu ČR Pardubický


  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Semík  mail  
08.10.2007 (13:56)  
2 dohlib: A co třeba úmyslná vražda, nebo s tím se nepočítá? ČD můžou být rádi, že jim na soudním nezabaví vražednou zbraň a vrátí až po 6 letech soudních rozsudků co se vrah bude odvolávat. vtip? možná.
registrovaný uživatel dohlib 
08.10.2007 (13:27)  
Heri : souhlas, XAnri05 nesouhlas

Jaké důkazy ? Mrtvola nestačí ? Když se chce někdo zabít, prosím, ale ať pak to neodnáší cestující a ostatní. Ono už sebevraha nezajímá, jestli stála doprava hodinu nebo pět kvůli němu. Na kolejích nemá nikdo co pohledávat a je to jen jeho chyba, na kterou by neměli doplácet ostatní. Uklidit ano, ale s minimálním zpožděním. Policejní či drážní šetření je vždy se stejným výsledkem - nemůžou za to ČD, ale mrtvá osoba. I kdyby zázrakem náraz přežila, proč by měla počítat s tím, že ji někdo rychle zachrání ?
registrovaný uživatel Kóřa 
08.10.2007 (12:49)  
Hukooooot.
Až se budu chtít zabít tak nepolezu pod vlak! Chudáci cestující.Buď pujdou kolem kaše z člověka nebo budou mít sekeru.MAZEC.. Už jsem vyděl hlavu, ruce a tělo jinde na kolejích místo vlaku. Proč kvůli nějakého blbce zastavovat?Jen to odserou cestující.Na první stanici nahlásit MU a jet dál!!
registrovaný uživatel xAnri05  mail  
08.10.2007 (12:42)  
Zirecek, Heri: Fuj, to je ale blbost. Zpozdeni prece nevznika z viny CD. Papirovani a ohlednani mista cinu provadi Policie CR. Nezastavit, znamena poruseni zakona (neposkytnuti pomoci, i kdyz uz asi neni komu, ale co kdyby, ze?), odjet znamena poskodit dukazy. Jasne, vy srandisti?
08.10.2007 (12:23)  
Heri: Dle selského rozumu ano. Dle smýšlení přezaměstnaného aparátu ČD rozhodně ne, bo by neměli nahoře co řešit, :-).
registrovaný uživatel Heri  mail  
08.10.2007 (11:57)  
V tomto připadě zaleží na fírovi jestli brzdit nebo ne...,před pul rokem jsem měl tu čest jet smer brno a přejeli jsme chlápka,vzhledem že to byl první ranní a spousta lidí přestupovala v brne, fíra rozhodl že se pojede dal a v další stanici se oznamí že tam leží tělo,(třeba od vlaku před nama...) lidi nic nevěděli zpoždění žadne,akorat se pak jezdilo po jedné koleji...než to uklidí hasiči... řekne mi někdo co je na tomto řešení špatného?že se cestující dostal kam chtěl bez zpoždění?takto by to melo probíhat při každe sražce, popř.kdy je potřeba očistit předek Lokomotivy,zavolat hasiče, zdržení max pul hodiny.
08.10.2007 (10:39)  
moc se s tím serou. jsem viděl dokument o bombajské železnici, kde vlaky srazí průměrně 3000 lidí ročně. když se tak stane, vlak zastaví, mrtvolu odstraní mimo koleje, přikrijí a jedou dál a v příští stanici odevzdají lístek, na kterém km leží mrtvola. a pak už se to řeší za plného provozu
08.10.2007 (10:36)  
Inu zase příležitost si kopnout do ČD (v čí prospěch?).
08.10.2007 (9:59)  
Ukazuje to také na postupy dnešního vyšetřování. Dříve bylo prioritou jezdit, nemít zpoždění, neovlivňovat cestující veřejnost. Dneska musí jet na místo každý pantáta, aby byl vidět, musí se sepsat tuny papírů, vlaky stojí a stojí, několik hodin. Podobně se spadlými stromy, dříve to odhodil fíra s cestujícími, dnes? Několik hodin bez provozu, naplnit papíry, aby úřednický šiml ČD měl co řešit... .
08.10.2007 (9:57)  
MildaIV - lokálka je hodně nejistá jelikož tam jezdí tak "pomalu", že před ním téměř stíhají zastavit a dojde nanejvýš tak ke zmrzačení. A dělat repete se sebevrahům nechce.
  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko