..: Start RT Expressu se definitivně odkládá. Na jak dlouho? :..
Praha - Odřeknutí prezentační jízdy RT Expressu, naplánované na poslední listopadový den, bylo jen předvojem jobových zvěstí, které se ze sídla společnosti Railtrans začaly ve středečním večeru šířit. Vlaky totiž nevyjedou ani 10.12.2006, kdy měly s prvním dnem platnosti nového GVD vyrazit na cesty mezi Ostravou a Prahou.

Jednatelé Railtransu Radan Stift a Petr Šimral to vysvětlují neschválením původně zamýšlených lokomotiv řady 189 DB a posléze i rizikovostí nasazení stařičkých lokomotiv řady 140, zapůjčených zatím nepotvrzeným dopravcem. "Společnost RAILTRANS se po zralé úvaze rozhodla nepoužít slibované náhradní řešení, nasazení lokomotiv řady 140. Tyto lokomotivy ani v dobách své slávy nejezdily více jak 1.000 km denně, nyní by je denně čekalo 1.400 km a u soukromníků tolik lokomotiv není. RT Expressy tedy vyjedou až po schválení libovolné elektrické moderní lokomotivy společnosti Siemens pro železniční síť v České republice. Omlouváme se Vám za napínání do poslední chvíle. Věřili jsme, že to vyjde," píše se v prohlášení Railtransu.

zdroj: RT Express


Honza Beránek / JTB | 30.11.2006 (0:13)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci Služby

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 ... 4 5 6 7 8 ... 10      Zpráv na stránku:   
30.11.2006 (10:19)  
Odložený start RT expresů ukázal na problémy, které musí soukromníci překousat, pokud chtějí uspět na některé jedné trati, a to nejen v prý lukrativní dálkové dopravě. Mohou tak dopadnout, i pokud by vysoutěžili někde významnější díl regionální dopravy? Celkem logicky se asi kraje nepoženou na separátní výběrová řízení pro každou trať zvlášť a silnější protipartner ČD, který by pokryl souvislejší oblast, zatím v ČR na obzoru není.
registrovaný uživatel JiP 
30.11.2006 (10:18)  
to Paolo: myslim ze CD rusit avizovane slevy urcite nebudou, protoze pokud maji aspon minimalni pud sebezachovy, tak vedi ze by lidi nas..... tak, ze po startu RT by jim do vlaku jikdo nevlezl. Spis si myslim ze vyuziji toho, ze si ted nauci jezdit lidi jejich vlaky pekne za levno. Navic nechapu kritiku vlaku CD na trase praha ostrava kde je i kvalita vozoveho parku docela na urovni. Jeste pred rokem kdy se o RT nevedelo, byly IC skvele a tad najednou takova vlna kritiky-trochu mi to pripomina ono ceske kritizovat cokoliv a kdykoliv a kdekoliv. Ono nalejme si cisteho vina, kdyby CD tuto trasu opustili, tak by RT za 240Kc taky nebyl...........
registrovaný uživatel JiP 
30.11.2006 (10:11)  
Nepodareny start RTexpresu je sice skoda ale vse je nutne videt pozitivne. Uz jenom zminka o konkurenci dokazala rozhybat CD. Nebyt RTexpresu, tak vlakem z prahy do ostravy vlakem cd za 140Kc urcite nepojedete, nemluve o tom ze jizdenka na pendolino je pro majitele Z-karty taky najednou polovicni. Od noveho GVD navic zacne platit jizdenka SONE+ i v IC EC, takze kdyz se dva dohodnou, muzou jet za 180Kc/jeden cestujici praha ostrava taky a nemusi mit ani zadnou kartu a spolehat se na omezeny pocet jizdenek eLisky-napr. vestina studentu jezdi hlavne v nedeli. Takze nabidka CD na teto relaci dostala diky RTexpresu uplne jinou stavu....
registrovaný uživatel paolo 
30.11.2006 (10:06)  
Je to špatná zpráva nejen z hlediska omezení počtu spojů Ova - Pha. Je to voda na ČDmlýn, který omezí eLišky mezi těmito městy na cca 1 na spoj. Takže zapomeňme na 226 Kč v pendolinu. Doufám, že alespoň Jančura nasadí další žluté busy.
registrovaný uživatel Karel K.  mail  
30.11.2006 (9:34)  
OldaK. - s tou kampaní máš pravdu.
Každopádně já se tak těšil, že moje poslední cesta z Prahy nebude s Českými drahami :)
registrovaný uživatel Olda_K  mail  
30.11.2006 (9:29)  
Pánové (a i dámy, jsou-li zde nějaké)..., i když to vypadá, že vánoce v podobě vyjetí RTexpresu, budou jindy než se slibovalo, nemůžu se zbavit dojmu, že jenom ona myšlenka dokázala dloubnout do kostlivce a to má také svoji nespornou hodnotu.
Panu Šmiralovi dopřejme čas na nabroušení mačet při prosekávání této stezky, neboť jak se zdá, křoví je hustější a sem tam ještě někdo občas přiloží kládu do cesty.
V souvislosti s touto zprávou oceňuji střízlivost lidí okolo RTexpresu, kteří asi tušili, že to takto může dopadnout a nedali na naléhání po spuštění bombastické kampaně... Přiznejme si, že ti, kteří hodně křičeli, že ještě žádná kampaň není, by teď asi pokřikovali něco o blbcích.
registrovaný uživatel Karel K.  mail  
30.11.2006 (9:26)  
Jojo, přidávám se k těm, které to hodně mrzí :(
Ty Bobiny by asi nebyl dobrý nápad a lepší se stáhnout, než se předvést jako ČD s Pendolinama loni.
Každopádně doufám, že RT nasadí vlaky a vozy, které budou konečně na úrovni. To, čím nás vozí ČD (kromě Pendolin) je děs a hrůza :-/
registrovaný uživatel zaosai  mail  
30.11.2006 (9:24)  
Nechte těch nářků na lok.189 a bojkotem ČD.Ta lok prostě nevyhovuje pojížděním po tratích ČD a to hlavně z důvodu příčná 3.Lok má překročené příčné namáhání a musela by jezdit podle kulatých rychlostníků jako nákladní lok.181-183.To je do oblouků asi tak o 30 km/hod. menší rychlostí,jinak by rovnala oblouky.Pokud se zajímáte o historii,tak hle dopadla před hodně lety E 698(dnešní 180 001).Stejné problémy má i Taurus.Na plánované lok.380 tyto problémy řeší už při vývoji elektronickou cestou.Napsáno podle informací z Vúž.Při plánování lok 189 šlo prostě RT hlavou prozi zdi.A hlavně nemá co nabídnout na oplátku jako ČD pro udělení vyjímky.
registrovaný uživatel xAnri05  mail  
30.11.2006 (9:21)  
Ja bych nechtel moc prispivat ke spekulacim ohledne zapujcky bobin (nic o tom nevim), ale myslim si, ze pravda je nekde uprostred. I pan Simral naznacuje, ze je to slozitejsi. Asi si chteli pujcit bobiny ze Slovenska na docasny provoz a na dnesek jednu bobinu od ODOSu na prezentacni jizdu. Ale po jeji poruse si asi uvedomili, ze pouzit 50 let stary stroj, je neunosne riskantni a rozhodli se (urcite po narocnych diskusich) sahnout k onomu uvedenemu kroku, ktery ocenuji.
registrovaný uživatel xAnri05  mail  
30.11.2006 (9:15)  
Ja, ackoliv bych RTExpress asi nepouzil, jsem z toho ponekud smutny, i kdyz verim, ze to dodatecne jeste vyjde. Kazdopadne i tak to je uspesny pokus, nebot CD byly donuceny vyrazne upravit cenovou politiku. Soucasnou situaci chapu i jako hrdinsky krok vedeni RT, nebot nez mit neproverene nebo stare stroje, je lepsi se zdvyzenou hlavou omluvit a pockat. Ne jako CD loni s pendolinem, ze...
  1 ... 4 5 6 7 8 ... 10      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko