..: Návrh jízdního řádu ČD 2007 :..

ČDPraha - Redakce ŽelPage obdržela Návrh jízdního řádu na příští rok. Najdete v něm celou řadu novinek - kromě změny koncepce dálkových vlaků na Ostravsku přes novou soukromou expresní linku Praha - Ostrava po bizarní výletní expres Varnsdorf - Karlštejn s křídly Jedlová - Františkovy Lázně a Mladá Boleslav - Kutná Hora.

Na celé řadě tratí zjevně není rozhodnuto (Mariánské Lázně - Karlovy Vary, Liberec - Harrachov, Trutnov - Žacléř, Pardubice - Liberec, Plzeň - Domažlice…). Není navržen žádný vlak mezi Krupou a Kolešovicemi, jen o víkendech mezi Libuní a Lomnicí nad Popelkou, jen jednou denně mezi Jabloncem a Rokytnicí nad Jizerou, naopak by se mělo opět jezdit pravidelnými vlaky do Mladče. Příjemnou změnou k lepšímu je větší nabídka rychlíků z Prahy na východ, cca každou hodinu minimálně jeden. Není bez zajímavosti zrušení přímých osobních vlaků Praha Mas. n. - Pardubice hl. n. (až na několik málo výjimek). Nově by měly soupravy otáčet v Pečkách, v Kolíně by měly jen krátce zastavovat. Patrně to souvisí s plánovanou rekonstrukcí stanice Kolín. Další zajímavosti nám jistě rádi doplníte sami v komentářích.

Dodáváme, že jde o pracovní materiál, nikoliv schválený jízdní řád, a jako již tradičně nás ještě čeká mnoho změn. Navržený rozsah dopravy je podmíněn uzavřením smluv s ministerstvem a kraji, přidělením kapacity železniční dopravní cesty atd., některé odvážné obchodní projekty se nemusí vůbec realizovat a naopak se mohou ještě objevit další. Návrhy na úpravu jízdního řádu je vhodné adresovat na obce a krajské úřady.

Jízdní řády můžete porovnávat v našem přehledu tratí nebo si stáhnout celý návrh JŘ 2007.


Nick Poslat mail autorovi | 13.4.2006 (22:52)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Jízdní řád

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Petr Nemec  mail  
14.04.2006 (7:38)  
!!! ČD chystají pustit do Městce Králové osobáky z Poděbrad a Velkého Oseka???? =-O Sem zvědavý jaké bude řazení....
Jinak sou zrušeny všechny přímé vlaky Chlumec-Křinec
registrovaný uživatel gapa 
14.04.2006 (7:34)  
Zajímavé... Akorát nechápu, kam zmizel z 090 Vsacan a proč R z Chebu přes Chomutov nestaví v Lovosicích a Roudnici n.L. Zajímavé jsou i trasy Cheb - CV - LUhačovice a Cheb - CV - Veselí n.Moravou. Jinak potěšující je nový noční R 377 - Dresden - Budapest. Kdyby zůstal... Uvidíme jak to nakonec dopadne
14.04.2006 (7:09)  
Co to je výletní Expres Varnsdorf?
registrovaný uživatel M 
14.04.2006 (6:59)  
Prvni a posledni vlak:
Praha-Brno-Praha 5:05 - 20:20
Brno-Praha-Brno 7:07 - 18:20
Pozitivem je, ze asi musime byt dulezitejsi, kdyz je to takhle...
Jinak osli hlavy protahli vlak do Aarhusu na vychod (proste do Vidne), ale jen v jednom smeru - takze teoreticky by i druhym smerem mel jezdit nejaky Bmz-CZ vlak
Hasek se opet posunuje dopredu, takze z Blavy odjizdi v nejakych 16:15, coz je pekny cas... Potom sice jede IC na Ostravu, ale ten ma pripoj..... nema...

PS: V porovnani s Ostravou, kde mezi 4:00 a 7:00 jede 6 (slovy sest) vlaku do Prahy je brnenske spojeni ale vyborne a to ostravske je doslova utrpeni, protoze kdo by takhle brzo vstaval, aby v Praze byl driv nez v 10, ze...
registrovaný uživatel Kutil 
14.04.2006 (6:15)  
Taky se přimlouvám za to, zjistit (má-li někdo možnost)něco bližšího o tom RT expresu. Nebo snad je to "překvapení" od Student agency? :-)
registrovaný uživatel Mexicannos  mail  
14.04.2006 (1:14)  
taky na ten RT express koukám a nějak se mi to nezdá...
14.04.2006 (0:29)  
Zaujalo mě pár věcí

1. v X rychlík Praha - Svitavy, 4 páry + 1 R Praha/HK - Brno - Olomouc (ale stejně to jezdí nyní téměř ty samé soupravy), 6+ R Brno - Jeseník + denně Praděd (samozřejmě)
2. vlak v + Praha - Brno, jinak Praha - HB , zrušení R 1518/1519 a v X6 rychlík HB - Brno
3. R Bohumín - Karviná - Žilina (pouze 2 přes Ostravu - 1 ráno a potom odpoledne Kysuca).
Nebylo by lepší zavést ty R Bohumín - Ostrava - Havířov - Český Těšín (přípoje od Karviné Os) - Žilina, s tím že R od Brna by jel tak jako teď, tedy přes Karvinou?

Ti, kdo tento návrh vymýšleli, nad tím museli dlouho přemýšlet :)
13.04.2006 (23:35)  
Bomba. Co je to ten RT Express, z Prahy do Ostravy denně ve dvouhodinovém taktu? Má to jízdní časy jen o 10 minut delší než SC Pendolino, to se ty Railtransovy motoráčky docela nalítají :-)) Neví někdo co to má být za soupravy a jestli to není jen nějaká vize?
  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko