..: Ukrzaliznytsia rozšířila smlouvu na servis HRCS2 od Hyundai :..

Hyundai Rotem HRCS2-006 ve stanici Dnipropetrovsk, foto: Gnesener1900 Kyjev / Soul — Jihokorejský výrobce kolejových vozidel Hyundai Rotem podepsal s ukrajinskou železniční společností prodloužení smlouvy na údržbu jejích vlaků. Hyundai Rotem dodal v roce 2012 – před mistrovstvím Evropy v kopané – společnosti Ukrzaliznytsia 10 elektrických souprav, každou o devíti vozech, s kapacitou 579 osob, pro meziměstskou dopravu. Současně byla tehdy uzavřena desetiletá smlouva na údržbu, která skončí v roce 2022. Tato smlouva byla nyní prodloužena o dalších pět let, tedy do roku 2027. Předmětem smlouvy je jak pravidelná údržba, tak řešení a odstraňování neočekávaných poruch a nouzových stavů v nepřetržité pohotovostní službě. Hodnota kontraktu je 64,8 miliardy wonů (100 wonů = 1,986 Kč).

Projektový manažer Hyundai Rotem pan Zekeriya Polat potvrdil, že se jedná s ukrajinskými partnery o možném servisu i dalších vlaků, mimo jiné také těch vyrobených českou Škodou. Jsou rovněž připraveni nabídnout modernizaci ukrajinských vlaků, protože mají s touto činností dobré zkušenosti z jiných zemí. Bohužel současná napjatá bezpečnostní situace na východě Ukrajiny výrazně oddálila zamýšlený projekt výroby vlaků Hyundai na Ukrajině.

Zdroje: Global Rail News, Railway Pro, Wikimedia Commons


Vlad Poslat mail autorovi | 9.12.2017 (8:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci Služby

Další z regionu Ukrajina


registrovaný uživatel stoupa  mail  
09.12.2017 (9:46)  
Kdysi v Berline jsem pracoval ve firme, která nabízela Nemecké i Ceské know-how vsude mozne. A tito Azijstí tygri byli velmi agresivní a neprijemní konkurenti... :-)

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko