..: České dráhy chtějí dalších 41 vozů od ÖBB :..

Bmz a ABmz RegioJet od ÖBB, Břeclav, foto: Josef Petrák Praha — Rakouské spolkové železnice ÖBB stále více uplatňují v provozu moderní elektrické či netrakční jednotky, a tak jim následně přebývají desítky starších osobních vozů, pro které již nemají uplatnění. Zájem však o ně projevují opakovaně (nejen) čeští dopravci, ať už státní České dráhy, anebo soukromý RegioJet. Druhý jmenovaný dopravce nakoupil vozy ve dvou sériích, České dráhy obdržely vozy ve třech sériích – první čítala neklimatizované vozy Bmz 21-70.5, druhá pak vozy hned několika dalších různých řad a poslední třetí série třeba mimo jiné 41 klasických vozů řady Bmz. Vzhledem k prosincovým změnám v jízdním řádu se rakouským železnicím však nyní uvolňují další vozy řady Bmz, o které rovněž projevily České dráhy zájem. Jako první o tom informoval server Zdopravy.cz, který uvádí také zajímavý počet až 41 dostupných vozů. Jedná se o řady, kterými České dráhy již disponují – Bmz 225 a Bmz 232. Nákup v hodnotě 387 milionů Kč má již souhlas dozorčí rady a čeká se pouze na znalecký posudek. O vozy ÖBB projevují zájem i další dopravci mimo ČR, v loňském roce bylo například 25 vozů řady Bmz prodáno maďarsko-rakouskému dopravci GySEV.

Zdroj: Zdopravy.cz


Adam Vanting Poslat mail autorovi Ohodnotit na Flattru | 12.11.2017 (13:25)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Vozidla

Další z regionu Česká republika (celá)


registrovaný uživatel DannyfromCZ  mail  
13.11.2017 (13:28)  
No já doufám spíše v konec Bdpee na EC vlacích...nechápu, která hovada takovou "rekonstrukci" navrhla, která hovada tento paskvil odsouhlasila a která hovada měla tu drzost to nasadit na mezinárodní spoje...
12.11.2017 (18:11)  
Že by konečně konec Bdmtee na dálkových vlacích? Sice se tam hodí díky rychlosti 160 km/h, ale nedá se v tom sedět víc jak půl hodiny. Což teda není dálková jízda.

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko