..: Výběr šotoklubu - týdny 15 a 16 :..

Výběr šotoklubu Tak jsem v neděli ráno vstal a koukal na závod formulí. Milovníci rychlostí to mají v Česku těžké – o formuli na brněnském Masarykově okruhu si mohou nechat jen zdát, vždyť tu málem skončily i motocykly. A rychle se pohybující železnice? Naše koridory nejsou všude ani na 160 km/h, a to jsou přitom rychlosti, které jsou na západ od nás běžné i pro některé osobní vlaky. Škoda, že pan prezident je spíše příznivcem vodní dopravy a své čínské přátele směřuje do výstavby kanálu DOL. Kdyby byl příznivcem železnice, možná by zde čínské firmy mohly začít budovat vysokorychlostní tratě. Vždyť ta naše republika je oproti Číně tak malá, to by měly raz dva. Ale dost snění – jsem na řadě ve výběru šotoklubu. Jdu si připomenout, co dvoutýden dal, ale pro jistotu počkám s konečným výběrem až do nedělího večera na poslední fotku, abych pak své rozhodnutí už neměnil. Tak tady jsou moje volby.

422.0108

422.0108, Bujakovo zastávka - Gašparovo, foto: Tomáš Kubovec Jako první jsem do svého výběru zařadil fotku Tomáše Kubovce. Ač parní lokomotivu nevidíme na Tomášových fotkách tak často, zachytit ji zajímavým a poutavým způsobem zvládá přinejmenším stejně dobře jako švýcarské či rakouské elektriky. Zvolené místo, štěstí na příjemně měkké ranní světlo, povedená dobová souprava, to vše navíc podtrženo tradičně mistrovským editem dělá ze snímku jeden z těch, které vystupují z řady a ulpí mi v paměti.

Detail fotografie

233.698-0

233.698-0, Marktleuthen - Röslau, foto: Robert Velechovský Další fotografie, která mě oslovila, je z dílny Roberta Velechovského. Jeho záběr mě zaujal především zachyceným strojem a výběrem pěkného místa. Robert patří mezi velmi zkušené autory a má již vytvořený svůj specifický osobitý styl, v každém případě tento snímek osobně považuji za jeden z vůbec nejhezčích, co jsem od něj kdy viděl.

Detail fotografie

…zaujatý krásou

…zaujatý krásou; Praha, Metro C, stanice Vyšehrad, foto: Andrew33 Posledním kouskem v mém výběru je dílo Andrewa33. Fotografie nejen že je neobvyklá místem pořízení a zachyceným drážním vozidlem, ale autor se slušně vypořádal i s velkým dynamickým rozsahem scény. Celek je potom korunován trefným názvem a oko diváka samozřejmě zaujme i ona slečna, aneb nejen autor a strojvedoucí jsou zaujati krásou.

Detail fotografie


Žíža Poslat mail autorovi | 19.4.2016 (6:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky ŽelPage

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Ešus 
19.04.2016 (22:49)  
422 je skutečně to nejlepší, co tu za 14 dní vyšlo. A kanál DOL mi radši ani nepřiponínejte - větší hovadinu jsem jakživ neslyšel. Zvláště ty tunely kolem Bezpráví mi přijdou šílené.
registrovaný uživatel stoupa  mail  
19.04.2016 (20:43)  
Toudle trati Metra ja jsem jezdil radu let (1973 - ..). Znam URS a dneska mne vozi soudoba U-Bahn po Berline. Tam jsem take 1967 videl U-Bahn poprve. V roce 1971 stare i nove (ruske) Metro v Budapesti. Mohu to dolozit, ale nebavi mne to. Pro mne je fakt podstatne, ze v novem prazskem Metru se mi sedi lepe, nez kde jinde.

Navrhuji smir: Fotograf nechte zachytil i pohlednou slecnu ..
registrovaný uživatel Raven  mail  
19.04.2016 (20:28)  
rpete: Tomu se říká hozená rukavice. Nalej lepší fotku z metra nebo odkudkoliv, klidně některou z linkovaného odkazu. A nemusí zůstat jen u jedné. Dokaž všem, že fotíš líp. To je určitě mnohem lepší a účinnější cesta, jak to dokázat světu, ne? ;-)
registrovaný uživatel stoupa  mail  
19.04.2016 (20:27)  
Mily rpete!

Ja se po mrtvici a anorysma fakt nehadam. :-) Jen trvam nejen na tom, ze Plzen osvobodil Patton..., ale i na svych dogmatech nevidim sporu v tom, o cem Foto je a co na fotce je. Casy se meni a neco setrvava. Jde to holt s vekem. Kdo dneska vi, kdo to byl "Cumpelik" (Vyznacny Fotograf m.j. kultu osobnosti a 50. let) :-)
registrovaný uživatel rpet  mail  
19.04.2016 (20:17)  
@stoupa: ale jasně, pokud si pamatuješ, před asi rokem jsem tu vedl hádku s lidma z fotogalerie, že je jedno, jak ta fotka vypadá, ale není jedno, o čem ta fotka je (jako třeba toto https://zivotvenku.com/2016/04/19/swanage-railway/#more-2848 ). byl jsem nekompromisně ukamenován. no a dneska z úžasem vidím, že se mění i to, co se změnit nedá: fotogalerie želpage :D holt, časy mění...
registrovaný uživatel stoupa  mail  
19.04.2016 (16:43)  
hm, mne je skoro fuk, jak to vypada, neni mi fuk co na fotce je. jiny nahled, jiny nazor :-)
registrovaný uživatel rpet  mail  
19.04.2016 (16:41)  
@stoupa:

nesouhlasím, výběr je dost nešťastný - ta fotka metra zrní od šumu i v malém rozlišení... popravdě řečeno, to i já fotím líp...
registrovaný uživatel stoupa  mail  
18.04.2016 (20:55)  
Docela dobry vyber. Para je hodna pana Kubovce, Ludmillu jsem vzal na milost az po remotorizaci a na Nuselsky most Klementuse Gottwalda mam i vystavbove vzpomimky. Navic v reko metru se mi velmi lepe sedi, nez na puvodnich CCCP lavicich. :-)
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko