..: Výběr šotoklubu - týdny 15 a 16 :..

Výběr šotoklubu Tak jsem v neděli ráno vstal a koukal na závod formulí. Milovníci rychlostí to mají v Česku těžké – o formuli na brněnském Masarykově okruhu si mohou nechat jen zdát, vždyť tu málem skončily i motocykly. A rychle se pohybující železnice? Naše koridory nejsou všude ani na 160 km/h, a to jsou přitom rychlosti, které jsou na západ od nás běžné i pro některé osobní vlaky. Škoda, že pan prezident je spíše příznivcem vodní dopravy a své čínské přátele směřuje do výstavby kanálu DOL. Kdyby byl příznivcem železnice, možná by zde čínské firmy mohly začít budovat vysokorychlostní tratě. Vždyť ta naše republika je oproti Číně tak malá, to by měly raz dva. Ale dost snění – jsem na řadě ve výběru šotoklubu. Jdu si připomenout, co dvoutýden dal, ale pro jistotu počkám s konečným výběrem až do nedělího večera na poslední fotku, abych pak své rozhodnutí už neměnil. Tak tady jsou moje volby.

422.0108

422.0108, Bujakovo zastávka - Gašparovo, foto: Tomáš Kubovec Jako první jsem do svého výběru zařadil fotku Tomáše Kubovce. Ač parní lokomotivu nevidíme na Tomášových fotkách tak často, zachytit ji zajímavým a poutavým způsobem zvládá přinejmenším stejně dobře jako švýcarské či rakouské elektriky. Zvolené místo, štěstí na příjemně měkké ranní světlo, povedená dobová souprava, to vše navíc podtrženo tradičně mistrovským editem dělá ze snímku jeden z těch, které vystupují z řady a ulpí mi v paměti.

Detail fotografie

233.698-0

233.698-0, Marktleuthen - Röslau, foto: Robert Velechovský Další fotografie, která mě oslovila, je z dílny Roberta Velechovského. Jeho záběr mě zaujal především zachyceným strojem a výběrem pěkného místa. Robert patří mezi velmi zkušené autory a má již vytvořený svůj specifický osobitý styl, v každém případě tento snímek osobně považuji za jeden z vůbec nejhezčích, co jsem od něj kdy viděl.

Detail fotografie

…zaujatý krásou

…zaujatý krásou; Praha, Metro C, stanice Vyšehrad, foto: Andrew33 Posledním kouskem v mém výběru je dílo Andrewa33. Fotografie nejen že je neobvyklá místem pořízení a zachyceným drážním vozidlem, ale autor se slušně vypořádal i s velkým dynamickým rozsahem scény. Celek je potom korunován trefným názvem a oko diváka samozřejmě zaujme i ona slečna, aneb nejen autor a strojvedoucí jsou zaujati krásou.

Detail fotografie


Žíža Poslat mail autorovi | 19.4.2016 (6:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky ŽelPage

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
21.04.2016 (13:13)  
rpet ta fotka metra zrní od šumu i v malém rozlišení... popravdě řečeno, to i já fotím líp...
Při vší úctě a při zhlédnutí Vašich 3 fotek z metra, co jste linkoval níže, je to, pane kolego, tvrzení velmi, VELMI odvážné...
21.04.2016 (10:42)  
Chary: Nevím, proč to stavíš do tak příkré krajní polohy. Je zřejmé, že se zde poslední dobou zveřejňují fotky, které by dříve byly zamítnuty. Je to pouze můj pocit, není ani kladný a ani záporný, nečekej ode mne číselnou statistiku či ukázky pro potřeby pedagogické dedukce.
editor nebo admin ŽP Vlad  mail  
21.04.2016 (7:33)  
rpet: Ale četl. :-) Kolegům galeristům do výběru fotek nekecám. Je jich tam na to dost. A když už tři z nich nezávisle na sobě seznají, že je fotka nad nějakou "pomyslnou hranicí", tak se objeví ve zdejší galerii.

Romane, ale spíše by mne zajímalo, jak to v současné době - při "zvýšeném bezpečnostním riziku" - vypadá s focením v londýnském metru. Vlastně nejen londýnském, ve Velké Británii, na rozdíl od Česka, je více měst s metrem. Zda bys mohl bez jakýchkoliv problémů a omezení pořídit obdobnou fotku, nebo zda bys někoho musel žádat o povolení či je to "strictly prohibited".
editor nebo admin ŽP Chary  mail  
21.04.2016 (1:30)  
" že berete vše, co se kolem mihne"

Okénko do zákulisí:

Od nového roku bylo schváleno 547 fotek, zamítnuto 268. Toto "zamítnuto" znamená třikrát mínus, stejně jako schváleno je třikrát plus. Někdy se stane, že autor edituje lepší verzí po prvním mínusu, dokonce po prvním komentu bez hodnocení. Někdy se stane, že autor smaže fotku hned po prvním zamítavém komentáři a nečeká, až to někdo dorazí. Není to denně, ale také to není žádná velevzácnost.

Různých editačních pokusů za toto období proběhlo 643. Nelze určit, zda editační pokus vedl ke schválení fotky nebo jestli to byl jen marný pokus něco z toho vytřískat. Také nelze určit, jestli ta editace byla nová verze téže fotky, nebo prostě editace nějakou zcela jinou fotkou. Nejde ani určit, jestli to bylo dvě stě fotek po třech pokusech, nebo padesát snímků na deset editací. Teda, asi by to zjistit šlo, ale nemám dostatečně sofistikovaný analyzátor, tohle vyčtu prostým pohledem.

Nicméně, nepřipadá mi, že by tu lidi nahráli 550 fotek a ty se všechny napoprvé schválily ;-)

Jen pro ilustraci, u fotek na hlavní liště v tuto chvíli:
na první dobrou - 3 ks
na jeden edit - 2 ks = druhý pokus přijat
na 2 edity - 2 ks = třetí pokus přijat
na 3 edity - 4 ks = čtvrtý pokus přijat

Pořád mi nepřipadá, že by se bralo vše, co někdo hodí na stůl ;-)
registrovaný uživatel rpet  mail  
21.04.2016 (0:57)  
@Vlad: taktéž zdravím. a mrzí mne, že jsi vůbec nečetl, co jsem napsal. jinak by ti bylo jasné, že vůbec nenapadám výběr fotografie, ale její kvalitu - a to mne zarazilo, Želpage je známa svými tvrdými kritérii pro umístění fotek do galerie.

tedy, teď už zjevně nikoliv, zdá se, že berete vše, co se kolem mihne ;)
editor nebo admin ŽP Chary  mail  
21.04.2016 (0:23)  
Statistika nuda je, má však cenné údaje.

Žíža měl na výběr z 50 fotek, což mu dává 19600 možných kombinací, aby ukázal nějaké tři fotky, které ho zaujaly.

Kdyby vybíral kdokoliv jiný, tak by vybíral z 53 fotek, protože tři jsou Žížovy a on přece nebude vybírat svou. Ovšem z 53 fotek lze vybrat pouhých 23426 možných kombinací.

Šance, že dva lidi zaujme stejná trojice fotek je...?
editor nebo admin ŽP Vlad  mail  
20.04.2016 (21:05)  
rpet: Zdravím tě do Spokojeného království! S výběrem můžeš nesouhlasit, ale to je tak jediné, co můžeš.

Asi jsi nezaregistroval, že oslovený fotograf vybere 3 fotografie, které byly v galerii ŽP publikovány v uplynulých dvou týdnech a které ho něčím zaujaly, oslovily ho, potěšily... Není to o tom vybrat fotky "nejlepší", protože to se vlastně nedá. Různí fotografové by ze stejné množiny fotek asi vybrali něco jiného a i jeich komentáře by byly různé.

Žíža vybral takto. Ty si soukromě můžeš sestavit jinou trojici.
registrovaný uživatel rpet  mail  
20.04.2016 (19:36)  
@Raven

a abys neřekl, že je toho málo, tak další najdeš tady:

https://www.zonerama.com/RomanPetrlik

letos v létě se chystám na tunely metra u Noting Hill - a tam to bude teda masakr, už se na to těším!
registrovaný uživatel rpet  mail  
20.04.2016 (19:34)  
@Raven

editováno, odkaz na onedrive selhal, musím to sem dát jednotlivě

https://onedrive.live.com/redir?resid=729DD3D1AEB4A0C5!3093&authkey=!AIO7KxsIYtYIDLM&v=3&ithint=photo%2cJPG

tahle je rozmazaná úmyslně
https://onedrive.live.com/redir?resid=729DD3D1AEB4A0C5!3094&authkey=!AHR-Atq64zDOE7I&v=3&ithint=photo%2cJPG

tuhle jsem pojmenoval "ty sis nekoupil lístek???"
https://onedrive.live.com/redir?resid=729DD3D1AEB4A0C5!3095&authkey=!AHHvX241u4xliLo&v=3&ithint=photo%2cJPG
registrovaný uživatel stoupa  mail  
20.04.2016 (4:46)  
pro esus:

a to ti vecne mladi lec drive narozrni se z Velimi k okruhu (m)laskavosi pana Mistra (strojvudce) z Kolina Arcivevodou (r.: 422) i v kuchyni svezli. :-) Fakt

a vodni Kanal DOL mi nepripominej, vzdyt je to mylatschek pana presideta! Ten sedel u mne u stolu, pozval i mne na rozluckovy obed s predsedou vlady na Hrad Hnevin (Most) a byl tak moudry, jako Kanal DOL sam....
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko