..: Protikorupční policie zasahovala nejen na SŽDC :..

logo SŽDC Praha — Hlavními českými médii v úterý 22. března rezonovala v rubrice domácího zpravodajství zpráva o policejním zásahu na SŽDC i několika dalších místech. Podle státního zástupce Ondřeje Trčky jsou předmětem protikorupční razie podvody spojené s veřejnými zakázkami. Trčka dále uvedl, že bylo zahájeno trestní stíhání šesti lidí a tří firem za skutky spáchané v loňském roce – pletichy při zadání veřejné zakázky, sjednání výhody při zadání veřejné zakázky a poškození finančních zájmů Evropské unie. Zásah se nevyhnul ani ministerstvu dopravy, kde byl zabaven počítač ředitele odboru strategie Luďka Sosny, Aktuálně.cz pak uvádí i zadržení generálního ředitele VUZ Antonína Blažka. Hledáčku policie neunikly ani projektantské firmy SUDOP PRAHA a Valbek nebo stavební společnost Strabag Rail.

Více informací naleznete v přiložených zdrojích.

Zdroje: Aktuálně.cz, Neovlivní.cz, iDNES.cz, E15.cz


RaPa Poslat mail autorovi | 22.3.2016 (19:01)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Stavby a projekty Podniky

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Rail-2005  mail  
22.03.2016 (21:56)  
Tohle bude velké, těch 6 lidí je jen špička ledovce. V následujících týdnech skončí ve vazbě další lidé z firem, které zatím na seznamu nefigurují. A mnozí (jak na veřejnosti, tak tady na fóru) se budou divit koho se to bude týkat. Je v tom bohužel namočena i akademická obec :-(
22.03.2016 (20:56)  
Ví se, kdo byl zatčen ze SUDOPu?
22.03.2016 (20:52)  
Jako alternativní trest bych jim uložil po práci rozebírání PHS, tam kde jsou nadbytečné nebo předimenzované. Ale zatím ctím předběžně jejich nevinu.
dopisovatel nebo člen ŽP Martin Grill  mail  
22.03.2016 (20:45)  
Doufám, že to neskončí jen u SŽDC, ale properou se i ČD a to pěkně od lampárny po DKV, včetně DHV. To bude, panečku, materiálu!
22.03.2016 (19:12)  
Ani mne to nepřekvapuje. Na druhou stranu: Kdyby se nekradlo (apoň trochu), svědčilo by to o tom, že se nic nedělá. Ne že bych s těma zlodějnama souhlasil, ale je tomu tak. A nejen v ČR.
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko