..: V Horažďovicích do sebe narazily dva rychlíky (aktualizováno) :..

Srážka dvou rychlíků v žst. Horažďovice předměstí, foto: Drážní inspekce Horažďovice (aktualizováno 5. 8. 2015 8.00) — Po třinácté hodině do sebe u stanice Horažďovice předměstí, na trati 190 Plzeň – České Budějovice, narazily dva rychlíky Českých drah. Konkrétně se jedná o R 667 Vajgar a R 668 Rožmberk. Dle Drážní inspekce vykolejily poslední dva vozy rychlíku 668 směřujícího do Plzně, které následně narazily do rychlíku 667 od Plzně, který vyčkával uvolnění staniční koleje u vjezdového návěstidla před stanicí. Ve stanici právě probíhá rozsáhlá rekonstrukce, která má i za standardních podmínek značný vliv na kapacitu a chod stanice. Prvotní odhad třiceti zraněných se naštěstí nepotvrdil, momentálně se hovoří o deseti raněných (tři osoby byly transportovány vrtulníkem). Všechny rychlíky jsou v úseku Nepomuk - Horažďovice předměstí - Strakonice nahrazeny autobusy (osobní vlaky pouze v úseku Pačejov - Horažďovice předměstí). Provoz bude pravděpodobně přerušen minimálně do dnešního odpoledne. Vlaky na trati č. 185 Klatovy - Horažďovice předměstí nejsou mimořádností přímo dotčeny, končí totiž u provizorního nástupiště mimo kolejové rozvětvení.

České dráhy doporučují cestujícím, kteří byli touto mimořádností dotčeni (zranění, poškození věcí apod.), aby uplatnili veškeré své nároky na odškodnění písemně e-mailem na adresu gorner@gr.cd.cz, nebo v písemné podobě na adresu České dráhy, a.s., právní odbor, Nábřeží Ludvíka Svobody 1222, 110 15 Praha 1.

Srážka dvou rychlíků v žst. Horažďovice předměstí, foto: Drážní inspekce Srážka dvou rychlíků v žst. Horažďovice předměstí, foto: Drážní inspekce Srážka dvou rychlíků v žst. Horažďovice předměstí, foto: Drážní inspekce Srážka dvou rychlíků v žst. Horažďovice předměstí, foto: Drážní inspekce Srážka dvou rychlíků v žst. Horažďovice předměstí, foto: Drážní inspekce Srážka dvou rychlíků v žst. Horažďovice předměstí, foto: Drážní inspekce

Zdroje: FB České dráhy - omezení provozu, Drážní inspekce


Aleš Petrovský | 4.8.2015 (14:45)
Související zprávyopen/close

  1 2 3      Zpráv na stránku:   
17.08.2015 (9:33)  
jožo pilko (06.08.2015 (14:02)): obsluha co prehodila vyhybku bude potrestatana? Jeste jste si jity? :) http://www.novinky.cz/krimi/377844-splnil-jsem-pokyn-rika-vyhybkar-o-srazce-vlaku-u-horazdovic.html
dopisovatel nebo člen ŽP Martin Grill  mail  
17.08.2015 (5:56)  
Poznámka: Kurzívou je uvedena ta část textu, jež je myšlena ironicky a může způsobit psychickou újmu slabším jedincům. Pakliže se za takového považujete buď sám, anebo vám o tom vysílá okolí evidentní signály, kurzívou psanému textu se prosím vyhněte.

DC: Nejspíš jsi to stále nepochopil. U toho tiráka bylo již prokázáno, že vjel na přejezd ve chvíli, kdy blikalo červené světlo. Přiznal to on, vyplývá to ze (stále neodtajněného) záznamu z kamery (podle policie.) Samozřejmě tam nevletěl s úmyslem zabíjet a mrzačit, což je snad nade vší pochybnost. Na aktivovaný přejezd však úmyslně vjel. To nebyl žádný zkrat, pokud před ním navíc zastavil.

Zaměstnanec SŽDC, přehodivší výhybku, ji taky nepodhodil úmyslně, ale narozdíl od toho tiráka zatím nevíme, zda bezpečně věděl, že může úkon provést. Možná to bylo stejné. Možná se stal obětí rutiny a věděl, že může výměnu přehodit o něco dříve, než by měl, protože "se to prostě obecně ví a všichni to tak dělají." Nevím. Pokud by tomu tak bylo, jednalo by se o stejnou míru zavinění. Jinak ne a vina by pravděpodobně nebyla pouze na něm.

O značném rozdílu výše způsobené škody samozřejmě není diskuse, nehledě o dobrém skutku, který poslal další kopřivák do šrotu.
12.08.2015 (21:16)  
Drahoši, promiňte, ale takhle fakt ne. Voláte po spravedlnosti, tak ta by měla být pro všechny. Středověk, kdy se lámalo v kole a dávalo do klády již není. Ani padesátá léta, kdy se jezdilo do lázní v Jáchymově lámat uran také ne.
Tak v klidu, bez emocí (kterými nevrátíte nikomu ani život, ani zdraví) vyčkejme výsledků. Ač si třeba myslíte, že řidič kamionu dostane půl roku podmínku, tak vězte, že to tak nebude. Zaslouží si pěkných pár let natvrdo. Což ostatně obsluha výhybky z Horažďovic (bude-li shledána vinnou) také. Bez ohledu na to, že je to železničář.
12.08.2015 (18:19)  
SYN: Rozumím, je potřeba vyšetřit, jestli to náhodou nebylo opačně a jestli vlak neohrozil ten kamion. Jako kdyby tam nebyli ti mrtví a zmrzačenej fíra, byl by to pro některý zdejší otrlý jedince docela dobrej vtip.
To se mi snad jenom zdá, tohleto...to je možný si přečíst fakt jenom tady.
registrovaný uživatel SYN 
12.08.2015 (16:29)  
pokud nebylo ukončeno šetření, považuju za zcela tendenční a velice nekorektní

A ono už ve Studénce ukončeno bylo? Tak leda v televizi... Jako ano, všichni jsme viděli záběry, a s největší pravděpodobností nebyly editované ale pořád, když napíšu "nebylo ukončeno..." tak to platí pro obě události stejně. Nějaké preciznější formulaci bych se případně nebránil, takhle ale ne!
10.08.2015 (19:49)  
M 474 003: Můžeš si dávat sakra pozor, jak chceš, ale když máš přehazovat den co den výhybku sem a tam, tak se po nějakém čase jednoduše přestaneš soustředit a kopanec dokážeš udělat. Je to práce do zblbnutí, stejně jako třeba v pásové výrobě. Jenže tam se nějaké procento zmetkovitosti toleruje, byť s nějakým snížením prémií pro "lepší" motivaci. Podle mě nakonec vyleze výhybkář jako viník, ale osobně ho neodsuzuju, protože je to daň za zlepšování podmínek na trati a s tím spojené dočasné zhoršení bezpečnostních podmínek na trati, kdy bezpečnost visí pouze na něm.
09.08.2015 (19:23)  
Dale Cooper: Jdi s tou ironií někam...Kamioňák bezmozek vjel mezi padající šraňky, což je naprosto nesporné...tzn. úmysl nebo špatný odhad - je celkem jedno, jak tomu chceš říkat. Rozhodně ne náhoda. Naproti tomu vynášet soudy, že v Horažďovicích se možná jednalo o podhození atd..., pokud nebylo ukončeno šetření, považuju za zcela tendenční a velice nekorektní vůči tomu zaměstnanci.
07.08.2015 (13:42)  
Dale:
zapoměl jsi na nepřímý úmysl, což je ten řidič kamiónu a to je sakra rozdíl proti nedbalosti v podhození vyhýbky
06.08.2015 (19:18)  
Milý Jožko. Rozlišujte trestné činy úmyslné a trestné činy nedbalostní.
Oba trestné činy (příčiny nehody) jsou nedbalostní, nikoli úmyslné. Řidič kamionu vjel na přejezd, protože je idiot; ne s úmyslem způsobit nehodu. Stejně tak obsluha výhybky, u obou jde o nedbalost.
A že nebyly u Horažďovic mrtví? No naštěstí!
06.08.2015 (14:02)  
cooper : obsluha prehodivšia výhybku pod rýchlikom potrestaná bude, to nádražáci vedia. kamionista možno unikne...

obsluha prehodivšia výhybku pod rýchlikom nie je nafilmovaná na kamerovom zázname ako ÚMYSELNE spôsobuje nehodu. kamionista áno. (ešte popotiahol, aby pinďo trafil plechy a nie jeho)

obsluha prehodivšia výhybku pod rýchlikom našťastie svojim konaním nikoho nezabila, kamionista áno

aj rozsah materiálnych škôd bude asi niekde inde...

možno kvôli týmto rozdielom sme "my spravodliví" k obsluhe prehodivšej výhybku pod rýchlikom zhovievavejší a požadovanie rovnako prísneho trestu považujeme za hlúposť
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko