..: Pomozme strojvedoucímu zraněnému při nehodě ve Studénce :..

681.005-5, Studénka, foto: Martin Grill Praha — Minulý týden, ve středu 22. července, došlo ke střetu pendolina s kamionem na železničním přejezdu ve Studénce, při němž utrpěl těžká poranění i strojvedoucí Jan Černý. Jeho kolegové z pražského depa zřídili zvláštní účet č. 4026277399/0800 vedený u České spořitelny, kam je možno přispět, a alespoň trochu tak panu Černému pomoci v této těžké chvíli. Jeho kolegové na něj prozradili, že velmi rád sportoval. Po amputaci nohy bude všechno složitější a pojišťovna zdaleka vše (v blízké budoucnosti) nebude hradit. Bohužel. Jeho kolegové z depa by ho časem velmi rádi viděli opět na kole – ale takové protézy jsou velmi drahé. Strojvedoucí Jan Černý již v minulosti podobné nehodě zabránil, když po spatření automobilu uvízlého na železničním přejezdu ihned použil rychlobrzdu a řidiči vozu dal výstražné znamení lokomotivní houkačkou. Též stihl varovat protijedoucí nákladní vlak, jenž zastavil pouze několik desítek metrů před zaklíněným automobilem. Tak, jak mají piloti mezi sebou svá esa, pan Černý patří mezi legendy na české železnici. Držíme mu, stejně tak jako i dalším zraněným, palce a přejeme brzké uzdravení. A vám všem, kteří přispějete, patří nemalý dík.

Ke dni 4. 8. 2015 (9.00) je stav účtu 2 339 705 Kč.

Zdroje: ČT24, Železničář, ZO OSŽ DKV Praha


Redakce ŽelPage Poslat mail autorovi | 30.7.2015 (20:51)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
31.07.2015 (10:31)  
Smysl teto sbirky naprosto nechapu. Jako danovy poplatnik odvadim mesicne nemalou castku do statniho rozpoctu, jejiz cast je pak formou dotaci poskytnuta CD. Ty maji ze zakona povinnost sveho zamestnance za pracovni uraz odskodnit. Ten dale muze vymahat odskodne po vinikovi a pokud spravne zhodnotil riziko sve prace, ocekavam, ze byl jeste komercne pripojisten proti urazu. Dalsi milion mu nohu nevrati a na protezu, vozik a treba i upraveny automobil bude mit dost i bez sbirky.
registrovaný uživatel Bakiy 
30.07.2015 (23:51)  
Prakticky totozna nehoda se stala na jare v Obratani. Regionova tam najela do polskeho kamionu prepravujiciho nejake zelezne profily. Pripada mi to trochu nefer vuci firovi z ty regionovy. Kazdopadne preju vsem brzke uzdraveni, posilam "symbolickych" 814 Kc a dekuji ZelPage za zverejneni teto zpravy.
30.07.2015 (22:00)  
Držím mu palce a posílám pár korun.
registrovaný uživatel TTtrain  mail  
30.07.2015 (21:13)  
Vynikající nápad, myslím si, že přispět alespoň symbolickou částkou 680 Kč nebude pro nikoho z uživatelů ŽP problém. Jinak držím palce a přeji brzké uzdravení.
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko