..: Mapa železničních fotografií :..

Mapa železničních fotografií - webová stránka, foto: rsxČeská republika — Kde se u nás nejčastěji fotí vlaky? A kde jsou k vidění jednotlivé lokomotivní řady či konkrétní stroje? Tyto otázky pomůže zodpovědět přehledná Mapa železničních fotografií na adrese http://mzf.rsx.cz. Poslouží nejen železničním fandům, které zajímá třeba výskyt určité řady či stroje, ale i fotografům. Ti zde najdou náměty na focení „hluchých“, nepokrytých míst železniční sítě či tipy na vhodné „fleky” v neznámých lokalitách.

Na mapě můžete v současné době zobrazit místo pořízení více než 3000 železničních fotek z fotogalerií na webech ŽelPage a Lokomotivy.net. Obrázky zobrazené na mapě lze filtrovat dle různých parametrů, například data focení, kategorie vozidla, zdrojové fotogalerie a lokomotivní řady, případně konkrétního inventárního čísla stroje. Tlačítko „sdílet” pak vytvoří zkrácený trvalý odkaz na právě zobrazenou oblast mapy, včetně vámi nastavených vyhledávacích filtrů a přiblížení. Zajímá-li vás průběh focení, můžete shlédnout také vizualizaci, která zobrazuje, kdy a kde byly pořízeny jednotlivé fotky.

Seznam fotek na mapě není konečný - do databáze jsou pravidelně přidávány záznamy o nově zveřejněných fotkách se souřadnicemi z obou spolupracujících fotogalerií. Jednou za čas jsou pak kontrolovány i dříve publikované fotky, takže souřadnice přidané ke starší fotce nezapadnou. V plánu je také přidat informace o fotografiích zahraničních vozidel, která se poslední dobou stále častěji vyskytují na tratích v Česku i na Slovensku.

Projekt Mapa železničních fotografií můžete podpořit přidáváním zeměpisných souřadnic ke svým fotkám publikovaným na ŽelPage či Lokomotivy.net.


rsx | 11.4.2015 (8:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Virtuální svět

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   
11.04.2015 (10:02)  
Nejlepší na té mapě je, že když jí vzdaluju, tak zmizí železnice a zůstanou silnice. Domníval jsem se, že to bude první mapa na internetu, kde to bude naopak.
registrovaný uživatel Jiří Hurt  mail  
11.04.2015 (8:26)  
Super projekt, všechny palce nahoru!
Díky umístění fotky do mapy se člověk někdy i vážně hodně podiví, co je všechno možné:
http://www.zelpage.cz/fotogalerie/parni-lokomotivy/u460/u460035.html
Ze tří kilometrů z lesa přes rybník detail náspu s vlakem. Wow!

Jinak předpokládám, že se mají zadávat souřadnice šotofleku a ne vlaku na kolejích?
  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko