..: Dráhy ustupují, sleva pro skupiny je opět možná i bez ohlášení :..

Nové jízdenky ČD, foto: Michal Jaroš - ŽelPagePraha (aktualizováno 21. května 19:00) — Počínaje 1. květnem začala platit nová pravidla pro poskytnutí Slevy pro skupinu. Skupiny nad 5 osob se musely povinně nahlásit minimálně tři dny předem a jízdenku dopředu zakoupit, jinak jim nebyla sleva poskytnuta. Novinka, která se do tarifu Českých drah dostala v prosinci, platit začala teprve před dvěma týdny a měla za cíl poskytnout dopravci možnost pružněji reagovat na přepravy větších skupin, si však u cestujících příliš oblibu nenašla. Od poloviny května se tak vrátila i původní pravidla platná před změnami. Jízdenku pro 2 až 30 osob je tudíž možné opětovně koupit u pokladny i u průvodčího bez předchozí rezervace, sleva bude stejná jako v minulosti, tedy 25 procent pro druhého cestujícího a 50 procent pro další cestující. Nahlášení předem bude nadále zatím pouze dobrovolné, přičemž pokud tak skupina učiní, obdrží jako bonus místenky nebo vyhrazení míst ve vlaku zdarma. „K tomuto kroku jsme přistoupili v souvislosti s velkým množstvím dotazů a podnětů k úpravě odbavení Skupinovu slevou ze strany cestujících. Náměty se chceme seriózně zabývat a systém chceme vyladit k maximální spokojenosti cestujících. Po tuto dobu jsme se proto rozhodli umožnit využívat oba způsoby odbavení, jak formou předchozí objednávky s možností bezplatné rezervace míst, tak nákupem u pokladny bez garance místa,“ vysvětluje mluvčí dopravce Petr Šťáhlavský.

Zdroj: České dráhy


Michal Jaroš Poslat mail autorovi | 21.5.2015 (6:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Tarify

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2      Zpráv na stránku:   
21.05.2015 (9:37)  
Jiří Kamenov (extrémní nárůst požadavků): Kristepane, oni to ti lidi začali využívat! A je o to zájem! Tak....to zrušíme...

:-)))))
21.05.2015 (9:29)  
S účinností od 15.5.2015 bude v rámci trvajícího pilotního projektu opětovně umožněno odbavení skupin 6 a více osob také z odbavovacích zařízení ve stanicích a ve vlaku. Důvodem je extrémní nárůst požadavků na přepravu skupin. Po dobu souběhu obou způsobů odbavení (objednávkový systém i pokladna) vhodný způsobem i nadále směřujte zákazníky k využívání objednávkového systému, který je prioritní.

neveřejný zdroj ČD, a.s.
21.05.2015 (9:16)  
Na to se dá říct snad jenom: HURÁ! :-)
registrovaný uživatel pv  mail  
21.05.2015 (9:02)  
Není pro to, prosím, nějaký odkaz na tiskovou zprávu nebo nějaké oznámení od Českých Drah? Na webu jsou stále jen "objednávková" pravidla. Díky.
21.05.2015 (8:27)  
Řekl bych, že ČD se snažily aplikovat něco, na co nebyli připraveni. Stávalo se, že skupina byla řádně ohlášena, ale omístenkovaná místa nebyla označena. Mám také pochybnosti o funkčnosti ohlašovaní. Při složitosti aparátu ČD se určitě nějaká ta skupina ztrácí. Nebo je s tím tolik práce?

Osobně bych na to šel jinak. Nenahlášená skupina - sleva 5 %, nahlášená skupina sleva 50 %. To by to fungovalo u českých držgrešlí :D
registrovaný uživatel Nechic  mail  
21.05.2015 (8:22)  
Já pro určitou povinnost nahlašování i jsem, ale mělo by to být pro skupiny nad 15 osob, oznámení by nemělo být povinně exaktní, ale s tolerancí těch 5 osob nad 15 a určitě by mělo jít jen o zaplacení nějaké zálohy (třeba jízdného za 15 osob) a doplacení zbytku v den odjezdu podle přesného počtu osob. Když se vám do šukafonu nahrnou tři školní výlety nebo ještě hůř ožralé vodácké grupy, tak to také nic příjemného není.
21.05.2015 (8:19)  
Tak to abych zase následující měsíc plánoval cesty vlakem jenom dopoledne. Sice pochybuji o tom, že by se přidávání posilových vozů dodržovalo, ale pokud nebude povinné ohlašování větších skupin, tak se to nebude dělat už vůbec. Většina rychlíků jezdí na hraně kapacity (např. Praha - Plzeň) a každý školní výlet způsobí přeplnění a většinou část cestujících musí stát. Mělo by platit pravidlo, že každá větší skupina si zajistí místenky (zadarmo a jen přibližný počet) a podle počtu prodaných místenek se přidá počet míst. Chce to úplně změnit systém místenek a zavést možnost operativního posilování vlaků - starých nevyužitých B je snad dost.
registrovaný uživatel 55p 
21.05.2015 (7:38)  
ukulele: O zrušení nebo zavedení? O zavedení třeba tady na ŽP, psalo se o tom dost :)
21.05.2015 (6:41)  
Mám osobní zkušenost. Opravdu nevím, jak jsem se o tom měl dozvědět. Stáli jsme u pokladny a i když jsme pochopili o co jde, nevěřili jsme, že tak blbý pravidlo někdo vymyslel.
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko