..: V létě opět do Jemnice vlakem :..

Jemnice, foto: Manil Moravské Budějovice – Přátelé železniční dopravy, turisté i místní obyvatelé mohou během letních prázdnin opět využít při svých cestách v okolí Moravských Budějovic a Jemnice vlaky. Ty vyjedou v sobotu 5. července a budou jezdit až do 31. srpna každou sobotu a neděli. Vlaky jsou zajišťovány za podpory měst Moravské Budějovice a Jemnice, která provoz financují. Na rozdíl od jiných krajů, které turistickou dopravu dotují, Vysočina na tyto výletní vlaky nepřispěla. Rozsah provozu bude podobný jako v minulých letech, zavedeny budou tři páry vlaků. Památkově chráněná trať číslo 243 tak na několik týdnů opět trochu ožije.

Všechny spoje budou vedeny motorovým vozem 810, provoz bude zajištěn pod hlavičkou společnosti Railway Capital. Odjezdy vlaků z Moravských Budějovic jsou stanoveny na 10.00, 14.00 a 18.00, v opačném směru z Jemnice pak v 9.15, 13.15 a 17.15. Jízdní řád je koncipován tak, aby na vlaky byly přípoje jak ve směru od Znojma, tak od Jihlavy. Ve vlacích bude platit tarif dopravce, obyčejná jízdenka z Moravských Budějovic do Jemnice vyjde na 30 korun.

Zdroje: Město Jemnice, Railway Capital


Michal Jaroš Poslat mail autorovi | 29.6.2014 (8:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci Jízdní řád

Další z regionu ČR Vysočina


  1 2      Zpráv na stránku:   
editor nebo admin ŽP Jan Máca  mail  
29.06.2014 (17:48)  
Jiří Hurt: To Vás zklamu, přeprava jízdního kola je zpoplatněna dvaceti korunami.
registrovaný uživatel Jiří Hurt  mail  
29.06.2014 (16:09)  
30 korun to je úplně zadarmo! A za kola se určitě platit vůbec nebude... Všechny palce nahoru, krásný prázdninový dáreček!
registrovaný uživatel DJ 
29.06.2014 (14:50)  
Ten motorový vůz řady 810, který zde bude nasazován, je ve vlastnictí společnosti Railway Capital? Nebo jde o pronájem např. od ČD?

Vlaky jsou zajišťovány za podpory měst Moravské Budějovice a Jemnice, která provoz financují. Na rozdíl od jiných krajů, které turistickou dopravu dotují, Vysočina na tyto výletní vlaky nepřispěla.
Ještě chtít, aby s. Ing Joukl, který hrál v době zastavení pravidelné osobní dopravy na této trati roli dvojitého agenta, dopustil, že jeho úřad něčím přispěje. To by tak hrálo.
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko