..: ŽelPage jízda po Praze a okolí :..

Jednotka 845/945.001, foto: Arriva vlakyPraha — Tradiční podzimní jízda ŽelPage se tentokrát uskuteční poněkud netradičně, v Praze a okolí. Datum akce bylo nakonec stanoveno na neděli 24. listopadu 2013, a to i v důsledku jiných akcí v okolních dnech. Jízdu spolupořádá studentský klub Fakulty dopravní ČVUT eFDrive a Drážní společnost při FD ČVUT. Dopravu účastníků zajistí tentokrát společnost Arriva vlaky svojí motorovou jednotkou 845/945.001. Souprava bude rozdělena na dvě části. Motorový vůz je přednostně určen pro železniční nadšence, řídicí vůz je pak určen pro studenty a členy občanského sdružení ŽelPage a bude se v něm po celou dobu jízdy konat jedna velká párty.

Trasa našeho vlaku povede z hlavního nádraží, odkud vyrazíme přesně v 9 hodin. V případě, že náš vlak nebude zobrazen na informačních panelech, dostavte se prosím nejpozději v 8:55 k odjezdovým tabulím u středového podchodu, kde vás budou organizátoři v reflexních vestách s logem ŽelPage očekávat. Kontaktní telefon na organizátory akce pro případ zpoždění vašeho vlaku, či jiné mimořádnosti je +420 774 592 002.

Plánek jízdy, mapový podklad: www.szdc.czNaší první zastávkou bude Praha-Smíchov společné nádraží, odkud si zaskočíme do zastávky Praha-Smíchov Na Knížecí, kde pravidelně končí linka S65. Další zajímavost na trase bude vlečkový areál společnosti PSN Zličín, kde mimo jiné opravovala vozy firma Janoza CZ a technické zázemí zde má i žlutý dopravce RegioJet. Do centra Prahy se poté vrátíme okruhem přes Hostivici, Rudnou a Prokopské údolí. Mineme však stanici Praha-Smíchov a projedeme po spojce 90S opět přes společné nádraží, stanice Praha-Vyšehrad a Praha-Vršovice do areálu odstavného nádraží Jih. Zakroužením Michlí a Záběhlicemi se vrátíme zpět do Prahy-Vršovic, kde náš vlak vykoná úvrať a přes Prahu-Krč a most Inteligence se dostane do Prahy-Radotína.

V Radotíně se přehoupneme do pomyslné druhé poloviny naší akce a opět přes most Inteligence se vydáme na nákladní průtah, kterým projedeme až do Malešic, kde odbočíme na nákladové nádraží Žižkov. Poté se vydáme do Prahy-Libně, kde zastavíme pro výstup cestujících, kteří se s námi budou chtít rozloučit dříve, zhruba v půl čtvrté odpoledne. Závěr akce bude patřit projetí spojky Praha-Libeň – Praha-Vysočany a spojky mezi odbočkou Balabenka a Prahou-Bubny, tedy mimo dvoranu stanice Prahy Masarykova nádraží. Úplnou tečkou programu pak bude úvrať ve stanici Praha-Bubeneč a návrat do stanice Praha hl.n., kam bychom měli dorazit v 16.40 h. Vzhledem k probíhající rekonstrukci úseku Praha-Bubeneč – Praha-Holešovice však nemůžeme zajistit včasnost příjezdu do konečné stanice a proto nezaručujeme možnost přestupu na jakékoliv spoje jiných dopravců.

Vlak Arrivy na Masarykově nádraží, foto: Aleš Petrovský Za účast na akci zaplatíte 350 korun, studenti a členové sdružení ŽelPage pak mají nárok na třetinovou slevu, celodenní akce je tedy vyjde na pouhých 230 korun. Pro uznání studentského jízdného je nutné prokázat se ve vlaku platným studentským průkazem (například průkazem ISIC nebo osobní ŽelCard s aktivní aplikací TakyStudent). Cestující, kteří neprokáží nárok na studentské jízdné, budou muset doplatit rozdíl do plné výše jízdného. K dispozici pak bude jako obvykle po celou dobu jízdy točené pivo a občerstvení z vlakového bufetu. Nebude chybět ani výběr ze sortimentu našeho e-shopu. Cestou se můžete těšit i na mnoho fotozastávek, které budou na velmi zajímavých místech. Jejich četnost bude ovlivněna aktuální provozní situací. Při zpoždění nebo operativní změně trasy nezaviněné organizátorem nevzniká nárok na kompenzaci jízdného.

Kapacita vlaku, jakož i kontingent zlevněného jízdného je omezen, proto neváhejte s rezervacemi. Rezervaci místa k sezení můžete provést v našem rezervačním systému.


Jan Máca Poslat mail autorovi , Michal Šimek Poslat mail autorovi | 8.11.2013 (20:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Pozvánky ŽelPage

Další z regionu ČR Praha ČR Středočeský


  1 2      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel elr 
12.11.2013 (21:47)  
Ok, díky za info.
12.11.2013 (18:04)  
El Ron de Cuba: Oficiální vyjádření SŽDC je, že nám tam přidělí trasu. Tedy jejich věc jak si to zorganizují.
12.11.2013 (17:11)  
(OT) El Ron De Cuba: V pátek zaběhnu z kanceláře (U Nákladového nádraží 8) přes cestu jim domluvit, ať v neděli dávají pozor. :)
registrovaný uživatel elr 
12.11.2013 (15:18)  
Jak je to s Žižkovem, ten je zajištěný? Protože jak to tam teď praktikujou s přítomností jen jednoho dopravce, je jisté, že nahoře nebude žádný nákladní dopravce posunovat?
registrovaný uživatel Keprt 
12.11.2013 (9:07)  
jsatnge: Nevím, jestli je na místě to množné číslo, já zatím vídám jen 001, ale jedná se o 628.2, v případě 001 konkrétně 246.
12.11.2013 (8:47)  
Jen takovy vedlejsi dotaz: nevite nekdo, zda ty CD 845, ktere pouziva u nas Arriva, jsou prebudovane BR 628-4 nebo BR 628-2? Diky.
registrovaný uživatel honzan 
11.11.2013 (21:07)  
Nebyl by prosím k dispozici alespoň orientační JŘ? Zajímalo by mne, kdy budete např. v Rudné ( a okolí).
10.11.2013 (13:30)  
Jízda se dá zaplatit pouze předem na účet dle instrukcí, které obdržíte po rezervaci na adrese http://www.zelpage.cz/akce.php Díky rezervacím předem zajistíme, že vlak nebude přeplněn a platba předem zaručí, že dorazí všichni, kdo se přihlásili a tedy se akce zaplatí.
registrovaný uživatel MOs 
10.11.2013 (12:48)  
Hezke odpoledne...,Mam dotaz jestli se da tato jizda zaplatit primo u vlaku ?
registrovaný uživatel rpet  mail  
09.11.2013 (7:57)  
jo. a dovolenou vezmu kde??
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko