Praha — Máme zde podzim, a tak se od 3. října můžete v jídelních vozech se servisem JLV setkat se sezonní nabídkou ve znamení tohoto ročního období. Vybírat můžete ze zelné polévky s klobásou, vepřových žeber ne černém pivu, mladého kuřátka na víně se šťouchanými bramborami, Ceasar salátu a domácích lívanečků s jablečnými povidly. Jediné, co jsem nezkoušel, je Caesar salát. Tím samozřejmě nechci říci, že není dobrý. Saláty jako takové příliš nevyhledávám, takže jsem si jej nedal ani ze sezonní nabídky. Slyšel jsem však názory těch, kteří si Caesar dali a byli nad míru spokojeni. Takže pokud jste i vy milovníci salátu a nebo jen držíte dietu, neváhejte a Caesara si dejte.
Zelná polévka s klobásou
První, co jsem ze sezonní nabídky vyzkoušel, byla polévka. Ta je součástí každé ze sezonních nabídek a v té podzimní, stejně jako před rokem, je zelňačka. Tuto polévku jistě ocení každý, kdo se v sychravém podzimním počasí podívá z okna ven. Já sám nejsem výjimkou, a tak si ji dám pokaždé, kdy je příležitost. Oproti loňské verzi se ovšem malinko liší. První, čeho jsem si všiml je, že letošní má jinou barvu a malinko odlišnou chuť. Nicméně celkově se podle mého názoru řadí k nejlepšímu, s čím jsme se v sezonních nabídkách doposud setkali. Vřele tedy doporučuji, investujte necelých padesát korun a těšte se bezvadné chuti jako já.
Vepřová žebra na černém pivu s čerstvým křenem, hořčicí, papričkou a pečivem
Jsou další ze série jídel, jako byly: vepřová líčka (léto) nebo krkovička (jaro). Těšíte-li se na pořádnou porci masa, tak si raději žebra nedávejte, byli byste zklamáni. Ačkoli esteticky jídlo vypadá výborně, příliš se ho nenajíte. I když zdaleka nepředčí ostatní, co se množství týče, tak pokud jde o chuť, nemám slov. Jídlo je jednoduše geniální. Za zmínku stojí také čerstvě nastrouhaný křen, který krásně provoní celý vůz a toho, kdo si jej dal, na několik sekund doslova paralyzuje a vžene slzy do očí. Takže jestli nemáte hlad, ale jen chuť, mohu doporučit.
Mladé kuřátko pečené na víně, podávané se šťouchanými bramborami, šunkou a žampiony
Jídlo s poněkud netypickým jménem a nezaměnitelnou chutí, které v nabídce střídá letní kuřecí steak. Za cenu 159,– Kč se vám naskytne neopakovatelný chuťový zážitek. Omáčka z červeného vína v kombinaci se šťouchanými bramborami a plátky kuřecího masa vytváří úchvatný chuťový oblouk. Zvolíte-li vhodný nápoj, z leckdy otravné cesty vlakem se stane záhy fantastická gurmánská show s přehlídkou výborných jídel. Takže stejně, jako vše ostatní, mohu opět jen doporučit.
Domácí lívance s hruškovo-jablečnými povidly, cukrem a šlehačkou
Jako vhodná tečka za všemi jídly z nabídky ve znamení padajícího listí nemůže být snad nic jiného, než tyto, jedním slovem fantastické, lívance. Ty se v menu nacházely už v letní sezóně, pro tu podzimní však úpravou a byly přizpůsobeny tomu, co se děje venku za oknem. Jahodová omáčka byla nahrazena hruškovo-jablečnou a vše je posypané cukrem a skořicí. Prostě zahřejí. Mě osobně, tyto podzimní lívance chutnají víc, než letní. Kombinace jablečných povidel a skořice je mi prostě sympatičtější. Možná se opakuji, ale i tento pokrm lze jen doporučit a vychutnat si jej.
Autorský text.
1 2 | Zpráv na stránku: |
Spojení "levné ceny" je nesmysl.
Sorry za OT a malé jazykové okénko :-)
skoda. hudebni lajna FGH/Relax (zlatej Liverpool!) v odkazovanym videu davaly prislib nevsednosti, jenze kdyz se v prvnim Kalousove videu objevil mainstreamovej Falco, vedel jsem, ze z toho nic nebude ;)
na druhou stranu, Kalous je mlady, ma sanci se vypracovat - jen se nenechat oblbnout strednim proudem - receno srozumitelne, namet dobrej, ale souhlasim s Jimem, ze to vypada lehce strojene. kdyz to v pristim dile trochu rozcucha, urcite to bude znit lip... (a pod video bych dal spis nez Falca, toto: https://www.youtube.com/watch?v=XHFPuH5iEww - mimochodem, pro tenhle song byla nametem serie britskych serialu Protect and Survive, neopakovatelnej zazitek :D https://www.youtube.com/watch?v=XXx5Y2Fr2bk&list=PL440DFC579C1519E6)
1 2 | Zpráv na stránku: |
Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.
- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.