..: Novinky u soukromníků jezdících mezi Prahou a Ostravskem :..

IC 1353 Leo Express Švýcarská kvalita projíždí zastávkou Pardubice-Svítkov dne 14.11.2012, foto: Matouš Danielka Studénka — Zatímco některé cestující čeká od začátku července omezení rychlíkových spojů, obyvatelé Studénky a sídel na odbočných tratích (do Bílovce nebo Příbora, Kopřivnice a Veřovic) budou mít možnost využít na svých cestách služeb dalšího dopravce. Společnost LEO Express, která již v nedávné době prodloužila některé své vlaky až do Karviné, totiž začne s většinou svých vlaků ve Studénce zastavovat. Právě tato stanice je zatím doménou pouze Českých drah, které zde nenabízejí příliš kvalitní spoje. Černozlatý dopravce začne ve Studénce zastavovat všemi spoji cestou do Ostravy, v opačném směru pak zastaví s ohledem na jízdní řád pouze čtyři vlaky. Jízdní doba se jim díky tomu nepatrně prodlouží, a to o dvě minuty.

S novinkami v zastavování přichází i konkurenční RegioJet. Ten od změny jízdního řádu 9. června obnovuje u všech spojů jedoucích z Ostravska do Prahy zastávku v Zábřehu na Moravě. Cestou do Ostravy z časových důvodů zastaví v Zábřehu tři podvečerní spoje. V letošním grafikonu v této stanici doposud zastavovaly pouze dva spoje RegioJetu v okrajových časech, na rozdíl od loňska, kdy zde cestující mohli využívat všech žlutých vlaků.

Souprava RegioJet VIP, foto: Matouš Danielka Oba soukromníci, jezdící na trase z Prahy do Ostravy, zaznamenali také změny v managementu. U LEO Expressu již dříve skončil na pozici PR manažera Petr Kopáček, kterého po krátkém přechodném období nahradila Andrea Hofmanová. Možná o něco zajímavější je rošáda na podobné pozici u žlutého dopravce RegioJet a jeho mateřské firmy Student Agency. Z firmy totiž odchází jedna z jejích dosavadních klíčových postav – ředitel komunikace Aleš Ondrůj. Ten odchází za vlastním podnikáním směrem do Polska a místo něj nastoupí do společnosti Radima Jančury bývalý mluvčí Správy železniční dopravní cesty Pavel Halla.

Na závěr doplňme, že stranou nezůstávají ani České dráhy. Ty v tomto týdnu nabízejí cestujícím ve vlacích SC Pendolino i na některých nádražích vouchery na nákup místenky do vlaků SuperCity. Pokud nabíráte nejvíc voucherů a přitom je nevyužijete pro nákup místenky do pendolina, můžete u LEO Express vyhrát celoroční cestování zdarama.

Zdroje: Student Agency, České dráhy, LEO Express, Česká televize


Michal Jaroš Poslat mail autorovi | 24.5.2013 (7:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci Jízdní řád

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   
09.06.2013 (18:06)  
I zeptal se mne cestující v Praze zda-li může na svou mezinárodní jízdenku jet tím žlutým vlakem do Ostravy a pokračovat do Žiliny.

Pokrčil jsem rameny a řekl jsem "však je to dopravce, tak nejspíš ano".

Jak to dopadlo nevím.
01.06.2013 (3:59)  
To je snad poprve co se M.omluvil. Asi starne!!!
registrovaný uživatel SYN 
28.05.2013 (11:41)  
Ta soutěž LE na "vyzbírávání" voucherů se mi moc líbí, připadá mi to jako velmi elegantní marketingový protitah :)
registrovaný uživatel M 
27.05.2013 (17:38)  
Sopko - OK, beru zpet a "omlouvam se" a stydim...
26.05.2013 (16:03)  
Pazzy:
Také možnost, nebo se lidé dopraví sami a auto nechají ve Studénce u nádraží. Momentálně se k prvnímu přímému expresu do Prahy (Ostravan) stejně jinak nikdo nedostane, protože k němu nejsou vedeny žádné přípoje, jak ve směru z Veřovic, tak z Bílovce.
Dovolím si tvrdit, že každý cestující z této oblasti vřele uvítá zvýšení počtu spojů nad aktuální zoufalou ČD nabídku 2 vlaků ráno a pak celý den nula. Plánovači asi plánovali, že lidé budou ukojeni a jindy směr Praha jezdit ani nemusí.
Možnost kupovat si jízdenky na 2 dopravce a přestupovat v Hranicích není zrovna vábná, po finančních propočetech vychází hůř než si kupovat celodenní síťovku a použít jen tu.
Uvidíme jak dlouho tahle iniciativa LE vydrží.
registrovaný uživatel 753006 
26.05.2013 (12:03)  
Tak to je další tah u RJ, teď budou Radimovi zobat z ruky u SŽDC, už teď je nechutné, jak se každý RJ bojí. Nikdo mu nedokáže říci ne, aby náhodou neřval někde v televizi. Všichni jsou si rovni, jen Jančura rovnější. Z takovýho podnikatele bych blil.
25.05.2013 (13:07)  
EC 174: Podobný problém řeší třeba cestující, kteří jsou z Přerova a jedou Regiojetem do Prahy (což je podle mě nesmysl měnit v Olomouci dopravce, kupovat si jinou jízdenku apod., nicméně mám přátele, kteří to takto aplikují).

Cestujuci, ktori idu RegioJetom si predsa mozu v Prerove nastupit do zlteho autobusu, ktory ich do Olomouce dopravi...

Cestoval som takymto sposobom (na jednu jizdenku od SA) rano z Prahy, aj vecer do Prahy a v oboch pripadoch bol na prestup cca 10 minut cas.
registrovaný uživatel Sopko 
25.05.2013 (7:25)  
ad M - Halla: je to shoda jmen. Jestli tedy myslíš Michalu Halu z ŘSD, který je obviněn z korupce a byl ve vazbě.
Pavel Halla ze SŽDC má bohužel smůlu, že má podobné jméno.
registrovaný uživatel M 
24.05.2013 (20:48)  
Ta "soutez" na vouchery mozna nejvic cili na ty, kteri je budou rozdavat, ne?:-)))
registrovaný uživatel M 
24.05.2013 (20:47)  
KK: Ano, obecne souhlasim, ale pripad Prerov-Praha (na ktery jsem reagoval) to nebude. Leda by v Olomouci byl jisty prestup hrana-hrana, coz neni.
Ted treba hledam spojeni Olomouc-Kolin. Kombinace SC a "neceho" mi prijde absurdni.
  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko