..: Koncern Deutsche Bahn definitivně koupil Veolii Transport :..

Desná 914.501, Velké Losiny, foto: Louis Armstrong Berlín — Avizovaný záměr Deutsche Bahn AG vyšel a 15. května převzal německý koncern skupinu Veolia Transdev Central Europe zajišťující dopravu v šesti evropských zemích - Chorvatsku, Polsku, Srbsku, Slovensku, Slovinsku a také v České republice. Nově získaný dopravce přešel pod křídla dceřiné společnosti DB Arriva, zajišťující regionální dopravu za hranicemi Německa, která už vznikla v roce 2010 odkoupením britské soukromé skupiny Arriva. V České republice převzala více než 2.600 zaměstnanců a zhruba 1.600 autobusů z regionálních společností Veolia Transport Morava, Východní Čechy, Praha a Teplice. DB Arriva se tak nově stává i provozovatelem drážní dopravy na Železnici Desná, kterou vlastní Svazek obcí údolí Desné. Dopravce nyní mění všechna loga na svých autobusech a všude, kde se loga Veolie dosud vyskytují. Železnice Desná si však zachová svůj původní název, protože Arriva je zde jen provozovatelem drážní dopravy.

Největší část společnosti získal koncern DB právě v České republice, dále pak v Polsku - 1.800 zaměstnanců, 840 autobusů. Se zhruba stejným podílem na Slovensku, v Srbsku a Slovinsku - dohromady 1.680 zaměstnanců a 840 autobusů a DB nově dobyly také trh v Chorvatsku s 260 zaměstnanci a 120 autobusy. V Česku již dříve získala Arriva dopravce TRANSCENTRUM bus, BOSÁK BUS a OSNADO, kteří dohromady zaměstnávají 300 lidí a provozují 250 autobusů. DB Arriva už působí celkem v patnácti státech a je aktuálně největším provozovatelem osobní dopravy ve východní Evropě. Deutsche Bahn ve své rozpínavosti zatím nehodlají polevovat.

Arriva Česká republika se tak stane i partnerem Českých drah, protože Veolia Transport nedávno získala pokračovací čtyřletý kontrakt na linku ČD Bus Hranice na Moravě - Frýdek-Místek.

Zdroj: Deutsche Bahn, Arriva


Matouš Danielka Poslat mail autorovi | 16.5.2013 (16:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci Podniky

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel stoupa  mail  
16.05.2013 (18:12)  
That's the way, I like it"
registrovaný uživatel Jim  mail  
16.05.2013 (17:56)  
Jenže on Jančura RJ nikdy neprodá,mu totiž nejde o prachy,ale o budování jména a firmy. To už SA prodal dávno a mohl si užívat do konce života v Karibiku :) A DB spíš rozjedou vlaky na Berlin přes Arrivu...
16.05.2013 (17:48)  
A příště, až bude příležitost, koupí DB i České dráhy.
A bude po zádeli.
registrovaný uživatel Nechic  mail  
16.05.2013 (17:40)  
Petryk: DB si počkají než získá tu 310, už ta šaškárna v soutěži tomu napovídala. Hrdinný soukromník proráží lépe a budí větší důvěru než obří moloch ;-)
registrovaný uživatel Petryk 
16.05.2013 (17:28)  
Takže už drahnou dobu DB jedná s Student Agency o vlacích Praha - Berlín. No takže to odopovídá tomu, že chce získat podíl na trhu akvizicí - teď už jen zlomit Jančuru, aby se na spolupráci vykašlal a Student Agency jim rovnou prodal, tím vznikne trio DB + SA + Veolia a České dráhy tu mají ekvivaletního konkurenta a Leo problém...
  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko