..: Pomozte dětem! :..

363.084-5 , Třebovice v Čechách, foto: Johník Praha — Závěr Velikonoc bývá v posledních letech na prvním programu České televize pravidelně vyhrazen Koncertu pro Kuře – tedy benefici, která má přinést finanční příspěvky Nadaci rozvoje občanské společnosti (NROS), která pomáhá už dvacet let. Jedním z jejich projektů je i akce Pomozte dětem. Projekty jsou zaměřeny na pomoc ohroženým a znevýhodněným dětem do věku 18 let. Bohužel, ne všichni mohou prožít klidné a bezstarostné mládí jako většina z vás. Občas je třeba pomocné ruky. Pomoc je i na nás - pokud pomoci můžeme a chceme. Za dobu své činnosti NROS již podpořil více než 4 800 projektů částkou převyšující 1,7 miliardy korun. Milé čtenářky, vážení čtenáři ŽelPage, obracíme se na vás s prosbou, abyste se do projektu letos zapojili i vy.

Jak můžete pomoci? Nejjednodušším způsobem je poslání DMS (dárcovské SMS, služby na bázi Premium SMS) ve tvaru krátké textové zprávy „DMS KURE“ zaslané na číslo 87 777. Za každou odeslanou DMS zaplatíte 30 Kč, Pomozte dětem obdrží 27 Kč. Touto cestou lze přispívat i pravidelně po dobu jednoho roku, stačí poslat zprávu ve tvaru „DMS ROK KURE“ na číslo 87 777 a každý měsíc po dobou jednoho roku vám bude automaticky odečtena částka 30 Kč.

Další možností je převod darované částky na účet v libovolné výši prostřednictvím jednorázového či stálého příkazu na sbírkové konto, č. ú. 505 333 505/5500. Účet je veden u společnosti Raiffeisenbank ČR. Můžete také využít poštovní poukázky a poslat peníze prostřednictvím České pošty na výše uvedený účet. Nebo – půjdete-li kdekoliv v Česku kolem pobočky Raiffeisenbank ČR, můžete vložit vklad ve prospěch výše uvedeného účtu (a řekněme ještě, že vklad je bez poplatku).

Pokud byste chtěli darovat vyšší částky, máte šanci získat pro daný kalendářní rok slevu na dani. Postačí s NORS uzavřít smlouvu a tu pak doložit společně s daňovým přiznáním. A to se netýká jen právnických, ale i fyzických osob.

Ještě je možnost platby on line – buď platební bránou společnosti Raiffeisenbank – eKonto, nebo prostřednictvím platební brány PaySec.

Mezi organizátory charitativních projektů se vypráví tento vtip: Pokladník charitativní organizace zavolal nejbohatšímu advokátovi ve městě: "Zjistili jsme, že ačkoli vyděláváte ročně nejméně 10 milionů, nedal jste žádný příspěvek na dobročinné účely. Nemyslíte, že byste měl udělat něco ve prospěch spoluobčanů?" Advokát se na chvilku zarazil a odpověděl: "A když jste si zjišťovali mé příjmy, zjistili jste přitom také že moje matka umírá na vleklou nemoc a lékařské účty několikrát převyšují její roční příjem?" Pokladník v rozpacích zamumlal: "No… to jsme nevěděli." "A víte, že můj bratr, invalidní vojenský vysloužilec, je slepý a je odkázán na kolečkové křeslo?" Pokladník opět vykoktal omluvu, ale právník mu skočil do řeči: "A víte, že manžel mé sestry zahynul při dopravní nehodě a zanechal ji se třemi dětmi bez halíře?" Zdeptaný pokladník mohl jen říci: "Neměl jsem ani tušení…" Právník ho znovu přeruší: "A to si opravdu myslíte, že když jsem těmhle třem nedal ani vindru, tak že vám nějaké peníze dám?"

My ale věříme, že nebudete jako onen advokát a otevřete své srdce (a peněženku). Děkujeme Vám všem, kteří jste naši prosbu vyslyšeli. Moc děkujeme.

Na Velikonoční pondělí po celý den bude do vysílání na ČT 1 vstupovat Studio Pomozte dětem a večer se na Vás bude těšit Kuře, Tomáš Hanák, Marcela Augustová a spousta dalších.

V podpoře 15. ročníku se přidává se i tým ŽelPage vy se můžete těšit z nových fotografií jediné lokomotivy – té která všem připomíná akci „Pomozte dětem!“ A fotografové, až nažhavíte gumokol za účelem vyfotit si někde vláček, naložte nejen vlastní, ale i sousedovic děti – ať se pokochají a provětrají. Když jim při tom budete o vláčcích hezky povídat… Prostě – dětem se věnovat.

363.084-5, Kutná Hora hlavní nádraží - Hlízov, foto: Chary 363.084-5, Oldřichov u Duchcova - Duchcov, foto: Andrew33 363.084-5, Výh. Čekanice výhybna - Tábor, foto: Václav Růžek 363.084-5, Cerhovice - Zbiroh, foto: bazala68 363.084-5, Želénky - Chotějovice, foto: Andrew33 363.084-5 + 971.046-8, Praha hlavní nádraží, foto: Richard Weber
  363.084-5, Hájek - Ostrov nad Ohří, foto: Andrew33 363.084-5, Rokycany - Klabava, foto: KuTom 363.084-5, Praskolesy - Hořovice, foto: Duhy 363.084-5, Pavlovice - Ošelín, foto: Duhy 363.084-5, Tomice - Olbramovice, foto: Tomáš Kubovec 363.084-5, Hr. Mrač - Odb. Bedrč, foto: Duhy 

Vlad Poslat mail autorovi | 31.3.2013 (8:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Pozvánky

Další z regionu ČR Praha

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko