..: Okurková sezóna? Kdepak! Pojďte si taky něco napsat! :..

Rychlokvašky, foto: Sanka Coffie Beroun — Říká se, že prázdniny bývají pro novináře zpravidla okurkovou sezónou. Zdá se, že jak pro které. Na železnici se pořád něco děje – ať už u nás, kousek za hranicemi nebo třeba na opačném konci světa. Pořád je o čem psát. A prázdniny jsou pro většinu z vás časem odpočinku od školy a práce, časem cestování, brigád ale třeba i lenošení. Pokud vám zbude chvilka volného času, nechtěli byste něčím přispět na náš web? Že jsme otevřeni fotografům a ti nabízejí své fotografie ke zveřejnění je všeobecně známo – však přes 18 tisíc fotografií už je pořádná fotogalerie. Ale podobně to funguje i v redakci. Ti, kdo připravují aktuality a články, nejsou jen redaktoři – přidat se může kdokoliv z vás. Pokud vás zaujme cokoliv z toho, co se děje kolem železnice a jste trošku „psavci“ – připravte tuto informaci k vydání a seznamte s ní širší okruh lidí.

O čem byste měli psát? O železnici. Třeba o tom, že se připravuje dohoda, že si všichni dopravci budou muset pomáhat – když některému z nich zůstane pro technickou závadu stát vlak na trati, tak jiný dopravce, který bude mít lokomotivu poblíž, odtáhne do nejbližší stanice, aby vlak neblokoval trať. Že objem dotací pro kraje na dopravní obslužnost v příštím roce neklesne… Můžete představit nějakou železniční stavbu. Co se děje u vás v depu, jaká se vymyslela další verze najbrtu… Toulali jste po světě a využili vlak? Máte zážitky i fotky? Podělte se o ně. Jste jazykově vybaveni? Proběhněte se po síti, podívejte se, co se děje ve světě a připravte zprávičky ze světa. Pokud se zamyslíte, tak Vás určitě něco napadne. A že nemáte fotky? Můžete použít pro ilustrační účely ty ze zdejší galerie. Nebojte se – nic to není. Vždyť sloh jste na škole zvládali bez problémů.

310.0134, Jablonec nad Jizerou - Jablonec nad Jizerou-Hradsko, foto: Petr Holub Nemusíte si jako srovnávací etalon jak psát hned brát třeba Zdeňka Šindlauera. (Ale pokud je někdo další takový mezi vámi a my o něm zatím nevíme – to by byla nádhera!) Věk nehraje roli – Dominik ještě jako žák základní školy publikoval přes stovku aktualit. Jiný mladík představil svou vizi úzkorozchodné lokomotivy a vaše pozitivní ohlasy ho naladily tak, že už připravuje další článek. Cestovali jste? Nebo si říkáte, že ŽelPage je jen pro mladé? Ale kdepak – každému je přece tolik, na kolik se cítí, co má napsáno v občanském průkazu není rozhodující. Pamětníci, zavzpomínejte na doby, kdy pára ještě běžně jezdila!

Slyším námitku, že náš systém pro vkládání aktualit je složitý. Není – jen tak na první pohled vypadá. Dá se s ním pracovat vcelku snadno a rychle. Občas tam najdete i pomůcky, které vám práci zjednoduší. A pokud bude přesto problém, tak vám redakční tým pomůže – stačí napsat vzkaz pod rozepsanou aktualitu. Těšíme se na vás. Pojďte psát!


Vlad Poslat mail autorovi | 30.7.2013 (6:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky ŽelPage

Další z regionu Česká republika (celá)


registrovaný uživatel Honza  mail  
30.07.2013 (13:13)  
jaká se vymyslela další verze najbrtu… - kdyby se daly dělat smajlíci, použil bych ten "válím se smíchy po podlaze".
30.07.2013 (9:55)  
Hezké, což o to. Něco jsem i napsal, z výletu,takovou reportáž z jízdy na Červenou Skalu 8-12. 5.2013, ale nevím, jak to z Wordu protlačit přes redakční systém. ani nevím jestli by se to líbilo. Mám tam i fotky, ale vím ,jak je těžké se zde prosadit s fotkami, i když člověk fotí jen pro radost.

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko