..: Metrans rozšiřuje svůj lokomotivní park o další tři lokomotivy :..

METRANS 761.001 a 002, Dunajská Streda, 12. 5. 2011, foto: Jan Vagala Praha — Operátor kombinované dopravy Metrans rozšiřuje svůj lokomotivní park třetí akvizicí u výrobce Siemens Mobility. Zakázka zní na tři dieselelektrické lokomotivy Siemens ER20 Cargo, v Česku označené řadou 761. Začátkem roku 2013 tak bude tento dopravce disponovat již sedmi lokomotivami této řady, jež jsou využívány především na území Slovenska, Maďarska a Slovinska na vlacích Dunajská Streda - Košice - Velká Ida a Dunajská Streda - Budapešť - Hodoš. Společnost Metrans pořídila v roce 2010 tři dieselelektrické lokomotivy řady 761, které byly dodány v první polovině roku 2011. V roce 2012 byla uzavřena smlouva o dodání další lokomotivy, která má být dodána v nejbližších týdnech a konečně v červnu 2012 byla uzavřena smlouva na dodání dalších třech lokomotiv řady 761 s datem dodání v průběhu léta 2013. Společnost Metrans zajišťuje pravidelnou údržbu těchto lokomotiv v kolínských dílnách Metrans Dyko Rail Repair Shop vlastními pracovníky za podpory specialistů a logistického zázemí společnosti Siemens. Zde se provádí také údržba elektrických vícesystémových lokomotiv Bombardier F140MS Traxx nasazovaných mj. na vlaky Praha - Rotterdam.

Zdroj: Siemens


Adam Vanting Poslat mail autorovi Ohodnotit na Flattru | 13.7.2012 (17:26)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Vozidla

Další z regionu Česká republika (celá) Slovensko (celé)


  1 2      Zpráv na stránku:   
20.07.2012 (22:07)  
Jiří Stehlík: Hamburgů jezdí víc než 1 denně (dnes jsem viděl už 2.vlak, web Metransu za duben2012 uvádí 4x za den, Metranse vlastní HHLA, tak zákonitě nejvíc spojů), Pha-Lípa 2x denně, Pha-Plzeň 1 denně... Novinka od jara: 2x týdně Pha-Lipsko, zpět přes Bremerhaven.

Silniční návěsy od 1.8.2011 (z webu Volná cesta: v roce 2011 přepraveno 2 662 silničních návěsů)
editor nebo admin ŽP Nick  mail  
17.07.2012 (2:09)  
Karel Kovářík: Do Velké Idy se jezdí přes Komárno a Zvolen.
16.07.2012 (15:10)  
Nevím, jak jste na tom s vědomostna o nákladní dopravě,ale dělám dispečera na Cargu.Tak o tom něco vím.Pro Metrans zajištuje ČD Cargo 2páry kontejnerových expresů denně /druhý pár jezdí 4-5 týdně)mezi Uhříněvsí a D.Stredou.Cargo to vozí do Bratislavy-Vajnor,Dále zajišťujeme každý den pár vlaků Mezi Uhříněvsí a Lípou n.Dřevnicí a Uhříněvsí a Havířovem.Dále každý den Praha - Hamburg a podle potřeby mezi překladišti.Nevím,jestli víte,tak od března vozíme automobilové návěsy z Brna do Rostoku (2xtýdně).Od srpna 4x týdně.
registrovaný uživatel Kakov 
16.07.2012 (9:00)  
Petr Šimral:
a jak to prosím vypadá s kapacitou na trase D.Streda-Košice?
jezdí se tato trasa přes Komárno nebo Blavu?
Děkuji
registrovaný uživatel Jugy  mail  
15.07.2012 (20:33)  
Oberleutnant: copak já, já už si možná blahopřát nebudu, ale moji potomci snad ano. Ale jinak úvahy o nějakém masivním přesunu nákladní dopravy na koleje v dohledné době jsou jen (a zdůrazňuji bohužel) jenom sněním. Stát, který není schopen za dvacet let vyřešit ani moderní spojení mezi hlavním městem a největším městem Středočeského kraje není schopen efektivně vyřešit ani problém nákladní dopravy. Nehledě na to, že je to otázka spíš celoevropská, v našem případě tedy minimálně středoevropská.
registrovaný uživatel Jugy  mail  
15.07.2012 (20:26)  
Pane Kocurku, předpokládám, že nereagujete na můj příspěvek(?!). Nepíšu nic o produkci a dopravě makrel ani pšenice a už vůbec ne nic o Pol Potovi. Vaše úvahy jsou sice "zajímavé", ale uvádějte je jako svůj příspěvek a ne jako reakci na mne. Děkuji.
15.07.2012 (17:11)  
Jugy: Pokud ji plnohodnotně nahradí jiná „levná energie“ z obnovitelných nebo „nevyčerpatelných“ zdrojů tak si můžete blahopřát. Jinak jen oddálíte energetický kolaps a přesunete ten problém na další generace.
registrovaný uživatel Kakov 
15.07.2012 (16:19)  
JK: když už sem taháte Pol Pota, tak tomu nešlo o spotřebu v místě výroby (to spíš vyplynulo z jiných záměrů), dokonce velkou část produkce rýže měnil v číně za zbraně

berte prosím požadavek na spotřebu v místě výroby jako vizi, nikoliv dogma, tj.

co lze vyrábět v místě budu v místě spotřebovávat.....

co nelze vyrábět v místě spotřeby nebo lze vyrábět jen nevýhodně, to se doveze.....
15.07.2012 (13:36)  
Jugy: Přirozené je vyrábět tam, kde jsou pro výrobu dobré podmínky. Například výroba makrel v Praze bude energeticky mnohem náročnější než jejich dovoz ze severního moře. Naopak se v oblati severního moře nedaří pšenici.
Teorie výroby v místě spotřeby (tedy soběstačnosti na úrovni vesnic, max okresů) naraží na jeden probém: Stalo se (a může se stát znova), že celou Moravu postihla neúroda. Sklidilo se kolem jedné třetiny očekávaného objemu potravin. Podle teorie nepřevážení potravin by nastal hladomor a potraviny by byly pouze pro třetinu obyvatel. Zbylé dvě třetiny by v roce 1997 pochcípaly hlady, což by mělo za následek největší hladomor v evropě od roku 1932/33.
Teorii spotřeby v místě výroby prosazoval Pol Pot a jedná se o třetí největší genocidu v moderních dějinách lidstva.
registrovaný uživatel Osasco  mail  
15.07.2012 (12:36)  
Petr Šimral, Jugy:
"RoLa" by mělo být prohlášeno za sprosté slovo, než cpát provozní dotace do tak beznadějně neefektifního systému, bylo by lepší je dát do zkapacitnění železniční infrastruktury. To že většina přeprav neprobíhá jen mezi Prahou a Brnem je přece při takových objemech obrovská výhoda, vlaky by nejezdily jen mezi dvěma terminály KD, ale přepravní proudy by se rozložily do více míst v tuzemsku a zahraničí. Vlaky by mohly jezdit přímo mezi rozličnými destinacemi a nemuselo by se všechno překládat v hub terminálech. Pro terminál KD není problém zpracovat 25 vlaků denně a 20 nových terminálů (nebo rozšířených) v regionu střední Evropy není zase tak moc. Bohužel stále se staví spíše miniaturní terminály, které nemají kapacitu (Česká Třebová a Tczew ale naznačují změnu). Kapacita tratí je asi problém, nezbývá než tam nacpat vlaků co to dá a stále upozorňovat, že se nic do kapacity neinvestuje a nic se s tím nedělá. Bohužel při výlukách a mimořádnostech na tratích bez kapacitních rezerv se systém rozsype. Kapacita na převzetí VŠECH přeprav z dálnice D1 není HNED, ale rád bych tvrdil, že v relativně krátké době po určitých investicích (které se vrátí větší efektivitou železnice) by mohlo dojít k přesunu většího než 10% podílu na železnici.
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko