..: Bude VLAKtour první virtuální železniční dopravce v ČR? :..

Logo společnosti VLAKTour, foto: VLAKtour Brno — U poskytovatelů hlasových služeb jsme si již dávno zvykli na pojem virtuální operátor. Nyní zřejmě nastává čas, kdy si začneme zvykat i na spojení virtuální dopravce. Pro cestu z Prahy do Brna může potenciální cestující mimo individuální dopravy využít v současnosti také vlaky Českých drah, nebo autobusy mnoha dopravních společností. Od 27. června zde ale začíná působit další, tentokrát zelený dopravce. Vlastně ne tak docela. Ve skutečnosti bude cestovat vlakem ČD, ale pod hlavičkou cestovní agentury VLAKtour, která chce na českých kolejích působit jako jakýsi virtuální dopravce. Možná si říkáte, proč by si České dráhy měly snižovat kapacitu svých vozů první třídy a nabízet podobným agenturám speciální podmínky. Opět je vše jinak, než se na první pohled zdá: „České dráhy nemají uzavřenou žádnou dohodu se společností VLAKtour…,“ odpovídá na náš dotaz Radek Joklík, tiskový mluvčí Českých drah. Je tedy zřejmé, že VLAKtour bude své klienty dopravovat na klasicky zakoupené jízdenky ČD (traťové, IN100 pro firmy…), stejně jako své stevardky, které se o klienty společnosti budou ve vlacích starat.

VLAKtour stevardka, foto: VLAKtour VLAKtour bude zpočátku nabízet pouze dopravu cestujících v první třídě na trase Praha hl.n. - Pardubice hl.n. - Brno hl.n. a zpět. Tuto trasu bude nabízet ve dvou cenových úrovních jako běžnou a akční cenu, přičemž obě cenové kategorie mohou být ještě sníženy při využívání elektronické peněženky. Zakoupit jízdenku lze přes internet do spojů EC a Ex na zmíněné trase v hodinovém intervalu s odjezdem v XX.42 z Prahy, nebo v XX.40 z Brna (včetně rychlíku František Křižík s odjezdem v 4.31 z Brna). Cílem společnosti by mělo být zajištění komplexních služeb pro své klienty zejména z řad firem a jejich zaměstnanců, jako odvoz autem k nádraží, samotnou cestu vlakem a také například zajištění ubytování v cílové destinaci či doprovodný program (výlety, zábava…). Společnost taktéž cílí na stálé zákazníky a na následné rovnoměrné obsazení spojů svými klienty, kdy by v jednom spoji mělo být maximálně dvacet zákazníků VLAKtour. „Vlaková doprava prostřednictvím naší cestovní agentury funguje jako jakýsi ‚vlakový charter‘…,“ konstatuje za VLAKtour Miloš Hierman. Společnost VLAKtour již spustila i svojí webovou prezentaci a profil na sociální síti Facebook.

Vzhledem k neexistenci dohody mezi agenturou a Českými drahami bude zajímavé sledovat další vývoj této aktivity a postoj Českých drah. Agentura totiž chce využívat stejné metody, jako tzv. šedí virtuální operátoři u hlasových služeb. V tomto případě by šlo zřejmě o nákup přenosných časových dokladů a jejich následné "pronajímání" cestujícím využívajících jejich služeb.

Ceny běžného jízdného (v závorce při použití EP):

  Praha hl.n. Pardubice hl.n. Brno hl.n.
Praha hl.n. --- 169,– (149,–) 399,– (349,–)
Pardubice hl.n. 169,– (149,–) --- 269,– (239,–)
Brno hl.n. 399,– (349,–) 269,– (239,–) ---

Ceny akčního jízdného (v závorce při použití EP), počet omezen:

  Praha hl.n. Pardubice hl.n. Brno hl.n.
Praha hl.n. --- 89,– (69,–) 189,– (159,–)
Pardubice hl.n. 89,– (69,–) --- 119,– (99,–)
Brno hl.n. 189,– (159,–) 119,– (99,–) ---

Zdroje: Jízdní řád společnosti VLAKtour, VLAKtour, České dráhy


Aleš Petrovský | 22.6.2012 (21:17)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4 5 ... 9      Zpráv na stránku:   
29.08.2012 (19:16)  
Zdá se, že Vlaktour skončil.
01.07.2012 (4:25)  
Pozor na pana Miloše Hiermana, který se rozhodl zkusit provozovat agenturu Vlaktour. Je to podvodník který za sebou nechává jen dluhy!!! Jeho představy vypadají zpočátku jako reálné a přesvědčivé, ale jsou to jen výplody bujné fantazie nevybouřeného mozku. Naposled zklamal dost věřitelů, které nalákal ke spolupráci s firmou Fairlook s.r.o., jejímž byl a je taktéž jednatelem. Důkaz je na insolvenčním rejstříku, IČ 25539221. Nenechte se nalákat. Je to podvodník!!!!! Pozor na něj!!!!
registrovaný uživatel nojva  mail  
29.06.2012 (20:47)  
nestačím se divit :-D peníze z elektronické peněženky jsou pryč, tak předpokládám že se mi objeví na účtu, jak to ostatně oznámili.. Takže Vlak tour jezdil 2 dny, paráda :-D
registrovaný uživatel M 
29.06.2012 (18:22)  
LOL?

nojva - jestli ne doted, tak ted si jako zcela vyjimecny clovek pripadat muzes. Vzdyt kolik takovych po tehle planete chodi?:-)))
29.06.2012 (16:55)  
A na FB seaktuálně dočtete toto:

Ondřej Lipenský

Před 2 hodinami

Dnešní zkušenost mého známého: průvodce žádný, vlakový personál netuší, o co by mělo jít, a vytištěná rezervace je pro něj samozřejmě k ničemu, informace musel shánět až na ředitelství ČD. Tři tisíce za tři lidi v čudu! ČD mu doporučily podat písemnou stížnost a trestní oznámení.
Tak si v každém případě dejte značný pozor.


Takže to zřejmě skončilo dříve než to začalo.
29.06.2012 (16:53)  
http://www.vlaktour.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=3:oznameni&catid=7:aktuality&Itemid=147


OZNÁMENÍ !!!

Vytvořeno 29. 6. 2012 10:38

Oznamujeme všem registrovaným i neregistrovaným zákazníkům, že jsme z organizačních důvodů zrušili všechny doposud vytvořené rezervace a pozastavili vytváření rezervací nových. Celá situace vznikla tím, že personální agentura, která nám měla zajišťovat průvodce nezbytné pro chod našich služeb, nám včera bez varování oznámila, že není schopna dostát svých závazků. Bez toho však nejsme schopni celý projekt ihned organizačně zajistit a proto do nalezení náhradního řešení přerušujeme poskytování našich služeb.

Všechny vložené prostředky jsme ještě dnes odeslali zpět všem našim zákazníkům bez ohledu na případné dosavadní čerpání. Těm z Vás, jimž jsme způsobili nějaké komplikace, se moc omlouváme a věříme, že budete mít pro náš postoj pochopení, za což Vám upřímně děkujeme.

Přejeme Vám mnoho úspěchů a příjemné prožití nastávajícího času letních prázdnin.



V Brně dne 29. 6. 2012
registrovaný uživatel M 
29.06.2012 (14:52)  
Jo, ja vychazel ze soucasneho stavu. Jednorazove musi nejak investovat i pripadny podvodnik a ty tri tratovky vyjdou na polovinu:)
29.06.2012 (12:25)  
M: počítejte spíš s tím In-businessem, určitě se budou snažit ty akční ceny jezdit na něj. Ale to až (a jestli) se jim bude dařit, zatím je to zřejmě jen opatrný rozjezd - vyzkoušet jestli to funguje a jestli jim to ČD nezatrhnou.
registrovaný uživatel M 
29.06.2012 (10:14)  
Prani nevim (obrat neni vyznamny a prijde mi to relativne pracny), ale v zasade se shodnem, zejmena v kontextu predchozich aktivit toho majitele. Je to proste takovy divny:-))
registrovaný uživatel Kakov 
29.06.2012 (8:58)  
M:

mě zase napadlo, zda se nejedná o praní špinavých peněz, ale je to jen bujará fantazie, tj. nevycházím ze znalosti věci

navážu na tvoji úvahu, pokud bych nechodil na ŽP nikdy bych se o nich nedozvěděl, jak se má tedy o nich dozvědět potenciální klient? dle mého názoru, toto je nejvhodnější pro business klientelu, ale Ti by potřebovali ty doprovodné služby, tj. vyzvednem tě doma, dovezem na vlak, v Praze převezem na jednání, pak do hotelu, kterej Ti doémluvime...... prostě takovej komplet servis, a také nějaký marketing, aby o nich potenciální klient věděl, nevím, možná v Brně se to děje....
  1 2 3 4 5 ... 9      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko