..: Správní rada rozhodla, SŽDC povede Jiří Kolář :..

Jiří Kolář (ČD), otevření Království železnic, foto: Josef Petrák Praha — Správa železniční dopravní cesty má po 18 měsících od rezignace Jana Komárka opět generálního ředitele. Pavel Habarta, dosavadní náměstek pověřený řízením, předal vedení státní organizace Jiřímu Kolářovi, který dosud působil jako náměstek generálního ředitele Českých drah. Ten byl na pozici vybrán z pěti finalistů, které správní rada SŽDC vyslechla ve čtvrtek 19. dubna. Ačkoliv se výběrového řízení zúčastnilo celkem 22 uchazečů a uchazeček, některá média, včetně České pozice, označovala Jiřího Koláře za favorita již při zahájení výběru. O jeho možném přechodu ke správci kolejí se navíc mluvilo už v září 2011, kdy v pozici manažera ČD dokončoval zajištění převodu živé dopravní cesty na SŽDC. Podle Koláře však v té době nebyly pro jeho uplatnění na organizaci podmínky. Po nástupu do nové funkce chce podle svých slov řídit SŽDC prozákaznicky. Mezi klíčové otázky jeho působení bude patřit finální verdikt o přijetí značky Česká železnice, ale také jasná definice dialogu s ministerstvem, kraji a dopravci. Další rozhodování pak ovlivní, kam půjdou investice z velmi omezeného balíku státních peněz, ale také osud protihlukových stěn a jejich případnou náhradu za vkusnější řešení, nebo šetrnější výlukovou činnost a zohlednění přípojových vazeb ze strany živé dopravní cesty. Ještě před ustanovením Koláře do čela organizace odstoupil ze své funkce náměstek Jiří Kohout, kterého dosadil během působení na SŽDC Pavel Habarta.

Zdroj: SŽDC


Josef Petrák Poslat mail autorovi | 20.4.2012 (1:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Podniky

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Keprt 
20.04.2012 (11:00)  
petra sislimichova: aniž bych chtěl obhajovat ve výsledku nešťastné angažmá pana Fejka, je třeba si uvědomit, že jeho pozice byla právě určená pro mediální exhibování směrem k cestujícím a tudíž se na ní hodil dobře. Problémem byla ta vlastní ne(realizace) jeho práce a její ohodnocení. Pozice manažerské, technické, ekonomické atd. (každá zvlášť) vyžadují lidi jiného ražení, než pozice v PR. Neházejme všechny vedoucí pracovníky a jejich pozice do jednoho pytle - to jsem asi chtěl říct :o)
20.04.2012 (10:22)  
Hlavně už žadné rychlokvašky,jako bylo angažování p.Fejka.Na železnici má pracovat především odborník a ne nějaký mediální exibionista.
20.04.2012 (9:21)  
Člověk na svém místě. Danému problému rozumí a není dosazen z politických kruhů ale ze skupiny lidí, kteří o provozu železnice ví velmi mnoho a začal od píky, takže prošel od začátku až po vrcholové funkce. Blahopřeji a přeji mnoho vytrvalosti.
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko