..: Správní rada rozhodla, SŽDC povede Jiří Kolář :..

Jiří Kolář (ČD), otevření Království železnic, foto: Josef Petrák Praha — Správa železniční dopravní cesty má po 18 měsících od rezignace Jana Komárka opět generálního ředitele. Pavel Habarta, dosavadní náměstek pověřený řízením, předal vedení státní organizace Jiřímu Kolářovi, který dosud působil jako náměstek generálního ředitele Českých drah. Ten byl na pozici vybrán z pěti finalistů, které správní rada SŽDC vyslechla ve čtvrtek 19. dubna. Ačkoliv se výběrového řízení zúčastnilo celkem 22 uchazečů a uchazeček, některá média, včetně České pozice, označovala Jiřího Koláře za favorita již při zahájení výběru. O jeho možném přechodu ke správci kolejí se navíc mluvilo už v září 2011, kdy v pozici manažera ČD dokončoval zajištění převodu živé dopravní cesty na SŽDC. Podle Koláře však v té době nebyly pro jeho uplatnění na organizaci podmínky. Po nástupu do nové funkce chce podle svých slov řídit SŽDC prozákaznicky. Mezi klíčové otázky jeho působení bude patřit finální verdikt o přijetí značky Česká železnice, ale také jasná definice dialogu s ministerstvem, kraji a dopravci. Další rozhodování pak ovlivní, kam půjdou investice z velmi omezeného balíku státních peněz, ale také osud protihlukových stěn a jejich případnou náhradu za vkusnější řešení, nebo šetrnější výlukovou činnost a zohlednění přípojových vazeb ze strany živé dopravní cesty. Ještě před ustanovením Koláře do čela organizace odstoupil ze své funkce náměstek Jiří Kohout, kterého dosadil během působení na SŽDC Pavel Habarta.

Zdroj: SŽDC


Josef Petrák Poslat mail autorovi | 20.4.2012 (1:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Podniky

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
21.04.2012 (9:37)  
Ad-mikael.5:
Pokud by České dráhy nebo jejich nástupnický subjekt vlastnil někdo jiný než stát, tak ať si bere vrcholový managment tolik, kolik jim majitel dá. Podle mého jsou platy vrcholových šéfů neskutečně veliké. Dále nevím, proč ČD dosadili ombudsmana zvenčí, který se musel seznámit s chodem osobní dopravy, a to není na chvíli. Dále mi není jasné proč vůbec potřebovali nového člověka, když ČD má přerostlý tiskový odbor. Ještě nedávno na to stačil jeden člověk, dnes je jich nejméně šest. I zde je třeba hledat zbytečné náklady na jejich mzdy a jejich režii.
Ale co je hlavní: Příspěvek hovoří o tom, že byl jmenován generálním ředitelem SŽDC pan Kolář. Pana Fejka sem do této diskuze zapletli někteří diskutující jaksi nepatřičně a navíc problémy okolo jeho osoby byly už dávno vyřešeny.
FRK
21.04.2012 (7:42)  
Jestli vám připadá normální, že top manager bere 10000 eur měsíčně aniž by byl vůbec jasný přínos pro firmu, tak máte docela vymytej mozek současnou pseudopravicovou propagandou. Nesmíte se pak divit, že v takto neproduktivní společnosti zbytek zaměstnanců si vydělá sotva na stravu a bydlení.

A kuaza Fejk měla nakonec především negativní dopad na image ČD.
20.04.2012 (23:08)  
Já pořád tu histerii okolo Fejka nechápu. Potřebují ČD zlepšit image? Potřebují jako sůl. Prospělo by ČD mít nějakou mediální tvář, které by si mohli postěžovat, že ve vlaku měli špinavý záchod a průvodčí byl namol? Prospělo. Byl v danou dobu Fejk vnímán pozitivně? Byl, to co udělal se zoo je prostě superúspěch, ať si říká kdo chce co chce. Takže to co mu zlomilo vaz, je to, že se zveřejnil jeho plat a plebs začal křičet, že je to škandál, dyť von bere skoro 10.000 EUR měsíčně! Já teda nevim, ale přijde mi, že u největšího zaměstnavatele v republice je vcelku v pořádku když top management bere víc, než je průměrný plat v kolbence. Když prostě chcete známou tvář a schopného managera, tak vám tam asi nepůjde dělat jen proto, že se rád dívá z okna na vlaky...
20.04.2012 (20:09)  
Jo modré myšlení - to určitě s. Fejk měl. O tom žádná.
registrovaný uživatel pekař 
20.04.2012 (19:21)  
K Fejkovi. Fajn, trafika to byla, ale kdyby se našel někdo, kdo dokáže změnit zaběhnuté modré myšlení, ať má klidně i víc než měl on. Ale to jen na okraj.
20.04.2012 (15:55)  
xAnri05:
Kéž by tomu tak bylo !
registrovaný uživatel xAnri05  mail  
20.04.2012 (14:12)  
Angažmá pana doktora Koláře do SŽDC dává naději, že tato organizace začne normálně fungovat. Zatím se s nimi prakticky nejde dohodnout na ničem (myšleno drobné, ale nezbytné rekonstrukce,...), utápění peněz v megalomanských stavbách, a navíc ta křečovitá snaha o likvidaci lokálek...
20.04.2012 (13:10)  
Pozice Fejka byla naprosto jasná. Trafika a ano na tu se hodil dobře. Kdo by se nehodil. Žádná PR ani manažér kariéra. Jen bohužel někdo vytroubil jeho gáži do světa...
20.04.2012 (12:18)  
Důležité je, že je to člověk od fochu a ne z finančně-podvodného sektoru.
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko