..: Pozvánka na oslavu 10. výročí ŽelPage :..

830.206 JHMD jako MOs 39658 na Švestkové dráze, foto: karloslt Praha/Most — Portál ŽelPage v tomto roce slaví desáté výročí své existence a pro oslavu volí již tradiční formu zvláštního výletního vlaku. Tentokrát vyjedeme na tratě severozápadních Čech. Motorový vůz číslo 831.167-2 dopravce Jindřichohradecké místní dráhy (JHMD) nás první listopadovou sobotu (5.11.) proveze po zajímavých tratích v okolí Mostu a Kadaně. Projedeme nejprve sjízdnou část Švestkové dráhy, která byla letos neprůjezdná, a kompletní trať Doupovské dráhy. Podíváme se i na další zajímavá místa. Akci navíc můžete zahájit již ráno s Českými drahami, kdy z Prahy můžete přijet jedním z posledních mohykánů Pražsko-Duchcovské dráhy, spěšným vlakem 1712.

Na „Švestku“ i „Doupovku“

Nostalgie v úmoří Černého moře - souprava 831+Bix, foto: Railman Narozeninový motorák vyrazí na svou cestu z mosteckého nádraží v 9.20. Přes Obrnice nás nejprve doveze do Libčevsi na Švestkové dráze. Švestkovou dráhu bohužel neprojedeme celou z důvodu výluky mezi Libčevsí a Třebívlicemi. Proto se odtud vrátíme zpět do Mostu, kde případně nabereme opozdilce. V úseku Obrnice - Libčeves jsou naplánovány fotozastávky. Dalším zastávkou bude místní nové nádraží, které se nachází v areálu velkých chemických podniků. Naším hlavním cílem ale je až jízda po Doupovské dráze, a to až na konečnou do Kadaňského Rohozce. Na všech úsecích „Doupovandy“ budou také organizovány četné foto stopy. Cestou zpět se přes Kaštice a dvě málo využívané spojky Žatec západ – odbočka Velichov a odbočka Bažantnice - odbočka Vrbka náš vlak vrátí opět do stanice Most, kde svou jízdu ukončí. Předpokládaný příjezd do Mostu je kolem třičtvrtě na šest.

Na palubě na Vás bude čekat občerstvení (teplý i studený bufet), dobré pivo a limo, jakož i výběr zboží z našeho eshopu.

Jízdenku a místo k sezení si, prosím, předem zarezervujte.

Jménem týmu ŽelPage se na setkání s našimi uživateli upřímně těšíme!


Jan Máca Poslat mail autorovi , Redakce ŽelPage Poslat mail autorovi | 20.10.2011 (6:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Pozvánky ŽelPage

Další z regionu Česká republika (celá)


24.10.2011 (14:51)  
kdy bude zverejnej jizdni rad???
21.10.2011 (17:46)  
Díky za doplnění data. Jeětě dotázek, pokud bych nestihl odjezd v ráno, v kolik se bude znovu v Mostě po návratu z Libčevsi?
registrovaný uživatel bobík 
20.10.2011 (13:06)  
odb.Žatec záp.-Velichov dosela funguje,ta Bažantnice už jen při výlukách
20.10.2011 (12:10)  
Malý dotázek, v článku není uvedeno datum, kdy se akce koná. To je pro mé rozhodování, zda se akce zúčastnit, dost podstatné.
20.10.2011 (9:19)  
Velice mne těší že se budu v danou dobu pohybovat v dané oblasti.

Co mne však už netěší, že se zcela jistě nemohu zúčastnit, neboť se nám to krásně kryje s DIGIfórem a Applefórem - http://digiforum.cz/
20.10.2011 (8:33)  
uáááá to je smůla.

Želpage mi přiveze takovouhle zajímavou jízdu "až pod nos" do Mostu a já budu ten den dřepět v práci :-(

Tak přeji ať se vláček naplní, ať je supr počasí, pohodová nálada no zkrátka ať se akce supr vydaří. Já budu aspoň ráno před odjezdem fotit

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko