..: ÖBB upraví interiér bistrovozů ve všech soupravách railjet :..

Bistro oddíl je trochu netypický…, foto: Georgo Vídeň — Rakouské spolkové dráhy (ÖBB) se podle informací v časopisu Eisenbahn Journal Österreich rozhodly k provedení změn v bistrooddílech souprav railjet. Současné provedení s jednou dlouhou podélnou lavicí s třemi nízkými stolky a jedním vyšším samostatným se ukázalo jako ne úplně vhodné. Cestujícím druhé třídy (v první je standardem donáška na místo) neposkytují dostatek komfortu a donáška teplých jídel až na místo není při délce soupravy vždy zcela optimální. Nově tak bude v dodávaných soupravách v bistrooddílu 14 míst, jako v klasických jídelních vozech. Tato úprava bude také provedena v již dodaných 37 soupravách s nákladem 40 tisíc eur na jednu soupravu. Pro cestující v 1. třídě se nic nemění a nadále bude standardem donáška až na místo cestujícího.

Zdroj: Železničář 18/2011, Panoramaticky pohled dle 360cities.net


JiříK. | 9.5.2011 (7:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Vozidla

Další z regionu Rakousko


  1 2      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel M 
10.05.2011 (1:09)  
Ale dobre by se to hodilo na idnes do kategorie "povedenych rekonstrukci kuchyni":)
dopisovatel nebo člen ŽP IR  mail  
10.05.2011 (0:50)  
No, já v tom nikdy nejel, takže soudím jen dle toho fota, ale podle toho tedy souhlasím s Tomášem Vrabcem a zejména M to vystihnul perfektně. Jestli se v tom "bistrovozu" ovšem k obědu servírují akorát hamburgry v papíru a kola s brčkem, tak ten design jistě odpovídá kulturní úrovni onoho oběda. Ty skleněné stolky bych ale čistit nechtěl. Toho se jednou dotknete prstem a už jsou na tom ťápoty. Inu, taky bych toto provedení interiéru zařadil do své oblíbené kategorie "vítězství designu nad zdravým rozumem".
registrovaný uživatel M 
09.05.2011 (20:00)  
MZ - ara patrne ("mladicky nerozvazne") uvazuje o regionu stredni Evropa, o dobe 21.stoleti a o spolecenskem postaveni "bydlici". Pro takto definovane prostredi asi suchy chleba jako obed nechapeme a v tomto duchu vedeme (aspon nekteri) veskere diskuse.
09.05.2011 (19:53)  
ara : otázka je, co považujete za oběd. Dva krajíce chleba s máslem (někdo je vděčný za kus chleba i bez másla) je taky oběd ... na víc prostě nemá peníze.
registrovaný uživatel ara 
09.05.2011 (15:17)  
Dobře dělají!Když už vůz s jídlem tak jídelnák.Občerstvení koupim i na nádraží,naobědvat se tam nestihnu.
09.05.2011 (15:16)  
Ty bistrovozy jsou pěkné, ale economy class by se měla zmodernizovat. Ta je na tom hodně zle, co se pohodlí týče.
09.05.2011 (11:12)  
...ČD zakoupí 37 setů interiérů bistrovozů od rakouských ÖBB...
registrovaný uživatel M 
09.05.2011 (11:12)  
To je tak, kdyz to navrhne nejaky hypersuperdyzajner, ktery to ma jen jako fotku do katalogu svych nalestenych neuzitecnych veci...
09.05.2011 (10:49)  
RailJet má hospodu alá tyčinky s pivem.

Hlavní chod na tom nízkém mini stolečku kolem které furt někdo trousí ... zlaté WRka :)
registrovaný uživatel pekař 
09.05.2011 (10:14)  
bilgur: něco jako v Pendu. Když chceš v tom bistru pojíst, nemáš k tomu moc pohodlí.
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Bejelentkezés
 
 
  
 
   Regisztráció

© 2001 - 2024 ŽelPage - Felelősök


Info
informacni okenko