..: JLV Nová gastronomie nabízí jarní menu :..

Nová gastronomie, foto: JLV a.s. Praha — Stejně jako přišlo jaro v kalendáři železničních fotografů, tak se i v jídelních vozech, bistrovozech a Blue bistru ve vlacích SuperCity objevila jarní jídla. V nové nabídce společnosti JLV tak můžete ochutnat například hráškový krém s krutony, domácí jahodové knedlíky či lehký jarní salát. Redakce magazínu ŽelPage měla možnost degustovat jarní menu jako první, servírované přímo z rukou šéfkuchařů a členů Československého svazu kuchařů, pánů Jiřího Krále a Jana Michálka. Ovšem jejich um a deklarovanou kvalitu i služby jsme se rozhodli vyzkoušet také přímo v terénu, v bistrovoze ARmpee na vlaku v relaci Praha – Plzeň – Norimberk.

Jan Michálek s mladším kolegou v akci, foto: Aleš Petrovský V současné době JLV nejvíce trápí problematika odlišení se od konkurenčních poskytovatelů gastronomických a servisních služeb. Jak uvedl generální ředitel JLV Bohumír Bárta, společnost tento problém řeší polepem bočnic jídelních vozů, různými foliážemi na stolky či skla a roznosem letáků po vlakových soupravách, kde je řazen jídelní vůz JLV. Společnost také investovala do masivní kampaně; loga projektu můžeme potkávat prakticky všude, nejen v nádražních prostorách. Dalším marketingovým tahem je, podle Jana Valeše majícího na starosti obchod a marketing hlas známého herce Petra Rychlého, který zve k návštěvě do jídelního vozu. Podle ankety JLV, které se zúčastnilo více než 800 respondentů, dokonce 35 % cestujících ani neví, že je jídelní vůz na konkrétním vlaku, kde cestují, vůbec řazen. Ceny se JLV snaží zatraktivnit pomocí slevových kupónů, které si cestující může stáhnout z internetových stránek jidelnivozy.cz, nebo například pomocí tzv. Happy Hour, což je sleva 33 % na jídla v relaci Praha – Brno.

Jarní produkty

Variace salátů, foto: Aleš Petrovský Z jarní nabídky jsme ochutnali jemný hráškový krém s krutony, který se absolutně nedá srovnávat s rádoby krémy z jídelen a podobných zařízení. Pokud jste tedy měli stejně jako já, trauma ze školní jídelny, neváhejte a určitě jej zkuste. Dále jsou v nabídce bramborové gnocchi s listovým špenátem a parmazánem. Jednoduchý pokrm, který ovšem není pro každého. Nahořklá chuť listů špenátu dodává jídlu zvláštní nádech a malinko přebíjí chuť parmazánu. Za cenu 186 korun (bez slevy) pravděpodobně nebude hlavním trhákem jarní nabídky. Ovšem domácí knedlíky plněné ovocem (jahodami) s cukrem, máslem a šlehačkou jsou jako od babičky. Nečekejte žádné přesné kulaté knedlíky, dostanete opravdu domácí produkt. Co nezaujalo mne, věčného jedlíka, ale určitě si najde oblibu u manažerek a slečen, pro které štíhlá linie znamená vše, je jarní salát s dresingem. A v neposlední řadě je zde palačinka s jahodovým džemem, cukrem a šlehačkou, kterou jsme jedinou neměli možnost ochutnat, a proto se budeme těšit na váš názor.

„Mystery dinner“ ve vozech JLV

ČD ARmpee.003, detail nápisu na skříni, foto: Josef Petrák Abych nepodlehl pouze slovům z řad vedení JLV, podnikl jsem návštěvu v bistrovoze na trase Praha – Plzeň – Norimberk. Objednal jsem si hráškový krém, který jsem chtěl ovšem zabalit nějakým způsobem s sebou. Zarazil mne fakt, že na začátku směny se jednalo již o poslední hráškový krém a díky vyšší frekvenci německých cestujících, se značně zúžila nabídka chlazených nápojů, zejména pak piva. Zákazník, který by přišel za Plzní (cca 2 hodiny od vyjetí bistrovozu z výchozí stanice) by si už nemohl dát hráškový krém ani plzeňské pivo, přitom frekvence německých turistů se dá velmi dobře odpozorovat, jelikož se pravidelně opakuje v týdenních cyklech. Vraťme se ale k hráškovému krému. Zabalit jej s sebou nebyl žádný problém. Miska z pěnového plastu s víčkem poslouží výborně. Ale ouha, nejsou k dispozici plastové lžíce. Proto měním své rozhodnutí a polévku si sním ihned ve voze. Oproti degustaci, kde se podávaly domácí krutony, mě zde zklamaly klasické kulaté kupované. Hráškový krém ovšem chutnal výborně, což mě potěšilo, protože jsem si nemusel připomenout zmíněnou újmu ze školní jídelny a menzy. Kvalitu obsluhy hodnotím jako nadprůměrnou s velmi příjemným vystupováním, výbornou angličtinou, rozvážením občerstvení vícekrát za jízdu po vlaku a pravidelným hlášením pomocí rozhlasu.

Několik detailů mé očekávání sice nenaplnilo na sto procent, ale nezbývá než jarní produkty doporučit. Pokud chcete nahlédnout pod pokličku letního menu, prozradíme vám, že vás například čeká výborný dezert s jahodami. V nejbližší době se můžete těšit na recenze z více kontrol „neznámého zákazníka“ nejen v jídelních vozech společnosti JLV.

Degustace: Gnocchi se špenátem a parmazánem, foto: Aleš PetrovskýDegustace: Gnocchi se špenátem a parmazánem, foto: Aleš PetrovskýDegustace: Hráškový krém s krutóny, foto: Aleš PetrovskýDegustace:  Jahodové knedlíky a letní dezert, foto: Aleš Petrovský

Zdroj: JLV, ŽelPage


Aleš Petrovský | 2.5.2011 (13:00)
Zusammenhängende Nachrichtenopen/close

Weitere von Služby

Weitere aus Česká republika (celá)


  1 ... 4 5 6 7 8      Zpráv na stránku:   
Registrierter Benutzer M 
03.05.2011 (2:07)  
j.v. - JIDELNI vuz vs CHLASTACI vuz. Takze asi tak

VKor - to je prave asi tak trochu iluze nebo psycholoficka vec. Penezenku a doklady si lze vzit i do jidelniho vozu. A zbytek je uz o tom, ze "co kdyz" nekdo vezme muj kufr v autobuse (dole) nebo na letisti z pasu nebo kdekoliv. Rozhodne nedokazu poslouzit statistikou, ale zlodeji ve vlaku podle mne velke kufry neberou. A ty male si lze vzit s sebou. Nebo je potreba mit duveru v okoli...
Tot teorie, prakticky jsem taky vzdy pochopitelne rad, kdyz se ze zachodu vratim na sve misto s otevrenym ntb:)
Registrierter Benutzer VKor 
03.05.2011 (2:00)  
M: No, je to problém. Ale záchod netrvá tak dlouho jako jídlo a tašku s doklady si beru s sebou - nebo se snažím sedět spíše ve velkoprostorovém vozu. Ale rozhodně nemám dobrý pocit...
Popravdě řečeno tohle je možná hlavní důvod, proč vítám spíše roznášku občerstvení než návštěvu jídelního vozu.
03.05.2011 (1:30)  
Když jsme u toho jídla, nevíte co to chodí ve vlacích Praha - Hradec? Nějaký pojízdný omlácený bufet? Od koho to je a kde toho najdu nabídku?
Registrierter Benutzer j.v. 
03.05.2011 (0:36)  
Je hezké, že se zde stále skloňuje jakýsi hráškový krém, budiž mu čest a sláva. Nicméně pokud v jídelním voze dojde pivo dříve než přejede hranice, je to zcela neomluvitelné !
03.05.2011 (0:19)  
kubze: Nevím, na žádném "šotowebu" jsem tuto info zatím neviděl. ;-)
Registrierter Benutzer M 
03.05.2011 (0:14)  
Vkor - zcela bez ironie - jak to resis, kdyz jdes na zachod?
Registrierter Benutzer Kubze  mail  
03.05.2011 (0:09)  
k "JiříK."

[i]bude vyhlášeno celkové VŘ


jejda. A to jste prosím zaslechl na kterém šotowebu ???
Registrierter Benutzer VKor 
02.05.2011 (23:50)  
Ono to má ještě jeden rozměr: pokud jedu někam na víc než jeden-dva dny, obvykle mám s sebou zavazadla. Jedu-li sám, nenajdu odvahu opustit kupé (se zavazadly) a odejít do jídelního vozu.
Jak to řešíte vy, kteří do jídelního vozu chodíte?
02.05.2011 (22:31)  
No pro mě je nejlepší zprávou to, že JLV momentálně běží výpovědní lhůta a bude vyhlášeno celkové VŘ na poskytování jídelních a gastro služeb tak, aby případný vítěz (který bude muset splnit požadavky na kvalitu, cenu, personál,...) bude muset kromě lukrativních linek obsluhovat i ty méně lukrativní... takže se snad konečně dočkáme něčeho pořádného za rozumnou cenu.
Registrierter Benutzer Turbik 
02.05.2011 (21:25)  
Jednu věc nechápu, proč mají JLV na stejné trase tři rozdílné ceníky za naprosto stejné produkty. Napříkald trasa Brno - Praha, kde za jednu snídani nazvanou Eurocity jednou zaplatíte 86 Kč, podruhé (v jiném vlaku) 118 Kč a ve třetím vlaku je stejná snídaně (co do složení) nazvaná Business a je za 89 Kč. Nebo "Farfalle s pečenými kuřecími
prsíčky a tomaty" jednou za 166, podruhé za 238, potřetí za 125 (pravda, bez parmezánu). To mi nějak nejde na rozum. Chápu že v bistrovoze je omezenější nabídka než v jídelním voze díky méně kulturnímu prostředí na konzumaci a menšímu zázemí na přípravu a je tudíž levnější, ale proč se stejné jídelní vozy od sebe liší o víc jak třetinu? To mi nejde nějak rozum - stejná společnost, stejné jídlo, stejná kvalita, stejné služby a výrazně jiná cena? To je pro zákazníka velmi motivující k návštěvě. O cenových relacích některých jídel raději nemluvím.
  1 ... 4 5 6 7 8      Zpráv na stránku:   

Kommentare äußern den Ansicht der Leser.
ŽelPage übernimmt keine Haftung für deren Inhalt.

- Korrespondent oder ŽP Mitglied, - Editor oder ŽP Admin

Kommentar hinzufügen
Kommentare dürfen nur registrierte Benutzer senden.
Bevor Sie Kommentieren, melden Sie sich bitte an oder registrieren Sie sich.
Anmelden
 
 
  
 
   Registrieren

© 2001 - 2024 ŽelPage - Webmaster


Info
informacni okenko